Airco Installatie Berendrecht

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warmere dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Berendrecht draagt bij aan een aangename temperatuur en schone lucht in een woning of kantoorpand. Via onze airco-vergelijker faciliteren we waardevolle tips over de velerlei soorten apparaten in België en een handig keuzeadvies. Bovendien bieden wij contact- en adresgegevens van plaatselijke specialisten en installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing dat koele lucht kan blazen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn goedkoop en werken direct maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen- en een buitendeel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast model bij je thuis laten installeren wordt al gedaan vanaf €1.350,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Berendrecht

Het Belgische klimaat wordt anders. De zomermaanden worden warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Opvallend veel woningbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Berendrecht. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk comfortabeler. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Berendrecht voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl tref je probleemloos professionele vakmensen. Wij adviseren om te beginnen met de vragen in de checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Check ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Bekijk de verschillende type installaties.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-berendrecht-2040

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil jij graag een klimatisatiesysteem laten installeren? Kies voor een gecertificeerd installatiebedrijf in Berendrecht (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De deskundige montage experts kunnen in elke woning / kantoor een gedegen klimaatsysteem aanleggen. Voorts zorgen zij voor het onderhoud en afvullen. In de vergelijker hieronder zoek je showrooms en airco monteurs in Berendrecht (gemeente Antwerpen, provincie Antwerpen). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Waanrode, Kersbeek-Miskom, Hoeleden, Sint-Margriete-Houtem, Ransberg.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
ThermocoHaifastraat 52030Antwerpen
Omar BouzidTurnersstraat 262020Antwerpen
Ivo De BackerBrusselstraat 912018Antwerpen
Schema met airco montagebedrijven Berendrecht vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Ontvang offertes van de aantrekkelijkste monteurs uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er zijn velerlei soorten apparaten die men kan installeren. In de volgende paragraaf behandelen we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op de website vind je ook meer info over: Airco voor kantoor.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van een beperkte ruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het direct verkoeling biedt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Verder is het qua kosten een interessante investering. De minpunten van monoblock zijn: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Tevens moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Op die manier komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct plug & play, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Berendrecht: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze variant kent 2 componenten: een binnendeel en een buitendeel. De unit aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, geen geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit model verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is handig voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is een uitkomst voor gebouwen met meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Berendrecht: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Fluisterstil diverse ruimtes verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn verschillende type split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit assortiment kan je in het volgende stukje bekijken. Of bekijk meer informatie over: Airco aanbiedingen.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Gemakkelijk te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name effectief voor slaap- en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in winkels, de horeca of kantoren. Geïnstalleerd vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Berendrecht.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of onderaan de muur. Het heeft wel iets weg van een verwarming. Een uitkomst voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat leidt tot een constante koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Te installeren vanaf €1075.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabriekshallen en winkels. Het is amper zichtbaar, energiezuinig, stil, het staat niet in de weg en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Te installeren vanaf €1550.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Wordt vaak toegepast in utiliteitsgebouwen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco oktober 2021 met installatie

De prijzen van een airco inclusief montage in Berendrecht zijn heel divers. De tarieven kunnen afwijken per categorie airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Bovendien is het maximale koelvermogen essentieel. Wanneer een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan wanneer jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In het volgende schema lees je een indicatie van prijzen voor vijf veel gekozen uitvoeringen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Berendrecht. De kosten zijn excl. jaarlijks onderhoud, reinigingskosten en de stroomkosten. Een voordeliger alternatief is huren.

KoelmethodeToelichtingPrijzen
Split airco met buitenunitDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1180 – €2020
Vaste (Multi) Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2160 – €2960
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1130 – €2215
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €350 – €850
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€205 – €600
Schema met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Berendrecht.

Top-10 merken oktober 2021

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste airco’s in Vlaanderen kennen 2 componenten: een binnen- en buitenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airconditioner is gemakkelijk te bedienen door gebruikt te maken van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Afgekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Zit jij dus altijd in een heet appartement in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Zet dan de volgende stap en laat een airconditioner installeren door een STEK installateur in Berendrecht. Het thuiswerken, slapen en recreëren is zo een stuk prettiger. Tevens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel veel voorkomend. De populaire airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die altijd en overal met slechts beperkt stroomgebruik een appartement kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De all-in prijs wordt gebudgetteerd middels velerlei bouwstenen. Je begint met het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de plaatsing. Ook krijg je te maken met het periodieke onderhoud. Daarnaast heb je te dealen met meer elektriciteitsgebruik met als gevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Ga maar uit van gemiddelde €95 tot €260 per kalenderjaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van airconditioning is anders per soort systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De geavanceerde systemen vragen meer stroom in vergelijking met de basis modellen (vloer of wand). De beste airco’s van a-merken als Panasonic werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een basis koelsysteem benodigd bij benadering 1,45 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik thuis onderhoud aan de airco uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Ons advies is om eens per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Berendrecht. Deze specialist kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Als je dat doet heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De specialist kijkt o.a. naar expansieventiel, compressor, verdamper, condensor.

Plaats een reactie