Airco Installatie Schriek

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis in de zomer? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Schriek kan enorm helpen voor een aangename temperatuur en schone lucht in huis, winkel, kantoor, etc. Op deze pagina check je praktische info over de diverse soorten producten in België en bieden wij een handige keuzegids. Tevens verzamel je adres- en contactgegevens van regionale monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn gemakkelijk te verplaatsen echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste split-airco in een appartement installeren kan al vanaf €1.375,00.

Vind een betrouwbare specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Schriek

Het Belgische klimaat wordt anders. Zomers worden warmer en warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een toenemend aantal Vlamingen kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Schriek. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Schriek voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via dit portaal bekijk jij probleemloos gespecialiseerde installateurs. Wij adviseren om te beginnen met de vragen in de checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Check ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Ontdek de type installaties.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-schriek-2223

Monteurs en installateurs uit de regio
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Zoek hiervoor een deskundig installatiebedrijf in Schriek (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige installatiepartners kunnen in elke gewenste ruimte een milieuvriendelijk klimaatsysteem maken. Tevens regelen ze groot onderhoud en reparatie. Hieronder in de tabel vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Schriek (gemeente Heist-Op-Den-Berg, provincie Antwerpen). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Wiekevorst, Itegem, Booischot, Hallaar, Noorderwijk.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Offertes van de populairste experts uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in huis op kantoor of in een winkel. Je kunt kiezen uit meerdere producten die geschikt kunnen zijn. In onderstaande tekst tref je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Lees op deze website ook meer over: Stroomverbruik.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Positief aspect is dat het meteen z’n werk doet. Je kunt alles zelf installeren. Verder is dit het meest goedkope systeem. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: veel “lawaai” en je gebruikt vrij veel stroom. Bovendien is er een raam nodig voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg daarvan komt er weer warme lucht de woning in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Schriek: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het apparaat heeft 2 onderdelen: een binnen- en een buitendeel. Het gedeelte aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het binnengedeelte kan overal worden opgehangen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, geen geluidsoverlast (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit model verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is geschikt voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is geschikt voor het koelen van verschillende ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Schriek: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoog rendement.
 • Zonder geluid het hele huis koel houden.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De meest populaire opties kan je hieronder vinden. Of bekijk meer informatie over: Airco montagebedrijven.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Gemakkelijk te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, is voordelig in aanschaf en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoorgebouwen of winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Schriek.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de muur. Het lijkt een beetje op een klassieke verwarming radiator. Een uitkomst voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat zorgt voor een constante koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Te installeren vanaf €1175.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in fabriekshallen en winkelpanden / horeca. Het is optisch mooi weggewerkt, zeer stil, het kost geen ruimte en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1375.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Vaak gebruikt in winkels en scholen.

Goedkoopste airco mei 2024 met plaatsen

De onkosten van een airco inclusief montage in Schriek lopen zeer uiteen. De aanschafprijzen fluctueren sterk per categorie airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Ook is het noodzakelijke koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In de situatie waarbij je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk duurder dan in het geval je enkel een mobiele luchtkoeler nodig hebt. In het overzicht hieronder geven we een prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen incl. installatie bij een airco bedrijf in Schriek. De getoonde prijzen nemen de volgende zaken niet mee: onderhoud, navullen en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

ModelBeschrijvingPrijsindicatie
Split-aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1230 – €2005
Vaste (Multi) Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2125 – €2915
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1205 – €2215
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€380 – €875
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€160 – €615
Overzicht met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Schriek.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem kan je eenvoudig bedienen door gebruikt te maken van een afstandsbediening.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koele lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Zit jij dus altijd in een warme woning in de zomerse maanden en zou je dit willen koelen? Laat in dat geval de airconditioner installeren door een betrouwbare installateur in Schriek. Wonen, slapen en werken is dan veel fijner. Bovendien kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment heel gewoon. De a-merk airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die zo met slechts beperkt stroomgebruik elke gewenste ruimte kunnen koelen & verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De uiteindelijke prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. een aantal onderdelen. Om te beginnen het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de plaatsing. Daarbovenop komt nog de kosten van het onderhoud. Tevens heb je te dealen met meer elektriciteitsgebruik wat zorgt voor een duurder energiecontract. Gemiddeld betaal je gemiddelde €75 tot €295 per woning / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van een airco wisselt per systeem en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De grote multi-split modellen verbruiken natuurlijk meer stroom in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De beste airco’s van a-merken als Toshiba hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan oude systemen. Een doorsnee koelsysteem benodigd zo’n 1,50 KW elektriciteit per uur.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Mag ik zelfstandig de airco onderhouden? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Ons advies is om een jaarlijkse onderhoud te laten uitvoeren bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Schriek. Deze expert verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De monteur kijkt bijv. naar compressor, expansieventiel, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie