Airco Installatie Winterswijk

Zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2024? Een airco kopen in Winterswijk levert jou een prettig binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Op dit portaal vind je uitgebreide tips en informatie over de beste producten en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Tevens bieden wij adres- en contactgegevens van lokale installatiebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een systeem waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Er zijn 2 opties: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn goedkoop en werken direct maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (de veel toegepaste split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een buiten- en een binnendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast model in de woning installeren wordt al gedaan vanaf €1.250,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Winterswijk

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. Zomers wordt het steeds warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een toenemend aantal Hollanders gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Winterswijk. Wonen, slapen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Wil je een airco installeren in Winterswijk voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via deze website vind je snel gecertificeerde installatiebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de onderstaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie ook mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Onderzoek de installatietypes.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-winterswijk-7101

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil je een airco laten installeren? Ga op zoek naar een professioneel installatiebedrijf in Winterswijk (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze erkende installatie experts kunnen onder alle omstandigheden een milieuvriendelijk klimaatsysteem integreren. Voorts zijn ze verantwoordelijk voor het benodigde onderhoud. In de tabel bekijk je showrooms en airco monteurs in Winterswijk (gemeente Winterswijk, provincie Gelderland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in plaatsen als Oude IJsselstreek, Montferland, Doetinchem, Rheden, Doesburg.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Offertes van de interessantste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mij?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in huis op kantoor of in een winkel. Er bestaan diverse uitvoeringen die mogelijk interessant zijn. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Bekijk ook meer info over: Wat kost een airco?.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Positief aspect is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Verder is het qua kosten een interessante investering. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het geluid dat het systeem produceert en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Tevens heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang doorheen gaat. Daardoor trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Winterswijk: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het split systeem heeft 2 onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. De unit buitenshuis plaats je op het dak of aan de gevel. De binnenunit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Belangrijkste voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, geen geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit type kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is geschikt voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is een uitkomst voor de gehele woning. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Winterswijk: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoog koelvermogen.
 • Met weinig geluid het hele huis koel houden.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Kies dan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dit assortiment bespreken we hieronder. Of bekijk meer informatie over: Stilste airco’s.

Wandairco
Het meest gekozen koel / klimaatsysteem voor in huis. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Overal te installeren, past in praktische elke plek, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak gebruikt in slaapvertrekken en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in winkels en horeca. Geïnstalleerd vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Winterswijk.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag op de muur. Het lijkt een beetje op een standaard warm-water radiator. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en initieert een beheersbare gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1050.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote bedrijfsruimtes en horeca en retail. Het is optisch mooi weggewerkt, heel stil, het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Te installeren vanaf €1400.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. utiliteitsgebouwen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juli 2024 incl. plaasen

De tarieven van een airco inclusief montage in Winterswijk lopen zeer uiteen. De tarieven verschillen per type airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Bovendien is het gevraagde koelvermogen bepalend voor de prijs. Als je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes liggen de kosten een stuk hoger dan in het geval je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. Hieronder in de tabel vind je de geschatte kosten van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatie bij een airco bedrijf in Winterswijk. De tarieven nemen de volgende zaken niet mee: het onderhouden van het systeem, vacumeren / bijvullen en elektriciteitskosten. Een voordeliger alternatief is huren.

ProductToelichtingKosten
Single split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1210 – €2010
Multi Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2130 – €2910
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1130 – €2250
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €425 – €885
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €185 – €700
Schema met de geschatte prijzen van airconditioning in Winterswijk.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste airco’s kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Dit koelsysteem kun je aan en uitzetten door middel van de simpele handbediening of mobiele app.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Frisse lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een heet appartement in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Laat in die situatie een airconditioner monteren door een betrouwbare installateur in Winterswijk. Werken, leven en slapen is dan weer een feestje. Daarnaast geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel eigenlijk de standaard. De populaire airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die het hele jaar door op milieuvriendelijke wijze een ruimte kunnen koelen & verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De prijs bestaat uit velerlei onderdelen. Je begint met het advies en aanschaf van de airco zelf en de plaatsingskosten. Ook belangrijk: een onderhoudscontract. Als laatste heb je te maken met een stijgend energieverbruik wat resulteert in een hogere energierekening. Houd rekening met ongeveer €75 tot €315 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van airconditioning varieert per type opstelling en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De systemen voor een hele woning zijn veel meer stroomvreters vergeleken met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De doorontwikkelde airco’s van veel verkochte merken als Toshiba werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan oude modellen. Een normaal koelsysteem moet ruwweg 1,35 KW elektriciteit per uur.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik in huis onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Wij adviseren om elke paar jaar een servicebeurt uit te laten voeren door een deskundig koudetechniek / airco specialist Winterswijk. Een gecertificeerd bedrijf kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zodoende blijf je recht houden op verlengde garantie en een goede werking. De installateur kijkt bijv. naar koelvloeistof, expansieventiel, verdamper, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie