Airco Installatie Deventer

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis in je woning? Een airco kopen in Deventer draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Via onze airco-vergelijker bekijk je vakkundige tips en adviezen over de verschillende soorten apparaten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Bovendien check je contactgegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn het goedkoopst in aanschaf echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen- en een buitendeel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten plaatsen gebeurt al vanaf €1.300,00.

Vind een betrouwbare vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Deventer

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een toenemend aantal Nederlanders nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Deventer. Wonen, slapen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Interesse in een airco installeren in Deventer voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool tref jij snel & eenvoudig erkende installateurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van de bijgaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Voor meer info spring naar verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Lees alles over de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-deventer-7418

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil jij graag een airco laten installeren? Zoek hiervoor een vakbekwaam installatiebedrijf in Deventer (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige monteurs mogen in alle ruimtes een duurzaam klimaatsysteem installeren. Tevens zorgen zij voor vacumeren en onderhoud. In het onderstaande overzicht bekijk jij showrooms en airco monteurs in Deventer (gemeente Deventer, provincie Overijssel). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Voorst, Apeldoorn, Lochem, Bronckhorst, Zutphen.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Go Consulting1e Pauwenlandstraat 307413ZADeventer
Koeltechniek BergströmMenstraat 24/267411EZDeventer
TDZ Installaties AirconditioningWijkseweg 567396BETerwolde
Schema met airco montagebedrijven Deventer vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Vergelijk de aantrekkelijkste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in huis op kantoor of in een winkel. Er zijn veel verschillende soorten apparaten die mogelijk interessant zijn. In onderstaande tekst kan je aan de slag met een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op de website vind je ook meer info over: Koelvermogen.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evengoed is het de meest voordelige keuze. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidshinder en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Daarnaast heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als bijgevolg sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Deventer: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het systeembestaat uit twee units: een buiten- en een binnendeel. Het buitengedeelte monteer je buiten aan de gevel. De unit aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De meest genoemde voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, je merkt er in huis niets van (de compressor hangt immers buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit product kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak gebruikt bij meerdere ruimtes koelen. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Deventer: Vast element in huis.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoog rendement.
 • Fluisterstil meerdere ruimtes koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Kies dan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De meest populaire opties staan hieronder weergegeven. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco’s zonder buitenunit.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Snel te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, een voordelig systeem en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak gebruikt in slaap- en zolderkamers maar ook een optie voor winkels, de horeca of kantoren. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Deventer.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het toont wel overeenkomsten met een een standaard warm-water radiator. Een uitkomst voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige werkunits. De lucht wordt naar boven geblazen wat zorgt voor een constante koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1075.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in fabrieken / kantoren en hotels, restaurants & winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, zeer stil, het staat niet in de weg en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaal airco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Te installeren vanaf €1550.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Geschikt voor onder andere fitnesscentra en restaurants.

Goedkoopste airco september 2021 inclusief monteren

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Deventer zijn heel divers. De tarieven verschillen per model airconditioning en per installateur (ook verhuur). Ook is het noodzakelijke koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Wanneer er een heel huis moet worden gekoeld is de prijs en stuk hoger dan wanneer je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de tabel check jij een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen incl. installatie bij een airco bedrijf in Deventer. De prijzen zijn excl. jaarlijks onderhoud, navullen en energiekosten. Eventueel kan je ook huren.

SoortBeschrijvingPrijzen
Split-systeemDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1245 – €2045
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2215 – €2945
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1170 – €2215
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€370 – €860
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €235 – €600
Tabel met de kosten van airconditioning in Deventer.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste koelsystemen bestaan uit 2 elementen: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem is aan te zetten door middel van een mobiele app via WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koele lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een extreme heet huis in juni tot september en wil je lagere temperaturen bereiken? Zet dan de volgende stap en laat de airco installeren door een betrouwbare installateur in Deventer. Wonen, slapen en werken is zo een stuk prettiger. Bovendien zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen niet uniek meer. De a-merk airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die het hele jaar door met slechts beperkt stroomgebruik een gebouw kunnen koelen of verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De uiteindelijke prijs hangt af van meerdere factoren. Om te beginnen het advies, de aanschafprijs van de airco en de plaatsingskosten. Daarbij komt nog het jaarlijkse onderhoud. Als laatste krijg je te maken met een stijgend energieverbruik en daarbij een hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op gemiddelde €80 tot €250 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van een airco varieert per soort systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor een hele woning verbruiken meer elektriciteit dan eenvoudige wand modellen. De innovatieve airco’s van kwaliteitsmerken als Midea zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een basis koelsysteem vraagt ongeveer 1,55 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig de airco onderhouden? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Ons advies is om een jaarlijkse een inspectie in te plannen door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Deventer. Deze specialist helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Als je dat doet kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De installateur kijkt o.a. naar koelvloeistof, compressor, condensor, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie