Airco Installatie Nederhemert

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warmere dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Nederhemert draagt bij aan een prettig binnenklimaat thuis of op kantoor. Op deze pagina lees je belangrijke info over de verscheidene type modellen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Bovendien verstrekken wij gegevens van plaatselijke installatiebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat dat koele lucht kan blazen.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn voordelig echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (de populaire split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een buiten- en binnenunit. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem in huis installeren gebeurt al vanaf €1.225,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Nederhemert

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Steeds meer mensen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Nederhemert. Met airconditioning leven, werken en slapen brengt je veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Nederhemert voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool tref je snel & eenvoudig gecertificeerde montagebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de checklist hieronder.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar verschillen tussen vast en mobiel
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Bekijk de verschillende soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-nederhemert-5317

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een airco laten installeren in huis? Ga altijd in zee met een erkend installatiebedrijf in Nederhemert (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De deskundige installateurs kunnen op elke plek een effectief klimaatsysteem samenstellen. Voorts kun je ze benaderen voor vacumeren en onderhoud. In de tabel hieronder tref je showrooms en airco monteurs in Nederhemert (gemeente Zaltbommel, provincie Gelderland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Delwijnen, Kerkwijk, Bruchem, Nieuwaal, Gameren.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Offertes van de beste leveranciers uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in huis, of op je werk. We onderscheiden veel verschillende soorten systemen waar je uit kunt kiezen. In het gedeelte hieronder check je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Beste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine ruimte, / plaatselijke oplossing. Het is populair omdat het direct verkoeling biedt. Er hoeft geen installateur te komen. Evenzeer is het de meest voordelige keuze. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidsproductie en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Daarnaast is er een raam nodig waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Zodoende wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Het is direct gebruiksklaar, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Nederhemert: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Deze uitvoering bestaat uit twee units: een binnen- en een buitenunit. De unit buiten de woning monteer je buiten aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoog koelvermogen, een lage geluidsproductie in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het energieverbruik is relatief laag. Dit model dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Nederhemert: Vast element in de woning.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Zeer efficiënte werking en een hoge koelcapaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De mogelijkheden vind je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco aanbiedingen.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Snel te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak gebruikt in slaapvertrekken en zolderkamers maar zeker ook relevant voor kantoorgebouwen of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Nederhemert.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het doet vaak denken aan verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en activeert een constante gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1025.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grotere kantoren en hotels, restaurants & winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, erg stil, het neemt geen ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1575.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Breed inzetbaar voor o.a. sportscholen en onderwijs.

Goedkoopste airco februari 2024 met plaatsing

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Nederhemert lopen zeer uiteen. De kosten wisselen per model airconditioning en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is het maximale koelvermogen prijsbepalend. In de situatie waarbij je de hele woning wilt koelen liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer jij een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst verstrekken we een actuele prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Nederhemert. Deze kostenindicaties nemen de volgende zaken niet mee: onderhoudsinterval, navullen en de stroomkosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

KoelmethodeBeschrijvingInvestering
Vaste airco (split)Eén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1175 – €2005
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2125 – €2950
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1110 – €2260
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€450 – €870
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €230 – €680
Tabel met de tarieven van airconditioning in Nederhemert.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste apparaten kennen 2 componenten: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem kan je eenvoudig bedienen a.d.h.v. een remote controller of WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Koude lucht kan een warme woning aangenaam maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij ook een warm huis in de zomerperiode en zou je dit willen koelen? Laat in die situatie de airco monteren door een professionele installateur in Nederhemert. Wonen, slapen en werken wordt een stuk aangenamer. Eveneens kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook verwarmen?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel wat we steeds meer zien. De populaire airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die elke dag van het jaar op een energiezuinige manier een gebouw kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. diverse aspecten. Als eerste heb je natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de kosten van de installatie. Als tweede heb je het jaarlijkse onderhoud. Ook noemen we nog meer elektriciteitsgebruik wat zorgt voor een maandelijkse hogere energierekening. Houd rekening met ongeveer €95 tot €255 op jaarbasis.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van een airco verschilt per soort installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De geavanceerde systemen vragen meer stroom als je het afzet tegen de kleine modellen. De nieuwste airco’s van de bekende merken als Midea hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een standaard koelsysteem vraagt om en nabij de 1,40 KW stroom voor een uurtje.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik in de woning het onderhoud van de airco doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Experts adviseren om 1 of 2 jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Nederhemert. De installateur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan heb je wellicht recht op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De monteur checkt o.a. condensor, compressor, verdamper, expansieventiel.

Plaats een reactie