Airco Installatie Hengelo

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Hengelo draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Hier lees je praktische tips en info over de diverse soorten apparaten en een handig keuzeadvies. Tevens bieden wij gegevens van lokale specialisten en installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat dat koele lucht kan blazen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn goedkoop en werken direct maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (de veel toegepaste split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen- en buitenunit. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste split-airco in huis installeren is al mogelijk vanaf €1.300,00.

Vind een gecertificeerde specialist

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Hengelo

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. Zomers worden warmer en warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Opvallend veel Nederlanders overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Hengelo. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Hengelo voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker zoek je snel & eenvoudig vakbekwame monteurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de onderstaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie ook welk type airco kies ik?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Ontdek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-hengelo-7554

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Airco laten installeren? Zoek hiervoor een deskundig installatiebedrijf in Hengelo (controleer certificaat F-gassen en STEK). De gespecialiseerde montage experts kunnen in elk gebouw of woning een efficiënt klimaatsysteem inregelen. Voorts zijn ze te bereiken voor het benodigde onderhoud. In deze tabel zoek jij showrooms en airco monteurs in Hengelo (gemeente Hengelo, provincie Overijssel). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Enschede, Haaksbergen, Hof van Twente, Rijssen-Holten, Hellendoorn.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
Emondt MulticlimaMarssteden 647547TDEnschede
Omega Engineering BVMarssteden 607547TDEnschede
Koelair KlimaattechniekHet Lentfert 517547SNEnschede
Adresgegevens van airco montagebedrijven Hengelo vergelijken

Extra koeling in huis?

Doe een aanvraag bij de voordeligste aanbieders uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in huis op kantoor of in een winkel. Er bestaan diverse systemen die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hierna check je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Bekijk ook meer info over: Voordeligste airco.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor de verkoeling van kleine ruimtes, / plaatselijke oplossing. Het is populair omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Verder is het de meest voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: een hoog geluidsniveau en het hoge energieverbruik. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Daardoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Hengelo: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Deze variant bestaat uit 2 elementen: een buiten- en binnenunit. De unit buitenshuis wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. Belangrijkste voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt immers buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit apparaat kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is ideaal voor de gehele woning. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installateur

 • Split airco Hengelo: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Laag energieverbruik en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis koel houden.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn diverse split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit assortiment kan je hieronder vinden. Of bekijk meer informatie over: Kanaal Airco’s.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor thuis. Bevestig de unit hoog aan de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Overal te plaatsen, past in praktische elke plek, een aantrekkelijk prijskaartje en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name effectief voor slaap- en zolderkamers maar zeker ook relevant voor kantoren en andere werkruimtes. Aanschaf + montage vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Hengelo.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Het toont wel overeenkomsten met een radiatorverwarming. Vaak wordt dit geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleinere kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een constante koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1100.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor fabrieken / kantoren en winkelpanden / horeca. Grotendeels onzichtbaar, fluisterstil, neemt geen functionele ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Te installeren vanaf €1425.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. fitnesscentra en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco september 2021 inclusief plaasen

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Hengelo variëren enorm. De prijzen fluctueren sterk per airconditioning product en per leverancier (ook verhuur). Tevens is de capaciteit / koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Mocht het zo zijn dat een hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit in verhouding tot gevallen waarbij je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het volgende schema check jij een prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen incl. installatie bij een airco bedrijf in Hengelo. Deze tariefindicaties nemen de volgende zaken niet mee: periodiek onderhoud, navullen en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

ProductToelichtingOnkosten
Vaste airco (split)Meest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1250 – €2015
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2130 – €2925
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1115 – €2265
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €380 – €860
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€225 – €640
Tabel met de kosten van airconditioning in Hengelo.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste uitvoeringen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen- en buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airco kun je aan en uitzetten via een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Frisse lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet huis in de vakantieperiode en zou je dit willen koelen? Laat in die situatie een airconditioner plaatsen door een goede installateur in Hengelo. Thuiswerken, slapen en leven is dan weer een feestje. Eveneens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags heel gewoon. De meeste split airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die zo op een duurzamere manier een woning kunnen verwarmen & koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De aanschafkosten bestaat uit een aantal bouwstenen. Uiteraard het advies, de airco en de prijs van de installatie. Verder heb je te maken met het jaarlijkse onderhoud. Als laatste heb je te dealen met een toenemend elektriciteitsverbruik met als bijgevolg een iets hogere energienota. Denk dan aan plusminus €90 tot €265 bij normaal gebruik.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van airconditioning varieert per type opstelling en rendement / koelvermogen. De modellen voor grote ruimtes gebruiken veel meer stroom wanneer je het vergelijkt met eenvoudige wand modellen. De innovatieve airco’s van de bekende merken als Daikin werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een standaard koelsysteem moet ruwweg 1,45 KW stroom voor een uurtje.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Ons advies is om eens per 2 jaar een inspectie in te plannen door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Hengelo. Deze expert helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zo behoud je de verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De specialist controleert onder andere naar koelvloeistof, compressor, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie