Airco Installatie Heist-Op-Den-Berg

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Heist-Op-Den-Berg kan enorm helpen voor een aangenaam binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Hier faciliteren we handige tips over de velerlei type producten in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens check je gegevens van – in de omgeving werkzame – specialisten en installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat dat je hele woning kan koelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn flexibel en direct inzetbaar maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en binnenunit. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast apparaat in een appartement plaatsen gebeurt al vanaf €1.275,00.

Vind een installateur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Heist-Op-Den-Berg

Het Belgische klimaat wordt anders. Zomers wordt het steeds warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Opvallend veel Belgen overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Heist-Op-Den-Berg. Wonen, werken en slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Wil je een airco installeren in Heist-Op-Den-Berg voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool bekijk je snel & eenvoudig goede montagebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even onze handige checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie daarvoor ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Check de diverse installatietypes.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-heist-op-den-berg-2220

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Ga op zoek naar een gecertificeerd installatiebedrijf in Heist-Op-Den-Berg (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De vakbekwame installatiepartners kunnen overal het juiste klimaatsysteem samenstellen. Bovendien dragen ze zorg voor groot onderhoud en reparatie. In deze tabel tref jij showrooms en airco monteurs in Heist-Op-Den-Berg (gemeente Heist-Op-Den-Berg, provincie Antwerpen). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Herentals, Wommelgem, Borsbeek, Wijnegem, Zwijndrecht.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stroeckx WimHollandstraat 48A2220Heist-Op-Den-Berg
DE MEUTTER PAULIndustriepark B 132220Heist-Op-Den-Berg
InvatralIndustriepark B 42220Heist-Op-Den-Berg
Schema met airco montagebedrijven Heist-Op-Den-Berg vergelijken

Extra koeling in huis?

Vergelijk de voordeligste monteurs uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. Je kunt kiezen uit velerlei soorten systemen die je kunt toepassen. Hieronder vind je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Lees op deze website ook meer over: Airco montagebedrijven.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de verkoeling van kleine ruimtes, of op zeer specifieke plekken. Je kiest hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Je plaatst de unit zelfstandig. Eveneens is een kostentechnisch een interessante optie. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidsoverlast en de toenemende energierekening. Daarnaast moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Op die manier sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Heist-Op-Den-Berg: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Deze uitvoering kent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitendeel. De unit buitenshuis wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit aan de binnenkant kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Het gemak zit ‘m in een hoge koelcapaciteit, een beperkte geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit model kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gekozen voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor meerdere ruimtes koelen. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Heist-Op-Den-Berg: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een uitstekend koelvermogen.
 • Fluisterstil diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Kies dan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit assortiment staan hieronder weergegeven. Of klik door voor meer informatie over: Airco’s met verwarming.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, past in praktische elke plek, is een aantrekkelijke investering en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name interessant voor een slaapkamer of zolderverdieping maar het werkt ook prima in kantoorgebouwen of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Heist-Op-Den-Berg.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het doet vaak denken aan een normale verwarming radiator. Perfect voor slaap- en woonkamers of kleinschalige werkunits. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen met als gevolg een merkbare koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Verkrijgbaar vanaf €1100.

Plafond airco
Ideaal voor grotere kantoren en hotels, restaurants & winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, zeer stil, het neemt geen ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaal airco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Compleet geïnstalleerd vanaf €1375.

VRF airco’s
Is een oplossing voor locaties met veel individuele ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Vaak gebruikt in kantoorruimtes en onderwijs.

Goedkoopste airco augustus 2022 met plaatsen

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Heist-Op-Den-Berg zijn heel divers. De onkosten zijn weer anders per airconditioning methode en per leverancier (ook verhuur). Ook is het maximale koelvermogen doorslaggevend. Wanneer de hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger in verhouding tot gevallen waarbij je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In deze tabel tref jij de geschatte kosten van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief montage bij een airco bedrijf in Heist-Op-Den-Berg. De tarieven zijn excl. het onderhoud, schoonmaakkosten en elektriciteitskosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

TypeToelichtingOnkosten
Vaste airco (split)Eén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1250 – €2005
Multi Split airco’sVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2130 – €2945
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1145 – €2200
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €410 – €830
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €215 – €660
Tabel met de kosten van aannemers airconditioning in Heist-Op-Den-Berg.

Top-10 merken augustus 2022

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste modellen in Vlaanderen bestaan uit 2 delen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airconditioner is te gebruiken a.d.h.v. de simpele handbediening of mobiele app.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Loop jij ook tegen het probleem aan van een erg hete woning in de vakantieperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Wacht dan niet langer en laat zo’n airco plaatsen door een professionele installateur in Heist-Op-Den-Berg. Het thuiswerken, slapen en recreëren kan dan zonder problemen. Daarnaast kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren veel voorkomend. De meeste split airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die altijd en overal op milieuvriendelijke wijze elke gewenste ruimte kunnen koelen en verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
Het prijskaartje wordt vastgesteld door meerdere posten. Je begint met een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de installatie. Ook krijg je te maken met onderhoud (eens per 2 jaar). Als laatste zul je te maken krijgen met meer elektriciteitsgebruik met als resultaat een flink hogere stroomkosten. Dit schatten we op gemiddelde €80 tot €280 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van een airco wisselt per soort installatie en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor meerdere ruimtes gebruiken veel meer stroom in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De nieuwste airco’s van kwaliteitsmerken als Carrier hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan oude modellen. Een gangbaar koelsysteem moet om en nabij de 1,35 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik in huis onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het algemeen advies is om elke paar jaar het systeem te laten inspecteren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Heist-Op-Den-Berg. Deze monteur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Wanneer je hiervoor kiest heb je wellicht recht op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De specialist checkt o.a. koelvloeistof, verdamper, compressor, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie