Airco Installatie Doesburg

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warmere dagen? De juiste airco kopen in Doesburg biedt een aangenaam binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl verstrekken wij belangrijke tips en adviezen over de verschillende type systemen en bieden wij een handige keuzegids. Ook lees je gegevens van – in de buurt actieve – montagebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn toepasbaar op elk type ruimte echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een buiten- en een binnendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast systeem bij je thuis laten installeren kan je al laten doen vanaf €1.300,00.

Vind een specialist

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Doesburg

De temperaturen in Nederland veranderen flink. We hebben structureel warmere zomers en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Opvallend veel huizenbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Doesburg. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning heeft veel voordelen. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Doesburg voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool check je snel & eenvoudig gespecialiseerde vakmensen. Tip: bekijk eerst de vragen in de checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Check ook vast of mobiele airco?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Ontdek de soorten split systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-doesburg-6982

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een airco laten installeren in huis? Laat dit uitvoeren door een gecertificeerd installatiebedrijf in Doesburg (controleer certificaat F-gassen en STEK). De vakbekwame installatiepartners kunnen in elk gebouw of woning een efficiënt klimaatsysteem maken. Tevens regelen ze het benodigde onderhoud. In de vergelijker hieronder bekijk je showrooms en airco monteurs in Doesburg (gemeente Doesburg, provincie Gelderland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Brummen, Rozendaal, Westervoort, Duiven, Zevenaar.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Vind de beste experts uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in een woning, winkel- of kantoorpand. We kennen veel verschillende soorten modellen die kunnen worden geplaatst. In het volgende overzicht tref je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Hoe werkt airco?.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van kleinere ruimtes, vaak voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Mede is het een betaalbare optie. De minpunten van monoblock zijn: de geluidsproductie en het toenemende energieverbruik. Verder moet je een raam open laten waar de afvoerslang uit kan hangen. Negatief effect: hierdoor trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct gebruiksklaar, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Doesburg: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze variant kent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. De buitenunit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenste unit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit apparaat verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is ideaal voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is handig voor gebouwen met meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Doesburg: Geplaatst op een vaste plek.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis koel houden.

Diverse soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan adviseren wij een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dezevind je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Airco’s vergelijken.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor thuis. Bevestig de unit hoog aan de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Gemakkelijk te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name interessant voor slaap- en zolderkamers maar zeker ook relevant voor kantoren en andere werkruimtes. Wordt al geplaatst v.a. €1350. Een goedkoop airco systeem in Doesburg.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de wand. Het heeft wel iets weg van een klassieke verwarming radiator. Wordt doorgaans geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat resulteert in een prettige koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1200.

Plafond airco
Wordt toegepast in fabriekshallen en horeca en retail. Bijna niet zichtbaar, energiezuinig, stil, het kost geen ruimte en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Te installeren vanaf €1400.

VRF airco’s
Is pas interessant bij gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. kantoorruimtes en onderwijs.

Goedkoopste airco december 2023 inclusief monteren

De onkosten van een airco inclusief montage in Doesburg lopen zeer uiteen. De kosten wisselen per soort airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Verder is het maximale koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Op het moment dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes zijn de kosten flink hoger dan als je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de tabel vind jij een actuele prijsschatting van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Doesburg. Deze prijsindicaties houden het volgende buiten beschouwing: onderhoudsinterval, navullen en elektriciteitskosten. Een voordeliger alternatief is huren.

SysteemBeschrijvingInvestering
Split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1180 – €1990
Multi Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2215 – €3000
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1180 – €2265
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€440 – €825
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€160 – €685
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Doesburg.

Top-10 merken december 2023

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste koelsystemen bestaan uit twee units: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het klimaatsysteem kun je aan en uitzetten door gebruikt te maken van een afstandsbediening.

Is een airco noodzakelijk?
Afgekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij ook een heet huis in de vakantieperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat in die situatie een airco plaatsen door een erkende installateur in Doesburg. Het thuiswerken, slapen en recreëren kan dan stukken comfortabeler. Ook kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het de lucht.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig niet speciaal meer. De meeste split airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – wanneer jij het wil – met slechts beperkt stroomgebruik een gebouw kunnen koelen en/of verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
Het prijskaartje komt tot stand door vele factoren. Je begint met het advies en aanschaf van de airco zelf en de plaatsingskosten. Ook krijg je te maken met het periodieke onderhoud. Bovendien krijg je te maken met meer elektriciteitsgebruik en daarbij een maandelijkse hogere energierekening. Dit schatten we op om en nabij de €85 tot €305 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning fluctueert per soort installatie en capaciteit / koelvermogen. De systemen voor grote ruimtes vragen meer stroom in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De moderne airco’s van a-merken als Panasonic zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een standaard koelsysteem vraagt bij benadering 1,50 KW elektriciteit per uur.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik ook zelf onderhoudswerkzaamheden doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Wij adviseren om 2-jaarlijks een inspectie in te plannen door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Doesburg. Deze specialist is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende behoud je de verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De monteur controleert onder andere naar compressor, expansieventiel, condensor, verdamper.

Plaats een reactie