Airco Installatie Kortenaken

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Kortenaken draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Hier verstrekken wij concrete tips en adviezen over de velerlei soorten modellen in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Eveneens bieden wij gegevens van – in de buurt actieve – installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn flexibel en direct inzetbaar maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (ook wel split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast apparaat in een ruimte plaatsen regel je al vanaf €1.200,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Kortenaken

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomer kent toenemende temperaturen en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een toenemend aantal Belgen overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Kortenaken. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Kortenaken voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via deze website vind jij snel en simpel professionele montagebedrijven. We raden aan te starten met de airco-checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Bekijk ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Check de diverse installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-kortenaken-3470

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit doen door een vakkundig installatiebedrijf in Kortenaken (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze erkende installatie experts kunnen in elk gebouw of woning een milieuvriendelijk klimaatsysteem samenstellen. Ook staan ze open voor het onderhoud en afvullen. In onderstaand overzicht zoek je showrooms en airco monteurs in Kortenaken (gemeente Kortenaken, provincie Vlaams Brabant). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in plaatsen als Bekkevoort, Geetbets, Zoutleeuw, Landen, Tielt-Winge.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Clima SolutionsRijnrode 953460Assent
TS&IPersoonstraat 603454Geetbets
VansimsenBiesemstraat 343454Rummen
Schema met airco montagebedrijven Kortenaken vergelijken

Je huis verkoelen?

Vind de aantrekkelijkste vakmannen uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in huis, winkel, kantoor, etc. Je kunt kiezen uit diverse producten die mogelijk interessant zijn. Hierna bieden wij de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Kantoor airco’s.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een kleine ruimte, / plaatselijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Bovendien is het een voordelige keuze. Als grote nadelen van monoblock noemen we: een hoog geluidsniveau en het hoge energieverbruik. Bovendien moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Op die manier komt er ook weer warmte naar binnen.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, profiteer direct.
 • Mobiele airco Kortenaken: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het systeemkent twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitengedeelte. De unit buiten de woning wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnenshuis kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog rendement, je merkt er in huis niets van (de compressor hangt immers buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit apparaat verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is geschikt voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is handig voor de gehele woning. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Kortenaken: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Zeer efficiënte werking en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Met weinig geluid meerdere ruimtes koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit aanbod staan hieronder weergegeven. Of klik door voor meer informatie over: Airco opties.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Overal te monteren, werkt in alle ruimtes, een aantrekkelijk prijskaartje en een uitstekende luchtverspreiding. Werkt zeer efficiënt in slaapkamers en zolderruimtes maar het wordt ook vaak geplaatst in winkels en horeca. Aanschaf + montage vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Kortenaken.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag op de muur. Het heeft wel iets weg van een radiator. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat zorgt voor een prettige koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1150.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote bedrijfstoepassingen en winkelpanden / horeca. Het is optisch mooi weggewerkt, extreem stil, is eenvoudig te combineren en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Geïnstalleerd vanaf €1375.

VRF airco’s
Is pas interessant bij locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitendeel worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco november 2021 incl. monteren

De onkosten van een airco inclusief montage in Kortenaken lopen zeer uiteen. De tarieven kunnen afwijken per airconditioning methode en per montagebedrijf (ook verhuur). Tevens is de capaciteit / koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In de situatie waarbij je de hele woning wilt koelen ben je duurder uit dan wanneer je een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In de tabel vind je een indicatie van prijzen voor 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Kortenaken. De tarieven houden het volgende buiten beschouwing: het onderhoud, reinigingskosten en verbruikte stroom. Een voordeliger alternatief is huren.

SysteemBeschrijvingTarieven
Split airco met buitenunitVast systeem met binnen- en buitenunit.€1190 – €1970
Multi Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2130 – €2925
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1150 – €2225
Mobiele airco’sEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €415 – €810
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€220 – €670
Overzicht met de prijzen van aannemers airconditioning in Kortenaken.

Top-10 merken november 2021

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Op welke manier werkt een airco?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen bestaan uit 2 elementen: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het klimaatsysteem kan men activeren via een afstandsbediening of App.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Frisse lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij te maken met een hete woning in de zomerse maanden en wil je wat verkoeling? Laat dan direct een airconditioner plaatsen door een STEK installateur in Kortenaken. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan een stuk aangenamer. Ook zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag niet uniek meer. De nieuwste airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die altijd en overal op een energiezuinige manier een huis kunnen koelen & verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De aanschafkosten komt tot stand door meerdere bouwstenen. Je begint met de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de plaatsingskosten. Ook belangrijk: een onderhoudscontract. Daarnaast noemen we nog meer elektriciteitsgebruik en dus een hogere energierekening. Houd rekening met een €80 tot €255 per 12 maanden.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van airconditioning fluctueert per soort systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De professionele modellen hebben meer stroom nodig vergeleken met eenvoudige single-split systemen. De slimme airco’s van populaire merken als Hitachi zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een gangbaar koelsysteem benodigd ongeveer 1,35 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik zelfstandig het onderhoud van de airco doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Onze tip: kies ervoor om elke paar jaar een onderhoudsbeurt te laten doen via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Kortenaken. Deze expert helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Dan blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De vakman checkt o.a. expansieventiel, koelvloeistof, verdamper, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie