Airco Installatie Borgerhout

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een goed werkende airco kopen in Borgerhout zorgt voor een prettig binnenklimaat thuis of op kantoor. Via onze adviseurs bekijk je vakkundige tips en informatie over de meest gebruikte soorten apparaten in België en een handig keuzeadvies. Ook verstrekken wij de gegevens van lokale montagebedrijven en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen kunnen in elke ruimte gezet worden maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een buiten- en binnenunit. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste airconditioner in een appartement plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.250,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Borgerhout

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers wordt het steeds warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groot aantal huizenbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Borgerhout. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Borgerhout voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker check jij razendsnel populaire montagebedrijven. Tip: bekijk eerst de checklist hieronder.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Lees ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Onderzoek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-borgerhout-2140

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Klimatisatiesysteem laten installeren? Zoek hiervoor een vakkundig installatiebedrijf in Borgerhout (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze vakkundige montage experts kunnen in elke woning / kantoor een milieuvriendelijk klimaatsysteem installeren. Bovendien zorgen zij voor het benodigde onderhoud. In het schema hierna tref je showrooms en airco monteurs in Borgerhout (gemeente Antwerpen, provincie Antwerpen). Zoek ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Deurne, Burcht, Zandvliet, Lillo, Berendrecht.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
E.T.I.Griffier Schobbenslaan 12140Borgerhout
AIR – COMFORTJoseph Deckerslaan 182100Deurne
Savetech BVVleerakkerstraat 252100Deurne
Schema met airco montagebedrijven Borgerhout vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Check de beste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in huis op kantoor of in een winkel. We kennen veel verschillende soorten producten die mogelijk interessant zijn. Hierna lees je meer info over vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Je vindt op de site ook meer info over: Airco installatie.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van kleinere ruimtes, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Pluspunt hiervan is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Verder is dit de meest goedkope oplossing. De minpunten van monoblock zijn: ze maken relatief veel geluid en het hoge stroomverbruik. Verder moet er altijd een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Zodoende sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct gebruiksklaar, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Borgerhout: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Dit model bestaat uit twee delen: een binnen- en een buitenunit. Het buitengedeelte kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnen in de woning hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijkste voordelen zijn een hoge capaciteit, slechts weinig lawaai in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het verbruikt veel minder stroom. Het systeem dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is ideaal voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is een uitkomst voor het koelen van verschillende ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Borgerhout: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een hoog rendement.
 • Fluisterstil meerdere ruimtes koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? In dat geval kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit aanbod kan je hieronder vinden. Op de website tref je ook meer info over: Split Airco.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Gemakkelijk te monteren, past bijna in elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral interessant voor de zolder of slaapkamer maar het werkt ook prima in kantoren en de retail. Compleet geïnstalleerd vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Borgerhout.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag op de muur. Het toont wel overeenkomsten met een een verwarming. Wordt vaak aangelegd in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht met als gevolg een merkbare gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1150.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote bedrijfstoepassingen en hotels, restaurants & winkels. Bijna niet zichtbaar, zeer stil, het staat niet in de weg en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1525.

VRF airco’s
Geschikt voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Wordt vaak toegepast in ziekenhuizen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco augustus 2022 inclusief installatie

De prijzen van een airco inclusief montage in Borgerhout variëren enorm. De onkosten zijn weer anders per type airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Tevens is het noodzakelijke koelvermogen prijsbepalend. Als je de hele woning wilt koelen is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In het onderstaande schema verstrekken we een prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen incl. montage bij een airco bedrijf in Borgerhout. Deze kostenindicaties zijn excl. het onderhoud, vullen en vacumeren en stroomverbruik. Eventueel kan je ook huren.

SysteemToelichtingKosten
Vaste airco (split)Meest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1215 – €1995
Multi Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2195 – €2910
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1190 – €2290
Mobiele airco’sEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€355 – €875
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €230 – €630
Tabel met de tarieven van aannemers airconditioning in Borgerhout.

Top-10 merken augustus 2022

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit twee units: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het klimaatsysteem kun je aan en uitzetten via een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom een airco laten plaatsen?
Frisse lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een heet huis in de zomerse maanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat een airconditioner monteren door een vakkundige installateur in Borgerhout. Thuiswerken, slapen en leven kan dan stukken comfortabeler. Daarnaast kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment heel normaal. De a-merk airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn slimme systemen die het hele jaar door op een energiezuinige manier een ruimte kunnen koelen of verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De all-in prijs wordt berekend a.d.h.v. een aantal aspecten. Om te beginnen de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de montage. Als tweede heb je het standaard onderhoud. Tevens zul je te maken krijgen met meer elektriciteitsgebruik met als resultaat een iets hogere energienota. Ga maar uit van om en nabij de €85 tot €315 per kalenderjaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van een airco verschilt per soort systeem en capaciteit / koelvermogen. De systemen voor een hele woning zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers wanneer je het vergelijkt met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De innovatieve airco’s van veel verkochte merken als Carrier zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een gangbaar koelsysteem rekent grofweg 1,60 KW stroom voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het landelijk advies is om eens per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Borgerhout. Deze expert helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zo heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De installateur inspecteert o.a. compressor, condensor, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie