Airco Installatie Ommen

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een goed werkende airco kopen in Ommen draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat thuis of op kantoor. Op deze pagina bieden wij belangrijke tips en adviezen over de diverse soorten apparaten en een handig keuzeadvies. Verder verzamel je gegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatbeheerser wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen- en een buitendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste split-airco bij je thuis laten installeren is al mogelijk vanaf €1.275,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Ommen

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een groot aantal consumenten nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Ommen. Slapen, wonen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Ommen voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool vind je snel deskundige monteurs. Wij adviseren om te beginnen met de airco-checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Voor meer info spring naar welk type airco kies ik?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Bekijk de verschillende soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-ommen-7731

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een airco laten installeren in een woning? Kies dan een vakkundig installatiebedrijf in Ommen (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze professionele installatie experts kunnen onder alle omstandigheden een geschikt klimaatsysteem aanleggen. Ook zorgen zij voor vacumeren en onderhoud. Hieronder in de tabel bekijk jij showrooms en airco monteurs in Ommen (gemeente Ommen, provincie Overijssel). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Dalfsen, Twenterand, Tubbergen, Wierden, Borne.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Koridon KoeltechniekSperwer 547731KCOmmen
Spaander Lucht TechniekWielewaalplein 227711LANieuwleusen
Bakhuis Koudetechniek VOFKroezenhoek 4c7683PMDen Ham
Gegevens van airco montagebedrijven Ommen vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Ontvang offertes van de interessantste aanbieders uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. We kennen velerlei soorten modellen die je kunt toepassen. Hierna check je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Je vindt op de site ook meer info over: Split airco’s.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van kleinere ruimtes, / plaatselijke oplossing. Het voordeel is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Verder is het een betaalbare optie. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het gebruikt relatief veel stroom. Ook moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Hierdoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Ready to go systeem, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Ommen: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het apparaat heeft 2 onderdelen: een binnen- en een buitenunit. De unit buiten de woning plaats je op het dak of aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog rendement, een lage geluidsproductie in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit product dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor de gehele woning. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Ommen: Vast element in de woning.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder geluidsoverlast verschillende plekken koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? In dat geval kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De mogelijkheden bespreken we hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Airco montage.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatsysteem voor in huis. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Zonder problemen te plaatsen, werkt in alle ruimtes, is voordelig in aanschaf en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak geadviseerd voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook een optie voor kantoren en winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1175. Een goedkoop airco systeem in Ommen.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de muur. Het heeft wel iets weg van radiatorverwarming. Perfect voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorpanden. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat leidt tot een constante koude luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1050.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote kantoorpanden en eetgelegenheden / winkels. Grotendeels onzichtbaar, fluisterstil, neemt geen functionele ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1425.

VRF airco’s
Geschikt voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Wordt vaak toegepast in sportscholen en datacentra.

Goedkoopste airco september 2021 incl. installatie

De prijzen van een airco inclusief montage in Ommen variëren enorm. De totale kosten variëren per airconditioning methode en per installateur (ook verhuur). Daarnaast is de capaciteit / koelvermogen bepalend voor de prijs. Mocht het zo zijn dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes zijn de kosten flink hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het overzicht hieronder geven wij een indicatie van prijzen voor vijf meest gekozen modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Ommen. Deze kostenindicaties nemen de volgende zaken niet mee: jaarlijks onderhoud, navullen en verbruikte stroom. Eventueel kan je ook huren.

TypeBeschrijvingKosten
Split airco met buitenunitDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1215 – €1970
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2150 – €2910
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1170 – €2205
Mobiele airco’sEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€380 – €875
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€200 – €655
Tabel met de kosten van airconditioning in Ommen.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste airco’s bestaan uit 2 elementen: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het klimaatsysteem is te gebruiken door middel van een afstandsbediening.

In welke situaties kies je voor een airco?
Afgekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij dus last van een heet huis in de zomermaanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Neem dan snel contact op en laat zo’n airconditioner plaatsen door een professionele installateur in Ommen. Werken, leven en slapen is dan weer een feestje. Verder geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel eigenlijk de standaard. De bekende airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn geavanceerdere systemen die elke dag van het jaar op een duurzamere manier een gebouw kunnen koelen & verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De totale prijs wordt bepaald door meerdere bouwstenen. Je begint met de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de montage. Verder heb je te maken met het periodieke onderhoud. Ook noemen we nog een toenemend stroomverbruik wat resulteert in een maandelijkse hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op om en nabij de €70 tot €260 per huis / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van airconditioning verschilt per type installatie en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De grote multi-split modellen vragen meer stroom vergeleken met eenvoudige single-split systemen. De beste airco’s van populaire merken als De’Longhi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een gangbaar koelsysteem moet om en nabij de 1,45 KW stroom per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik in huis airco onderhoud uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Wij adviseren om 2-jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren via een deskundig koudetechniek / airco specialist Ommen. Een gecertificeerd bedrijf kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Op die manier vervalt de verlengde garantie niet en blijft een effectieve werking gegarandeerd. Een gecertificeerd bedrijf kijkt bijv. naar verdamper, expansieventiel, compressor, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie