Airco Installatie Itegem

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Itegem draagt bij aan een prettig binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze pagina vind je belangrijke informatie over de verschillende type apparaten in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Tevens lees je adres- en contactgegevens van geschikte specialisten en installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn het goedkoopst in aanschaf maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen- en buitenunit. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem in een appartement installeren kan je al laten doen vanaf €1.375,00.

Vind een installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Itegem

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De warmte in de zomers neemt toe en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Opvallend veel woningbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Itegem. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning heeft veel voordelen. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Itegem voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl check je zonder gedoe lokale installateurs. We raden aan te starten met de bijgaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Check ook mobiele of vaste airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Lees alles over de soorten split systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-itegem-2222

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Ga op zoek naar een ervaren installatiebedrijf in Itegem (controleer certificaat F-gassen en STEK). De gespecialiseerde installatie experts kunnen onder alle omstandigheden een duurzaam klimaatsysteem maken. Daarnaast dragen ze zorg voor het benodigde onderhoud. In het onderstaande schema vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Itegem (gemeente Heist-Op-Den-Berg, provincie Antwerpen). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in plaatsen als Booischot, Hallaar, Noorderwijk, Morkhoven, Ekeren.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Doe een aanvraag bij de populairste leveranciers uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. We kennen veel verschillende soorten systemen die mogelijk interessant zijn. In onderstaande tekst behandelen we een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op onze website lees je ook meer over: Klimaatsysteem.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de koeling van kleine plekken, / plaatselijke oplossing. Positief aspect is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Mede is het een voordelige keuze. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidsproductie en het hoge energieverbruik. Daarnaast moet er vaak een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Hierdoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • Het is direct gebruiksklaar, gelijk effect.
 • Mobiele airco Itegem: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze variant bestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. De unit aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De binnenunit kan je plaatsen waar je wil. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hele goede koelefficiëntie, in huis heb je geen last van lawaai (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het energieverbruik is relatief laag. Dit type kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is handig voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor het koelen van verschillende ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Itegem: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Duurzaam, energiezuinig en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder veel kabaal de gehele woning koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn diverse split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De verschillende opties kan je in het volgende stukje bekijken. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco plan.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Snel te installeren, werkt in alle ruimtes, een voordelig systeem en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak geadviseerd voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook interessant voor kantoren en andere werkruimtes. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Itegem.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de wand. Het lijkt wel wat op een klassieke verwarming radiator. Wordt doorgaans geplaatst in slaap- en woonkamers of kleinschalige kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht met als gevolg een beheersbare koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1125.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in fabriekshallen en hotels, restaurants & winkels. Grotendeels onzichtbaar, erg stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Te installeren vanaf €1550.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. kantoren en datacentra.

Goedkoopste airco juni 2023 inclusief monteren

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Itegem kunnen flink uiteen lopen. De totale kosten fluctueren sterk per type airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Daarnaast is de capaciteit / koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Wanneer de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger dan in het geval je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In het schema hierna verstrekken we een indicatie van prijzen voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Itegem. De getoonde prijzen zijn excl. het onderhoud, reinigingskosten en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

SysteemOmschrijvingOnkosten
Single split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1220 – €2000
Multi Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2125 – €3000
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1110 – €2210
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €450 – €895
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€195 – €620
Schema met de tarieven van aannemers airconditioning in Itegem.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste modellen in Vlaanderen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen en buiten deel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem kun je aan en uitzetten door middel van een afstandsbediening.

Waarom een airco laten plaatsen?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Zit jij dus altijd in een warm appartement in de zomer en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan direct een airconditioner monteren door een STEK installateur in Itegem. Slapen, wonen en werken gaat op deze manier een stuk prettiger. Ook kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag wat we steeds meer zien. De meeste split airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn krachtigere modellen die elke dag van het jaar op milieuvriendelijke wijze een appartement kunnen koelen & verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De aanschafkosten wordt bepaald door diverse bouwstenen. Natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de montagekosten. Daarbij komt nog onderhoud (eens per 2 jaar). Tevens heb je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik en daarbij een duurder energiecontract. Dit schatten we op plusminus €80 tot €315 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco fluctueert per type opstelling en rendement / koelvermogen. De modellen voor meerdere ruimtes zijn veel meer stroomvreters in vergelijking met de basis modellen (vloer of wand). De moderne airco’s van veel verkochte merken als Samsung zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een gemiddeld koelsysteem benodigd zo’n 1,35 KW elektriciteit per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Onze tip: kies ervoor om 2-jaarlijks een inspectie in te plannen door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Itegem. Deze vakman helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en een goede werking. De installateur controleert onder andere naar expansieventiel, compressor, koelvloeistof, verdamper.

Plaats een reactie