Airco Installatie Gameren

Wil je het graag koel houden tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Gameren levert jou een aangenaam binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Op dit portaal lees je nuttige tips en info over de verscheidene soorten modellen en bieden wij een handige keuzegids. Ook bieden wij de gegevens van geschikte installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen en buiten deel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast systeem in de woning installeren kan je al laten doen vanaf €1.325,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Gameren

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De zomers worden steeds warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groeiend aantal Nederlanders nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Gameren. Met airconditioning leven, werken en slapen heeft veel voordelen. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Gameren voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via onze vergelijker bekijk je snel gecertificeerde vakmensen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Voor meer info spring naar welk type airco is geschikt voor mij?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Bekijk de verschillende mogelijkheden.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-gameren-5311

Monteurs en installateurs uit de regio
Ga je een airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een gecertificeerd installatiebedrijf in Gameren (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige installatie experts kunnen onder alle omstandigheden een effectief klimaatsysteem integreren. Tevens staan ze open voor het onderhoud en afvullen. In het bijgesloten overzicht bekijk jij showrooms en airco monteurs in Gameren (gemeente Zaltbommel, provincie Gelderland). Check ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Aalst, Poederoijen, Brakel, Zuilichem, Liempde.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Doe een aanvraag bij de voordeligste experts uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Er bestaan veel verschillende soorten modellen die geschikt kunnen zijn. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Afzuiginstallatie.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine ruimte, of als tijdelijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzeer is het de meest voordelige keuze. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidsoverlast en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Tevens heb je een opening naar buiten nodig (raam) voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Zodoende stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Gameren: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Deze uitvoering heeft 2 onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. De buitenunit wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnen in de woning hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De voordelen zijn een hoge capaciteit, een beperkte geluidsoverlast (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De unit dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is handig voor gebouwen met meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Gameren: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig stroom en een uitstekend koelvermogen.
 • Fluisterstil verschillende plekken koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan adviseren wij een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De verschillende opties staan hieronder weergegeven. Of bekijk meer informatie over: Beste airco.

Wandairco
Veruit het meest populaire klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Het wordt op de muur gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Moeiteloos te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en een uitstekende luchtverspreiding. Met name interessant voor slaap- en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in winkels, de horeca of kantoren. Te installeren vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Gameren.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag op de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een klassieke verwarming radiator. Perfect voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet met als gevolg een fijne gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1100.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote kantoorpanden en winkels. Grotendeels onzichtbaar, fluisterstil, het kost geen ruimte en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Te installeren vanaf €1475.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor locaties met veel individuele ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn winkels en hotels.

Goedkoopste airco mei 2024 met installatie

De kosten van een airco inclusief montage in Gameren variëren enorm. De totale kosten wisselen per categorie airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Tevens is het koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In de situatie waarbij je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes ben je duurder uit dan in het geval je een mobiele aircooler aanschaft. In het schema hierna tref jij een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Gameren. Deze kostenindicaties zijn zonder jaarlijks onderhoud, vullen en energieverbruik. Eventueel kan je ook huren.

ProductOmschrijvingTarieven
Split airco met buitenunitDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1185 – €2005
Multi Split airco’sOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2170 – €2915
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1195 – €2260
Mobiele airco’sGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€390 – €800
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€240 – €650
Tabel met de kosten van airconditioning in Gameren.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste systemen kennen 2 hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airconditioner is gemakkelijk te bedienen via een afstandsbediening.

Waarom kiezen voor een airco?
Koele lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij te maken met een erg hete woning in de zomerperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Wacht dan niet langer en laat een airco plaatsen door een STEK installateur in Gameren. Wonen, slapen en werken is dan weer een feestje. Daarnaast kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig heel normaal. De bekende airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die zo op een efficiënte manier een huis kunnen verwarmen of koelen.

Hoe duur is een airco?
Het prijskaartje hangt af van velerlei onderdelen. Om te beginnen het advies, de aanschafprijs van de airco en de plaatsingskosten. Verder heb je te maken met de kosten van het onderhoud. Tevens krijg je te maken met een toenemend stroomverbruik met als gevolg een flink hogere stroomkosten. Dit schatten we op om en nabij de €75 tot €250 per kalenderjaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco fluctueert per type systeem en capaciteit / koelvermogen. De professionele modellen gebruiken veel meer stroom dan de basis modellen (vloer of wand). De slimme airco’s van marktleiders als Carrier hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan oude systemen. Een doorsnee koelsysteem gebruikt zo’n 1,50 KW stroom voor een uurtje.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik in de woning het onderhoud van de airco doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het landelijk advies is om eens per 2 jaar een inspectie in te plannen bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Gameren. Een gecertificeerd bedrijf kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Op die manier behoud je de verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De installateur inspecteert o.a. condensor, expansieventiel, verdamper, koelvloeistof.

Plaats een reactie