Airco Installatie Glabbeek

Op zoek naar extra verkoeling in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Glabbeek draagt bij aan extra verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Op deze pagina bieden wij nuttige info over de verscheidene type toepassingen in België en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Tevens check je contact- en adresgegevens van regionale montagebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een systeem dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn toepasbaar op elk type ruimte maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een buiten- en een binnendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste airco bij je thuis laten plaatsen kan al vanaf €1.300,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Glabbeek

Het Belgische klimaat wordt anders. De zomers worden steeds warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Opvallend veel mensen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Glabbeek. Met airconditioning leven, werken en slapen heeft veel voordelen. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Glabbeek voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via onze website bekijk je snel bekwame installatiebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de checklist hieronder.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Voor meer info spring naar verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Onderzoek de mogelijkheden.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-glabbeek-3380

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Ga op zoek naar een professioneel installatiebedrijf in Glabbeek (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De vakbekwame installatie experts mogen in alle ruimtes een effectief klimaatsysteem integreren. Ook kun je ze benaderen voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de tabel vind jij showrooms en airco monteurs in Glabbeek (gemeente Glabbeek, provincie Vlaams Brabant). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Boutersem, Bierbeek, Linter, Hoegaarden, Tienen.

NaamAdresPostcodePlaats
CalorecKasteelstraat 21 A3360Korbeek-Lo
Varia TechnicsWeterbeekstraat 28A3360Lovenjoel
MD-Technics BVBABruulstraat 2A3360Lovenjoel
Contactgegevens van airco montagebedrijven Glabbeek vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Offertes van de populairste leveranciers uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in een appartement / huis of werkomgeving. Je hebt de keuze uit velerlei soorten units die mogelijk interessant zijn. Hierna check je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op onze website lees je ook meer over: Kanaal Airco’s.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de verkoeling van kleine ruimtes, / plaatselijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Je kunt alles zelf installeren. Evenzeer is dit de meest goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: de geluidsproductie en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Verder moet er vaak een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg daarvan sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, profiteer direct.
 • Mobiele airco Glabbeek: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Dit model kent 2 units: een binnen- en een buitendeel. De unit buiten de woning wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenunit kan je plaatsen waar je wil. Belangrijke pluspunten zijn een hoge capaciteit, slechts weinig lawaai in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een laag energieverbruik. Dit product kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is perfect voor de gehele woning. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Glabbeek: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder geluidsoverlast meerdere ruimtes koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Kies dan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De meest populaire opties staan hieronder weergegeven. Tip: je leest hier ook meer over: Beste airco’s.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Simpel te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, een voordelig systeem en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak geadviseerd voor een slaapkamer of zolderverdieping maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Glabbeek.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Het lijkt wel wat op een klassieke verwarming radiator. Ideaal voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat zorgt voor een aangename gekoelde luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Aanschaf + montage vanaf €1025.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote kantoorpanden en eetgelegenheden / winkels. Het zijn geen in het oog springende units, zeer stil, het neemt geen ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning & kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1400.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Vaak gebruikt in fitnesscentra en datacentra.

Goedkoopste airco augustus 2022 incl. monteren

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Glabbeek zijn heel divers. De prijzen wisselen per airconditioning product en per montagebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is het gevraagde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Wanneer je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt ben je duurder uit in verhouding tot gevallen waarbij je een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In de tabel verstrekken we een actuele prijsschatting van 5 populaire soorten systemen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Glabbeek. Deze tariefindicaties zijn exclusief onderhoud, vullen en verbruikte stroom. Een voordeliger alternatief is huren.

ModelOmschrijvingPrijzen
Vaste airco (split)Vast model met binnen- en buitengedeelte.€1165 – €1955
Multi Split airco’s1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2200 – €2990
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1170 – €2255
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €415 – €800
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€240 – €670
Tabel met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Glabbeek.

Top-10 merken augustus 2022

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit twee units: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het klimaatsysteem kan men activeren door gebruikt te maken van een mobiele app via WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Koele lucht verbetert het comfort in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Zit jij dus altijd in een erg hete woning in juni tot september en wil je wat verkoeling? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airco monteren door een goede installateur in Glabbeek. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan veel fijner. Eveneens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel veel voorkomend. De a-merk airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn handige installaties die – wanneer jij het wil – met slechts beperkt stroomgebruik een gebouw kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De uiteindelijke prijs is gebaseerd op diverse aspecten. Om te beginnen de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de installatie. Ook belangrijk: onderhoud (eens per 2 jaar). Bovendien heb je te dealen met een stijgend energieverbruik en daarbij een duurder energiecontract. Gemiddeld betaal je ongeveer €95 tot €260 bij normaal gebruik.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van een airco verschilt per type installatie en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor grote ruimtes gebruiken veel meer stroom dan eenvoudige wand modellen. De beste airco’s van veel verkochte merken als Samsung hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan oude modellen. Een gangbaar koelsysteem benodigd ruwweg 1,55 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik thuis onderhoud aan de airco uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het landelijk advies is om elke paar jaar een inspectie in te plannen door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Glabbeek. Deze specialist helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zo vervalt de verlengde garantie niet en is het systeem in optimale conditie. De expert inspecteert o.a. expansieventiel, verdamper, condensor, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie