Airco Installatie Geetbets

Zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2021? Een goed werkende airco kopen in Geetbets draagt bij aan een aangename temperatuur en schone lucht in een woning, winkel- of kantoorpand. Op deze website tref je belangrijke tips en info over de verschillende type producten in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Mede vind je adres- en contactgegevens van plaatselijke installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat dat koele lucht kan blazen.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn toepasbaar op elk type ruimte maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen- en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste split-airco in een appartement plaatsen kan al vanaf €1.375,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Geetbets

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. We hebben structureel warmere zomers en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Meer en meer mensen kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Geetbets. Wonen, slapen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Wil je een airco installeren in Geetbets voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via dit portaal check jij probleemloos erkende montagebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de vragen in de checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Bekijk ook welk type airco kies ik?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Onderzoek de soorten split systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-geetbets-3450

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Laat dit uitvoeren door een vakkundig installatiebedrijf in Geetbets (controleer certificaat F-gassen en STEK). De gespecialiseerde montage experts kunnen op elke plek een duurzaam klimaatsysteem maken. Ook staan ze open voor vacumeren en onderhoud. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Geetbets (gemeente Geetbets, provincie Vlaams Brabant). Zoek ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Zoutleeuw, Landen, Tielt-Winge, Glabbeek, Boutersem.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
B-CoolLewastraat 73440Zoutleeuw
Benk StrauvenGrote Steenweg 473440Dormaal
DHZ SolutionsZoutleeuwstraat 193404Neerlanden
Lijst met airco montagebedrijven Geetbets vergelijken

Extra koeling in huis?

Offertes van de beste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in een appartement / huis of werkomgeving. We kennen een aantal verschillende modellen die kunnen worden geplaatst. In de volgende paragraaf kan je aan de slag met een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op ons portaal vind je ook meer info over: Caravan airco’s.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het direct verkoeling biedt. Je plaatst de unit zelfstandig. Daarnaast is het een betaalbare optie. Veel genoemde nadelen van monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het hoge stroomverbruik. Verder moet je een raam open laten waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg daarvan ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Het is direct plug & play, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Geetbets: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze variant kent twee hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. De buitenste unit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnen in de woning kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Belangrijke pluspunten zijn een hoge capaciteit, een beperkte geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit product kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gekozen voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor het koelen van verschillende ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Geetbets: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoog koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau meerdere ruimtes koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan adviseren wij een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit assortiment kan je in het volgende stukje bekijken. Of bekijk meer informatie over: Design airco’s.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Simpel te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name interessant voor de zolder of slaapkamer maar ook interessant voor winkels, de horeca of kantoren. Geïnstalleerd vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Geetbets.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of op radiator hoogte. Het doet vaak denken aan verwarming of radiator aan de wand. Een uitkomst voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat zorgt voor een constante koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1025.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote bedrijfsruimtes en hotels, restaurants & winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, energiezuinig, stil, het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Te installeren vanaf €1475.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Typische toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco oktober 2021 met installatie

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Geetbets laten een grote variatie zien. De totale kosten wisselen per airconditioning methode en per leverancier (ook verhuur). Ook is de capaciteit / koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. In het geval dat je de hele woning wilt koelen is de prijs en stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij enkel een mobiele luchtkoeler nodig hebt. In de tabel vind jij een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Geetbets. Deze prijsindicaties houden het volgende buiten beschouwing: onderhoud, reinigen en energiekosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

TypeToelichtingKosten
Split-aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1220 – €2020
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2180 – €3000
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1125 – €2205
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €350 – €865
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€245 – €670
Tabel met de kosten van aannemers airconditioning in Geetbets.

Top-10 merken oktober 2021

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste systemen in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem is aan te zetten door middel van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom kiezen voor een airco?
Frisse lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij dus last van een erg hete woning in de zomer en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat in die situatie zo’n airco monteren door een professionele installateur in Geetbets. Slapen, wonen en werken is dan veel fijner. Verder zorgt het voor warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren veel voorkomend. De a-merk airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn slimme systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een duurzamere manier een plek kunnen verwarmen & koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De totale prijs komt tot stand door diverse bouwstenen. Om te beginnen het adviestraject, de airconditioner en de prijs van de montage. Daarbij komt nog een onderhoudscontract. Daarbij noemen we nog een toenemend stroomverbruik met als bijgevolg een hogere energierekening. Gemiddeld betaal je ongeveer €75 tot €255 per woning / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van airconditioning is anders per type opstelling en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De professionele modellen verbruiken meer elektriciteit als je het afzet tegen eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De slimme airco’s van marktleiders als Samsung werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een gangbaar koelsysteem verbruikt bij benadering 1,55 KW stroom voor een uurtje.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik thuis onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Ons advies is om eens per 2 jaar een inspectie in te plannen via een ervaren koudetechniek / airco specialist Geetbets. Deze specialist verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet vervalt de verlengde garantie niet en is het systeem in optimale conditie. De installateur kijkt o.a. naar expansieventiel, compressor, condensor, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie