Airco Installatie Hulshout

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de warme dagen? Een goed werkende airco kopen in Hulshout biedt een comfortabel binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op deze website bekijk je praktische info over de velerlei soorten oplossingen in België en bieden wij een handige keuzegids. Eveneens bieden wij gegevens van – in deze gemeente actieve – monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser dat koele lucht kan blazen.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn het goedkoopst in aanschaf maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (ook wel split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en een binnendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste airco in een ruimte plaatsen gebeurt al vanaf €1.225,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Hulshout

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een toenemend aantal Vlamingen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Hulshout. Slapen, wonen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Hulshout voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Op deze pagina bekijk je snel en simpel professionele monteurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de airco-checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Lees ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Onderzoek de soorten systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-hulshout-2235

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Zoek hiervoor een bekwaam installatiebedrijf in Hulshout (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze erkende monteurs mogen in alle ruimtes een duurzaam klimaatsysteem samenstellen. Daarnaast dragen ze zorg voor het onderhoud en afvullen. In het volgende schema vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Hulshout (gemeente Hulshout, provincie Antwerpen). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Herselt, Heist-Op-Den-Berg, Herentals, Wommelgem, Borsbeek.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Check de goedkoopste experts uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in jouw woning, winkel of kantoor. Je hebt de keuze uit veel verschillende soorten systemen die geschikt kunnen zijn. Bijgaand behandelen we nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco repareren.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor de verkoeling van kleine ruimtes, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Er is geen monteur benodigd. Evengoed is het qua kosten een interessante investering. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidshinder en het gebruikt relatief veel stroom. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als bijgevolg ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, gelijk effect.
 • Mobiele airco Hulshout: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Dit model kent 2 componenten: een buiten- en binnenunit. De buitenste unit wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenunit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De meest genoemde voordelen zijn een hoog koelvermogen, een laag geluidsniveau (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). De installatie verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is ideaal voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak gekozen voor het hele huis. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Hulshout: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoge koelcapaciteit.
 • Met weinig geluid het hele huis koel houden.

Diverse soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Kies dan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit assortiment staan hieronder weergegeven. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco op de wand.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Eenvoudig te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, aantrekkelijk geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Werkt zeer efficiënt in slaapvertrekken en zolderkamers maar ook interessant voor winkels en horeca. Te installeren vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Hulshout.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de muur. Het heeft wel iets weg van een verwarming. Wordt vaak aangelegd in slaap- en woonkamers of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en activeert een beheersbare koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1325.

Plafond airco
Ideaal voor grote kantoorpanden en eetgelegenheden / winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, extreem stil, het kost geen ruimte en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Compleet geïnstalleerd vanaf €1300.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Typische toepassingen zijn ziekenhuizen en datacentra.

Goedkoopste airco juni 2024 inclusief plaatsing

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Hulshout lopen zeer uiteen. De aanschafprijzen verschillen per airconditioning methode en per leverancier (ook verhuur). Ook is het gevraagde koelvermogen doorslaggevend. Mocht het zo zijn dat de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan in het geval je enkel een mobiele luchtkoeler nodig hebt. Hieronder in de tabel geven wij een actuele prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Hulshout. Deze tariefindicaties zijn exclusief onderhoudsinterval, vullen en vacumeren en stroomverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ModelToelichtingKosten
Single split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1180 – €1985
Multi Split airco’sEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2150 – €2915
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1170 – €2265
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€445 – €800
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €195 – €665
Tabel met de kosten van aannemers airconditioning in Hulshout.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Op welke manier werkt een airco?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit 2 onderdelen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het klimaatsysteem kun je aan en uitzetten via een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koele lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij dus last van een extreme heet huis in de vakantieperiode en zou je dit willen koelen? Laat in dat geval zo’n airco monteren door een vakkundige installateur in Hulshout. Wonen, werken en slapen is dan veel fijner. Tevens kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel wat we steeds meer zien. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn krachtigere modellen die – op moment dat je het nodig hebt – met slechts beperkt stroomgebruik een woning kunnen verwarmen en koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De uiteindelijke prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. verschillende onderdelen. Uiteraard het advies, de aanschafprijs van de airco en de prijs van de plaatsing. Vergeet niet het periodieke onderhoud. Ook krijg je te maken met een grotere stroomvraag met als gevolg een iets hogere energienota. Deze extra kosten begroten we op plusminus €80 tot €315 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wijkt af per systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor meerdere ruimtes gebruiken veel meer stroom vergeleken met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De beste airco’s van populaire merken als Hitachi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een basis koelsysteem rekent ruwweg 1,45 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik thuis de airco onderhouden? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het algemeen advies is om 1 of 2 jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Hulshout. Deze specialist helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zodoende heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De vakman controleert onder andere naar condensor, expansieventiel, verdamper, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie