Airco Installatie Borne

Op zoek naar extra afkoeling in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Borne kan enorm helpen voor een aangename temperatuur in een woning of kantoorpand. Op deze website faciliteren we nuttige tips en info over de diverse soorten oplossingen en een uitgebreid keuzeadvies. Eveneens bieden wij contactgegevens van – in de buurt actieve – installatiebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Er zijn 2 opties: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn voordelig maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) kennen 2 units: Een buiten- en binnengedeelte. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast systeem in huis installeren kan al vanaf €1.250,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Borne

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomer kent toenemende temperaturen en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groeiend aantal consumenten nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Borne. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Borne voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via onze vergelijker tref je binnen no-time goede monteurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Voor meer info spring naar vast of mobiele airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Bekijk de verschillende installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-borne-7621

Monteurs en installateurs uit de regio
Een airco laten installeren in huis? Laat dit doen door een professioneel installatiebedrijf in Borne (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze vakkundige montage experts kunnen onder alle omstandigheden het juiste klimaatsysteem inregelen. Voorts regelen ze het benodigde onderhoud. Hieronder in de tabel vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Borne (gemeente Borne, provincie Overijssel). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Almelo, Dinkelland, Losser, Oldenzaal, Hengelo.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Airco Magazijn TwenteScholtensoven 6F7621HABorne
Air Technics Almelo BVTwentepoort Oost 42/17609RGAlmelo
Fiwihex BVWierdensestraat 747604BKAlmelo
Gegevens van airco montagebedrijven Borne vergelijken

Verkoeling in huis?

Vergelijk de populairste leveranciers uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. Er zijn veel verschillende soorten apparaten die je kunt kiezen. In het gedeelte hierna kan je aan de slag met praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op de website vind je ook meer info over: Design airco’s.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van een beperkte ruimte, / plaatselijke oplossing. Positief aspect is dat het direct verkoeling biedt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Tevens is een kostentechnisch een interessante optie. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidsoverlast en het toenemende energieverbruik. Verder moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Daardoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, profiteer direct.
 • Mobiele airco Borne: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze variant bestaat uit 2 onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. De buitenste unit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenste unit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De voordelen zijn een hoog rendement, een lage geluidsproductie in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Het systeem kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is een uitkomst voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is handig voor het koelen van meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde monteur

 • Split airco Borne: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Weinig stroom nodig en een hoog koelvermogen.
 • Geluidsarm de gehele woning koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De meest populaire opties bespreken we hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Zolder airco’s.

Wandairco
Het meest gekozen koel / klimaatsysteem voor in huis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Zonder problemen te installeren, past bijna in elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral interessant voor de zolder of slaapkamer maar ook een optie voor winkels, de horeca of kantoren. Compleet geïnstalleerd vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Borne.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het toont wel overeenkomsten met een verwarming of radiator aan de wand. Perfect voor woonvertrekken en slaapkamers of kleine kantoorruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat leidt tot een fijne gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1200.

Plafond airco
Ideaal voor fabriekshallen en eetgelegenheden / winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, energiezuinig, stil, het neemt geen ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco & satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1500.

VRF airco’s
Is een oplossing voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. winkels en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco september 2021 incl. plaasen

De prijzen van een airco inclusief montage in Borne zijn nogal verschillend. De prijzen variëren per airconditioning methode en per aanbieder (ook verhuur). In aanvulling daarop is het gevraagde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In de situatie waarbij een hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit dan wanneer jij een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het volgende schema geven wij een prijsaanduiding voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief montage bij een airco bedrijf in Borne. De prijzen houden het volgende buiten beschouwing: jaarlijks onderhoud, reinigen en de stroomkosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SysteemBeschrijvingPrijzen
Split airco met buitenunitBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1205 – €2015
Vaste (Multi) Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2130 – €2900
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1180 – €2280
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €430 – €825
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€180 – €700
Lijst met de geschatte prijzen van airconditioning in Borne.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco?
De meeste uitvoeringen bestaan uit twee onderdelen: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Dit koelsysteem kun je aan en uitzetten door middel van een afstandsbediening of App.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koude lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij te maken met een erg hete woning in de zomer en zou je dit willen koelen? Laat in dat geval de airco monteren door een betrouwbare installateur in Borne. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan veel fijner. Eveneens kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag eigenlijk de standaard. De lucht-lucht airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn geavanceerdere systemen die – wanneer jij het wil – op milieuvriendelijke wijze elke gewenste ruimte kunnen verwarmen of koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
Het prijskaartje is gebaseerd op meerdere bouwstenen. Je begint met het adviestraject, de airconditioner en de montagekosten. Ook krijg je te maken met het standaard onderhoud. Bovendien noemen we nog een stijgend energieverbruik wat resulteert in een flink hogere stroomkosten. Ga maar uit van gemiddelde €95 tot €285 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van airconditioning varieert per soort installatie en rendement / koelvermogen. De systemen voor een hele woning zijn veel meer stroomvreters vergeleken met eenvoudige wand modellen. De innovatieve airco’s van kwaliteitsmerken als Carrier werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een gangbaar koelsysteem moet bij benadering 1,35 KW elektriciteit voor een uurtje.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik zelfstandig de airco onderhouden? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het landelijk advies is om 1 keer per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Borne. Deze vakman kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Als je dat doet blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De installateur controleert onder andere naar condensor, verdamper, expansieventiel, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie