Airco Installatie Morkhoven

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warme dagen van 2021? De juiste airco kopen in Morkhoven biedt een aangenaam binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl faciliteren we belangrijke tips en adviezen over de verschillende type systemen in België en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Tevens bekijk je contactgegevens van – in de omgeving werkzame – specialisten en installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat dat koele lucht kan blazen.
 • Je kunt kiezen uit vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een buiten- en binnengedeelte. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste split-airco in een ruimte plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.350,00.

Vind een gecertificeerde monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Morkhoven

Het Belgische klimaat wordt anders. Zomers worden warmer en warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groot aantal consumenten gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Morkhoven. Met airconditioning leven, werken en slapen levert je veel gemak op. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Morkhoven voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via deze website tref je probleemloos geschikte vakmensen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de vragen in de checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Voor meer info spring naar welke airco past bij mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Onderzoek de soorten split systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-morkhoven-2200

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit uitvoeren door een erkend installatiebedrijf in Morkhoven (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De vakbekwame installateurs kunnen op elke plek een uitstekend klimaatsysteem aanleggen. Voorts zijn ze verantwoordelijk voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het onderstaande schema zoek je showrooms en airco monteurs in Morkhoven (gemeente Herentals, provincie Antwerpen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Ekeren, Merksem, Borgerhout, Deurne, Burcht.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
JNTechnicsKastanjelaan 752200Herentals
AlcaBakendonk 42200Herentals
Oostvogels BartLange Eerselsstraat 552200Herentals
Gegevens van airco montagebedrijven Morkhoven vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Doe een aanvraag bij de populairste experts uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in jouw woning, winkel of kantoor. Er bestaan diverse soorten modellen waar je uit kunt kiezen. In het volgende overzicht bespreken we meer info over vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Je vindt op de site ook meer info over: Afzuigsysteem.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de verkoeling van kleine ruimtes, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Pluspunt hiervan is dat het direct verkoeling biedt. Je plaatst de unit zelfstandig. Evengoed is het qua kosten een interessante investering. Veel genoemde nadelen van monoblock: een hoog geluidsniveau en de toenemende energierekening. Ook moet er altijd een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Hierdoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct gebruiksklaar, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Morkhoven: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het split systeem bestaat uit 2 elementen: een binnen- en buitenunit. De buitenste unit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenunit kan overal worden opgehangen. De voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, een beperkte geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het energieverbruik is relatief laag. Dit type verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak gekozen voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is perfect voor het koelen van meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Morkhoven: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge capaciteit.
 • Fluisterstil meerdere ruimtes koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De mogelijkheden tref je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco’s vacumeren.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Gemakkelijk te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt uitstekend verspreid. Werkt zeer efficiënt in een slaapkamer of zolderverdieping maar het werkt ook prima in kantoren en andere werkruimtes. Verkrijgbaar vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Morkhoven.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met radiatorverwarming. Wordt vaak geplaatst in slaap- en woonkamers of kleinere kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat zorgt voor een merkbare koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Geïnstalleerd vanaf €1025.

Plafond airco
Perfect voor grote bedrijfsruimtes en winkelpanden / horeca. Grotendeels onzichtbaar, extreem stil, het neemt geen ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1400.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in fitnesscentra en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco november 2021 met plaatsen

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Morkhoven lopen zeer uiteen. De tarieven wisselen per soort airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Ook is het koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Wanneer je de hele woning wilt koelen is de prijs en stuk hoger dan wanneer je enkel een mobiele luchtkoeler nodig hebt. In het schema hierna geven wij een prijsaanduiding voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatiebij een airco bedrijf in Morkhoven. Deze prijsindicaties houden het volgende buiten beschouwing: het onderhouden van het systeem, reinigingskosten en elektriciteitskosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

TypeBeschrijvingKosten
Split-systeemMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1180 – €2020
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2155 – €2975
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1190 – €2275
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €445 – €875
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €215 – €685
Overzicht met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Morkhoven.

Top-10 merken november 2021

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste apparaten in Vlaanderen hebben 2 bestanddelen: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem kun je aan en uitzetten aan de hand van een afstandsbediening.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Afgekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij te maken met een heet appartement in de zomermaanden en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat in die situatie de airconditioner plaatsen door een betrouwbare installateur in Morkhoven. Werken, leven en slapen is dan een stuk aangenamer. Daarbij zorgt het voor warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook verwarmen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags niet speciaal meer. De lucht-lucht airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – op moment dat je het nodig hebt – op milieuvriendelijke wijze elke gewenste ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De aanschafkosten kan men berekenen met een aantal bouwstenen. Natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de montagekosten. Daarnaast een onderhoudscontract. Verder heb je te maken met een grotere stroomvraag en daarbij een hogere energierekening. Gemiddeld betaal je ongeveer €70 tot €265 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van een airco wisselt per type installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De systemen voor een hele woning hebben meer stroom nodig in vergelijking met de basis modellen (vloer of wand). De doorontwikkelde airco’s van populaire merken als Daikin werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een standaard koelsysteem rekent bij benadering 1,60 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik zelfstandig het onderhoud van de airco doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Ons advies is om 1 of 2 jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen via een ervaren koudetechniek / airco specialist Morkhoven. Deze specialist kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zodoende kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De expert checkt o.a. expansieventiel, compressor, verdamper, condensor.

Plaats een reactie