Airco Installatie Zutphen

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Zutphen draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl faciliteren we bruikbare tips en adviezen over de verschillende type toepassingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Bovendien tref je adres- en contactgegevens van geschikte installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn voordelig maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit twee units: Een buiten- en binnenunit. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast model in de woning installeren kan je al laten doen vanaf €1.200,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Zutphen

De temperaturen in Nederland veranderen flink. In de zomer nemen de temperaturen toe en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een toenemend aantal huizenbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Zutphen. Slapen, wonen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Zutphen voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl zoek je snel & eenvoudig de beste vakmannen. Tip: bekijk eerst de onderstaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Bekijk ook welk type airco kies ik?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Achterhaald de soorten split systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-zutphen-7204

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil je een airco laten installeren? Ga op zoek naar een bekwaam installatiebedrijf in Zutphen (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende monteurs kunnen op elke plek een effectief klimaatsysteem installeren. Voorts zorgen zij voor het onderhoud en afvullen. In het onderstaande schema vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Zutphen (gemeente Zutphen, provincie Gelderland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in plaatsen als Berkelland, Oost Gelre, Aalten, Winterswijk, Oude IJsselstreek.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Kom in contact met de goedkoopste aanbieders uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Je hebt de keuze uit allerlei modellen die je kunt kiezen. In onderstaande tekst check je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op onze website lees je ook meer over: Airco huren.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Het voordeel is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er hoeft geen installateur te komen. Bovendien is het een voordelige keuze. De minpunten van monoblock zijn: ze maken relatief veel geluid en het toenemende energieverbruik. Ook moet je een raam open laten waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Zodoende trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct gebruiksklaar, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Zutphen: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het apparaat heeft 2 onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. De buitenunit kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het gedeelte aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, maakt weinig geluid in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit apparaat kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is geschikt voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde expert

 • Split airco Zutphen: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een uitstekend koelvermogen.
 • Geluidsarm meerdere ruimtes koelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dit aanbod kan je in het volgende stukje bekijken. Op de website tref je ook meer info over: Airco opties.

Wandairco
Een praktisch klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Eenvoudig te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak gebruikt in een slaapkamer of zolderverdieping maar we zien het ook regelmatig terug in kantoorgebouwen of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Zutphen.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt in de basis erg op radiatorverwarming. Vaak wordt dit geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of thuiskantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat zorgt voor een merkbare koude luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1075.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfstoepassingen en winkelpanden / horeca. Het is amper zichtbaar, zeer stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Geïnstalleerd vanaf €1300.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met slechts 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoorruimtes en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco april 2024 met plaatsing

De onkosten van een airco inclusief montage in Zutphen variëren enorm. De totale kosten verschillen per model airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). In aanvulling daarop is het benodigde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In de situatie waarbij je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk prijziger in verhouding tot gevallen waarbij je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de tabel lees je de geschatte kosten van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Zutphen. Deze kostenindicaties zijn zonder het onderhoud, vullen en stroomverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SysteemToelichtingInvestering
Split-systeemMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1250 – €1955
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2185 – €2900
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1190 – €2240
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €420 – €800
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€165 – €605
Tabel met de tarieven van airconditioning in Zutphen.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste koelsystemen hebben 2 bestanddelen: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem is te gebruiken door middel van een afstandsbediening of App.

Waarom kiezen voor een airco?
Koude lucht verbetert het comfort in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een extreme heet huis in de zomerperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat de airco monteren door een betrouwbare installateur in Zutphen. Werken, leven en slapen is dan veel fijner. Bovendien geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags niet speciaal meer. De lucht-lucht airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. We spreken dan van all-electric systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een efficiënte manier een woning kunnen verwarmen & koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De prijs wordt vastgesteld door meerdere factoren. Om te beginnen het advies, de airco en de installatiekosten. Ook krijg je te maken met het periodieke onderhoud. Tenslotte zul je te maken krijgen met een toenemend stroomverbruik en dus een duurder energiecontract. Denk dan aan gemiddelde €70 tot €270 bij normaal gebruik.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning fluctueert per soort systeem en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De zware systemen hebben meer stroom nodig vergeleken met instap-modellen. De doorontwikkelde airco’s van de bekende merken als Samsung zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een doorsnee koelsysteem verbruikt circa 1,60 KW elektriciteit per uur.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan je zelf onderhoudswerkzaamheden doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het algemeen advies is om 1 keer per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Zutphen. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet behoud je de verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De monteur controleert onder andere naar condensor, compressor, expansieventiel, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie