Airco Installatie Sint-Margriete-Houtem

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Sint-Margriete-Houtem resulteert in een prettig binnenklimaat in huis, of op je werk. Op deze website verstrekken wij bruikbare tips en informatie over de diverse soorten apparaten in België en een handig keuzeadvies. Tevens verzamel je adressen van – in de buurt actieve – installatiebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een product dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Er zijn 2 opties: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een buiten- en binnenunit. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airco in een ruimte installeren regel je al vanaf €1.225,00.

Vind een gecertificeerde monteur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Sint-Margriete-Houtem

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groeiend aantal consumenten kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Sint-Margriete-Houtem. Met airconditioning leven, werken en slapen brengt je veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Sint-Margriete-Houtem voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool tref je snel populaire vakmensen. Bekijk voor het beste advies eerst de bijgaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Bekijk ook mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Bekijk de verschillende soorten split systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-sint-margriete-houtem-3470

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit doen door een gespecialiseerd installatiebedrijf in Sint-Margriete-Houtem (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze professionele monteurs kunnen onder alle omstandigheden een geschikt klimaatsysteem aanleggen. Ook regelen ze het benodigde onderhoud. In de bijgaande tabel bekijk jij showrooms en airco monteurs in Sint-Margriete-Houtem (gemeente Kortenaken, provincie Vlaams Brabant). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Ransberg, Molenbeek-Wersbeek, Assent, Rummen, Grazen.

NaamAdresPostcodePlaats
Clima SolutionsRijnrode 953460Assent
TS&IPersoonstraat 603454Geetbets
VansimsenBiesemstraat 343454Rummen
Gegevens van airco montagebedrijven Sint-Margriete-Houtem vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Bekijk de beste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. We kennen een aantal verschillende systemen die mogelijk interessant zijn. In het gedeelte hieronder behandelen we meer info over vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Hoe werkt een airco?.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het verkoelen van een beperkte ruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Eveneens is het een voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: veel “lawaai” en je gebruikt vrij veel stroom. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Daardoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • Systeem is snel aangesloten, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Sint-Margriete-Houtem: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het systeembestaat uit twee delen: een buiten- en binnengedeelte. De buitenste unit monteer je buiten aan de gevel. De unit binnenshuis kan je plaatsen waar je wil. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoog rendement, je merkt er in huis niets van (de compressor hangt immers buiten) en een laag energieverbruik. Het systeem kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is ideaal voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is perfect voor gebouwen met meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Sint-Margriete-Houtem: Vast element in de woning.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een perfect koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit aanbod kan je in het volgende stukje bekijken. Of bekijk meer informatie over: Kanaal Airco’s.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Simpel te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, een voordelig systeem en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name interessant voor slaap- en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Sint-Margriete-Houtem.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de wand. Het lijkt wel wat op radiatorverwarming. Perfect voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt naar boven uitgezet met als gevolg een prettige gekoelde luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Wordt al geplaatst v.a. €1150.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote bedrijfsruimtes en eetgelegenheden / winkels. Het zijn geen in het oog springende units, energiezuinig, stil, het neemt geen ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1325.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Vaak gebruikt in fitnesscentra en restaurants.

Goedkoopste airco januari 2022 inclusief installatie

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Sint-Margriete-Houtem variëren enorm. De tarieven fluctueren sterk per model airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Bovendien is het gevraagde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Mocht het zo zijn dat je de hele woning wilt koelen liggen de kosten een stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In de tabel check jij een prijsaanduiding voor vijf meest gekozen modellen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Sint-Margriete-Houtem. De getoonde prijzen zijn excl. het onderhoud, reinigen en elektriciteitskosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SysteemBeschrijvingPrijsindicatie
Split airco met buitenunitEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1210 – €1995
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2145 – €2980
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1205 – €2220
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€420 – €800
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €180 – €655
Tabel met de prijzen van aannemers airconditioning in Sint-Margriete-Houtem.

Top-10 merken januari 2022

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco?
De meeste airco’s in Vlaanderen bestaan uit twee delen: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airconditioner is te gebruiken aan de hand van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koele lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een erg hete woning in de vakantieperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Wacht dan niet langer en laat zo’n airco monteren door een professionele installateur in Sint-Margriete-Houtem. Slapen, wonen en werken kan dan zonder problemen. Bovendien zorgt het voor warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen veel voorkomend. De a-merk airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. We spreken dan van all-electric systemen die het hele jaar door op een efficiënte manier een plek kunnen koelen & verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De prijs wordt vastgesteld door meerdere onderdelen. Uiteraard de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de installatie. Verder heb je te maken met het periodieke onderhoud. In aanvulling daarop zul je te maken krijgen met een grotere stroomvraag en daarbij een duurder energiecontract. Deze extra kosten begroten we op een €80 tot €265 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning is anders per soort systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor grote ruimtes vragen meer stroom wanneer je het vergelijkt met eenvoudige wand modellen. De innovatieve airco’s van kwaliteitsmerken als Midea hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een doorsnee koelsysteem rekent bij benadering 1,35 KW stroom per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik in de woning het onderhoud van de airco doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het algemeen advies is om eens per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren door een ervaren koudetechniek / airco specialist Sint-Margriete-Houtem. Deze vakman helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Wanneer je hiervoor kiest heb je wellicht recht op verlengde garantie en een goede werking. Een gecertificeerd bedrijf inspecteert o.a. koelvloeistof, verdamper, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie