Airco Installatie Haaksbergen

Zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2021? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Haaksbergen levert extra verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Op dit portaal check je vakkundige tips over de verscheidene soorten producten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens verzamel je gegevens van plaatselijke montagebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar dat je hele woning kan koelen.
 • Er zijn 2 opties: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen- en een buitendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast model in een pand plaatsen regel je al vanaf €1.375,00.

Vind een betrouwbare specialist

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Haaksbergen

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De warmte in de zomers neemt toe en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een toenemend aantal woningbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Haaksbergen. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Haaksbergen voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via onze website bekijk jij snel & eenvoudig professionele vakmensen. Niet vergeten: Start met het doornemen van de vragen in de checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Check ook welk type airco kies ik?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Lees alles over de installatietypes.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-haaksbergen-7481

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een vaste airco laten installeren? Kies voor een ervaren installatiebedrijf in Haaksbergen (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame montagepartners kunnen in elke gewenste ruimte het juiste klimaatsysteem samenstellen. Ook dragen ze zorg voor onderhoud en service. In de tabel bekijk jij showrooms en airco monteurs in Haaksbergen (gemeente Haaksbergen, provincie Overijssel). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Hof van Twente, Rijssen-Holten, Hellendoorn, Deventer, Voorst.

NaamAdresPostcodePlaats
Hoeks Koeltechniek VOFSpechtstraat 227471HLGoor
P.M.I. Proost Mechanical Installations BVRondweg 17471LTGoor
Wormgoor Koudetechniek BVHaaksbergerweg 17471LSGoor
Contactgegevens van airco montagebedrijven Haaksbergen vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Check de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in een appartement / huis of werkomgeving. We kennen diverse soorten units die men kan installeren. In onderstaande tekst tref je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Bekijk ook meer info over: Airco’s vergelijken.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van een beperkte ruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Het is populair omdat het meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Ook is dit de meest goedkope oplossing. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidsproductie en het hoge energieverbruik. Bovendien moet er altijd een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg daarvan komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gelijk effect.
 • Mobiele airco Haaksbergen: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het systeembestaat uit 2 elementen: een binnen- en buitengedeelte. De buitenste unit kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het binnengedeelte hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk koelrendement, geen geluidsoverlast (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Het systeem kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is ideaal voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gebruikt bij het koelen van meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installateur

 • Split airco Haaksbergen: Vaste module in een ruimte.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig stroom en een uitstekend koelvermogen.
 • Fluisterstil meerdere ruimtes koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het verschil zit in de binnenunit. Dit aanbod kan je hieronder vinden. Bekijk ook meer over: Airco op de wand.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Snel te installeren, past bijna in elke ruimte, relatief goedkoop en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Werkt zeer efficiënt in zolders en slaapkamers maar zeker ook relevant voor kantoren of winkels. Te installeren vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Haaksbergen.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt wel wat op een normale verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige werkunits. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en initieert een merkbare koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1150.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grotere kantoren en eetgelegenheden / winkels. Het is amper zichtbaar, zeer stil, het neemt geen ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Compleet geïnstalleerd vanaf €1350.

VRF airco’s
Is een oplossing voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Geschikt voor onder andere utiliteitsgebouwen en scholen.

Goedkoopste airco september 2021 incl. monteren

De tarieven van een airco inclusief montage in Haaksbergen zijn nogal verschillend. De aanschafprijzen fluctueren sterk per airconditioning product en per aanbieder (ook verhuur). Bovendien is het maximale koelvermogen doorslaggevend. Wanneer de hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit dan in het geval je een mobiele aircooler aanschaft. In het volgende schema tref je een prijsaanduiding voor 5 vaak gekozen systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Haaksbergen. Deze kostenindicaties nemen de volgende zaken niet mee: jaarlijks onderhoud, vullen en vacumeren en verbruikte stroom. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SoortToelichtingPrijsindicatie
Split airco met buitenunitDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1190 – €2035
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2205 – €2935
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1160 – €2205
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €435 – €875
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€175 – €655
Lijst met de tarieven van airconditioning in Haaksbergen.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste systemen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem is gemakkelijk te bedienen via een remote controller of WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Frisse lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij te maken met een erg heet huis in de vakantieperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Neem dan snel contact op en laat de airco plaatsen door een professionele installateur in Haaksbergen. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan veel fijner. Bovendien geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen eigenlijk de standaard. De lucht-lucht airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn krachtigere modellen die het hele jaar door met minimaal elektriciteitsgebruik een plek kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De prijs is gebaseerd op vele posten. Je begint met de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de montage. Daarbovenop komt nog het benodigde onderhoud. Als laatste moet je rekening houden met een grotere stroomvraag met als resultaat een hogere energierekening. Denk dan aan ongeveer €75 tot €270 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van airconditioning varieert per systeem en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De modellen voor grote ruimtes verbruiken meer elektriciteit in vergelijking met de basis modellen (vloer of wand). De innovatieve airco’s van veel verkochte merken als De’Longhi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een gemiddeld koelsysteem moet grofweg 1,35 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Wij adviseren om 1 of 2 jaarlijks het systeem te laten inspecteren bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Haaksbergen. Deze monteur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Als je dat doet vervalt de verlengde garantie niet en is het systeem in optimale conditie. De vakman checkt o.a. expansieventiel, condensor, verdamper, koelvloeistof.

Plaats een reactie