Airco Installatie Reusel-De Mierden

Op zoek naar geschikte airconditioning in je woning? De juiste airco kopen in Reusel-De Mierden kan enorm helpen voor een aangename temperatuur thuis of op kantoor. Op dit portaal verstrekken wij goede info over de velerlei type producten en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Ook verstrekken wij gegevens van geschikte installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en buitengedeelte. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airconditioner in huis installeren wordt al gedaan vanaf €1.225,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Reusel-De Mierden

Het Nederlandse klimaat wordt anders. We hebben structureel warmere zomers en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een toenemend aantal mensen kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Reusel-De Mierden. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Reusel-De Mierden voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via onze website check je probleemloos populaire montagebedrijven. Tip: bekijk eerst de airco-checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Lees ook mobiele of vaste airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Bekijk de verschillende installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-reusel-de-mierden-5541

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een vaste airco laten installeren? Zoek hiervoor een vakkundig installatiebedrijf in Reusel-De Mierden (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De deskundige installatie experts kunnen op elke plek een gedegen klimaatsysteem samenstellen. Voorts regelen ze het benodigde onderhoud. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je showrooms en airco monteurs in Reusel-De Mierden (gemeente Reusel-De Mierden, provincie Noord-Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Bladel, Eersel, Veldhoven, Bernheze, Meierijstad.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Laureijs Machinehandel BVWilhelminalaan 875541CVReusel
Aarts Montage & KoeltechniekVijverveld 225541GRReusel
Koeltechniek en MontageDen Toemet 185541ARReusel
Contactgegevens van airco montagebedrijven Reusel-De Mierden vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Vind de goedkoopste leveranciers uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. Je hebt de keuze uit veel verschillende soorten systemen die je kunt kiezen. In onderstaande tekst kan je aan de slag met meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Zolder airco’s.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of als tijdelijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Tevens is het een relatief goedkope oplossing. Als grote nadelen van monoblock noemen we: veel “lawaai” en het gebruikt relatief veel stroom. Daarnaast moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als gevolg daarvan ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Reusel-De Mierden: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 delen: een binnen- en een buitendeel. De unit buitenshuis wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het gedeelte aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hele goede koelefficiëntie, slechts weinig lawaai in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit type kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor de gehele woning. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Reusel-De Mierden: Vaste module in een ruimte.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder geluid het hele huis verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan adviseren wij een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De meest populaire opties kan je in het volgende stukje bekijken. Of bekijk meer informatie over: Prijzen van airco’s.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Moeiteloos te plaatsen, past in praktische elke plek, aantrekkelijk geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak gebruikt in zolders en slaapkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en andere werkruimtes. Aanschaf + montage vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Reusel-De Mierden.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Het doet vaak denken aan radiatorverwarming. Ideaal voor slaapkamers en woonkamersof thuiskantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en initieert een aangename koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1025.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote bedrijfsruimtes en hotels, restaurants & winkels. Bijna niet zichtbaar, fluisterstil, het neemt geen ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1550.

VRF airco’s
Is relevant voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Vaak gebruikt in utiliteitsgebouwen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juni 2021 inclusief monteren

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Reusel-De Mierden lopen zeer uiteen. De onkosten variëren per categorie airconditioning en per installateur (ook verhuur). Bovendien is het koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In de situatie waarbij je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt liggen de kosten een stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het schema hierna tref je een actuele prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Reusel-De Mierden. De getoonde kosten zijn exclusief het onderhoud, vacumeren / bijvullen en de stroomkosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ProductToelichtingTarieven
Split-aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1155 – €1985
Vaste (Multi) Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2210 – €2980
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1170 – €2285
Mobiele airco’sEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €445 – €875
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€205 – €615
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Reusel-De Mierden.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste koelsystemen kennen 2 componenten: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem is aan te zetten aan de hand van een afstandsbediening.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Zit jij dus altijd in een heet appartement in juni tot september en zou je dit willen koelen? Wacht dan niet langer en laat zo’n airco monteren door een professionele installateur in Reusel-De Mierden. Werken, leven en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Verder kan het systeem ook verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig veel voorkomend. De meeste split airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een energiezuinige manier een huis kunnen koelen & verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De uiteindelijke prijs wordt bepaald door vele posten. Uiteraard het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de plaatsing. Als tweede heb je onderhoud (eens per 2 jaar). Daarbij moet je rekening houden met een stijgend energieverbruik wat resulteert in een maandelijkse hogere energierekening. Gemiddeld betaal je gemiddelde €80 tot €305 per 12 maanden.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van een airco verschilt per soort systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De professionele systemen vragen meer stroom vergeleken met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De slimme airco’s van populaire merken als Toshiba hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan oude modellen. Een gemiddeld koelsysteem rekent grofweg 1,50 KW stroom per uur.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik in de woning onderhoud aan de airco uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Wij adviseren om elke paar jaar een inspectie in te plannen bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Reusel-De Mierden. Deze vakman is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De expert kijkt bijv. naar expansieventiel, condensor, koelvloeistof, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie