Airco Installatie Herenthout

Wil jij een aangenaam en koel huis in de zomer? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Herenthout zorgt voor een aangename temperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Via onze adviseurs verstrekken wij handige tips over de beste toepassingen in België en bieden wij een handige keuzegids. Bovendien verzamel je gegevens van erkende specialisten en installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en een buitendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast apparaat in een appartement installeren kan al vanaf €1.250,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Herenthout

Het Belgische klimaat wordt anders. De warmte in de zomers neemt toe en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groeiend aantal mensen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Herenthout. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Interesse in een airco installeren in Herenthout voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via onze vergelijker bekijk je snel de beste montagebedrijven. We raden aan te starten met de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Bekijk ook vast of mobiele airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Check de diverse soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-herenthout-2270

Monteurs en installateurs uit de regio
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Ga altijd in zee met een vakkundig installatiebedrijf in Herenthout (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze erkende installatiepartners kunnen in elke gewenste ruimte een duurzaam klimaatsysteem aanleggen. Verder dragen ze zorg voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het bijgesloten overzicht zoek jij showrooms en airco monteurs in Herenthout (gemeente Herenthout, provincie Antwerpen). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in plaatsen als Westerlo, Olen, Zandhoven, Hulshout, Herselt.

NaamAdresPostcodePlaats
Klima-KimZwanenberg 532270Herenthout
GT TechnicsDrie Zillen 232260Tongerlo
Beirsmans & CoBistplein 152260Westerlo
Overzicht met airco montagebedrijven Herenthout vergelijken

Extra koeling in huis?

Bekijk de beste vakmannen uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in een woning of kantoorpand. We kennen allerlei producten die geschikt kunnen zijn. In het gedeelte hierna bespreken we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Lees op deze website ook meer over: Substituten van een airco.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het verkoelen van kleinere ruimtes, / plaatselijke oplossing. Het is populair omdat het bij binnenkomst direct werkt. Je kunt alles zelf installeren. Daarnaast is het een voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidsoverlast en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als gevolg daarvan stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Ready to go systeem, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Herenthout: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Deze variant kent twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. De unit aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. Het binnengedeelte kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Belangrijke pluspunten zijn een goed prestatiecoëfficiënt, maakt weinig geluid in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Het systeem verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is een uitkomst voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor het koelen van meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Herenthout: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder geluid de gehele woning koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan adviseren wij een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De mogelijkheden bespreken we hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco voor in huis.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Eenvoudig te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt uitstekend verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaapkamers en zolderruimtes maar het werkt ook prima in kantoren of winkels. Te installeren vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Herenthout.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de wand. Het heeft wel iets weg van verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een beheersbare koude luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1125.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabrieken / kantoren en eetgelegenheden / winkels. Het zijn geen in het oog springende units, zeer stil, het kost geen ruimte en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Te installeren vanaf €1350.

VRF airco’s
Is relevant voor locaties met veel individuele ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in sportscholen en scholen.

Goedkoopste airco september 2021 inclusief plaatsen

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Herenthout kunnen flink uiteen lopen. De totale kosten kunnen afwijken per type airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Ook is het gevraagde koelvermogen essentieel. Op het moment dat er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk prijziger in verhouding tot gevallen waarbij je enkel een mobiele luchtkoeler nodig hebt. In het schema hierna check je een actuele prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Herenthout. De getoonde prijzen zijn excl. periodiek onderhoud, navullen en energieverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

KoelmethodeOmschrijvingInvestering
Vaste airco (split)Bestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1190 – €2030
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2210 – €2975
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1135 – €2235
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€380 – €885
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €240 – €660
Tabel met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Herenthout.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste airco’s in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een binnen en buiten deel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem is aan te zetten via de simpele handbediening of mobiele app.

In welke situaties kies je voor een airco?
Frisse lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Zit jij dus altijd in een warm huis in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan direct een airco plaatsen door een betrouwbare installateur in Herenthout. Thuiswerken, slapen en leven is zo een stuk prettiger. Eveneens kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags eigenlijk de standaard. De nieuwste airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn krachtigere modellen die – wanneer jij het wil – op een energiezuinige manier een gebouw kunnen koelen en verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De uiteindelijke prijs komt tot stand door een aantal aspecten. Je begint met het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de installatie. Daarnaast onderhoud (eens per 2 jaar). Verder moet je rekening houden met een grotere stroomvraag met als resultaat een duurder energiecontract. Deze extra kosten begroten we op om en nabij de €85 tot €310 per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning wisselt per systeem en de benodigde koelcapaciteit. De zware modellen verbruiken meer elektriciteit in vergelijking met de kleine modellen. De moderne airco’s van veel verkochte merken als Midea werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een standaard koelsysteem benodigd ongeveer 1,45 KW elektriciteit voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan je zelf airco onderhoud uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het landelijk advies is om 1 keer per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Herenthout. Deze specialist kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zodoende kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De vakman kijkt bijv. naar koelvloeistof, condensor, compressor, expansieventiel.

Plaats een reactie