Airco Installatie Kerkwijk

Op zoek naar geschikte airconditioning in je woning? Een goed werkende airco kopen in Kerkwijk draagt bij aan een aangename temperatuur en schone lucht in een woning, winkel- of kantoorpand. Via onze adviseurs faciliteren we concrete tips en info over de beste soorten producten en bieden wij een handige keuzegids. Bovendien verzamel je de gegevens van regionale monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen- en buitenunit. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast model in de woning plaatsen regel je al vanaf €1.375,00.

Vind een gecertificeerde monteur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Kerkwijk

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Opvallend veel consumenten gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Kerkwijk. Slapen, wonen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Kerkwijk voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via dit portaal check je snel & eenvoudig lokale monteurs. Tip: bekijk eerst de vragen in de checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Lees ook welke airco past bij mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Check de diverse mogelijkheden.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-kerkwijk-5315

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Wil jij graag een airco laten installeren? Ga op zoek naar een gespecialiseerd installatiebedrijf in Kerkwijk (controleer certificaat F-gassen en STEK). De gespecialiseerde installatiepartners kunnen in elke gewenste ruimte een uitstekend klimaatsysteem maken. Daarnaast zorgen zij voor groot onderhoud en reparatie. In deze tabel vind je showrooms en airco monteurs in Kerkwijk (gemeente Zaltbommel, provincie Gelderland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Bruchem, Nieuwaal, Gameren, Aalst, Poederoijen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Bekijk de interessantste leveranciers uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. Er zijn verscheidene modellen waar je uit kunt kiezen. Bijgaand tref je meer info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op onze website lees je ook meer over: Airco Offertes.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of op de persoon gericht. Het is populair omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Bovendien is een kostentechnisch een interessante optie. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het hoge stroomverbruik. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg daarvan wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Ready to go systeem, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Kerkwijk: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het systeembestaat uit twee onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. De unit buiten de woning wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het binnengedeelte kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Een vaak gekozen systeem vanwege een hele goede koelefficiëntie, maakt weinig geluid in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het energieverbruik is relatief laag. Dit model kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is perfect voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak toegepast bij het hele huis. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco Kerkwijk: Vast element in huis.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoog rendement.
 • Fluisterstil meerdere ruimtes koelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De meest populaire opties kan je in het volgende stukje bekijken. Je leest hier ook aanvullende info over: Kleinste airco.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Simpel te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Kerkwijk.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de grond. Het heeft wel iets weg van verwarming of radiator aan de wand. Wordt doorgaans geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat leidt tot een beheersbare koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1300.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote bedrijfstoepassingen en eetgelegenheden / winkels. Grotendeels onzichtbaar, energiezuinig, stil, het neemt geen ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1375.

VRF airco’s
Is een oplossing voor locaties met veel individuele ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn winkels en restaurants.

Goedkoopste airco mei 2024 incl. installatie

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Kerkwijk variëren enorm. De tarieven variëren per airconditioning methode en per aanbieder (ook verhuur). In aanvulling daarop is het benodigde koelvermogen bepalend voor de prijs. Als je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is de prijs en stuk hoger dan wanneer je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In deze tabel tref jij de geschatte kosten van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Kerkwijk. De getoonde kosten houden het volgende buiten beschouwing: onderhoud, reinigen en stroomverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

KoelmethodeToelichtingKosten
Vaste airco (split)Vast systeem met binnen- en buitenunit.€1210 – €2015
Vaste (Multi) Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2160 – €2960
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1105 – €2260
Mobiele airco’sVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€400 – €820
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€215 – €615
Schema met de geschatte prijzen van airconditioning in Kerkwijk.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco?
De meeste koelsystemen kennen 2 hoofdcomponenten: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Dit koelsysteem is gemakkelijk te bedienen aan de hand van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom een airco laten plaatsen?
Afgekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij te maken met een erg heet huis in de zomer en wil je wat verkoeling? Neem dan snel contact op en laat een airco plaatsen door een betrouwbare installateur in Kerkwijk. Werken, leven en slapen is dan weer een feestje. Bovendien kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen heel gewoon. De a-merk airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die zo op een duurzamere manier een woning kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
Het prijskaartje wordt bepaald door velerlei onderdelen. Om te beginnen de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de installatie. Daarbovenop komt nog het benodigde onderhoud. Daarnaast zul je te maken krijgen met een grotere stroomvraag wat resulteert in een flink hogere stroomkosten. Dit schatten we op om en nabij de €70 tot €255 per 12 maanden.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning verschilt per type systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De grotere installaties zijn veel meer stroomvreters vergeleken met instap-modellen. De nieuwste airco’s van a-merken als Mitsubishi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een basis koelsysteem vraagt zo’n 1,60 KW stroom voor een uurtje.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik in de woning onderhoudswerkzaamheden doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het landelijk advies is om eens per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen via een bekwaam koudetechniek / airco specialist Kerkwijk. Deze expert kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zodoende heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De vakman kijkt o.a. naar expansieventiel, verdamper, koelvloeistof, compressor.

Plaats een reactie