Airco Installatie Sint Pancras

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de lange warme periodes? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Sint Pancras draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Op deze website tref je waardevolle info over de velerlei type producten en een uitgebreid keuzeadvies. Verder bekijk je gegevens van lokale specialisten en installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (we spreken dan over split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een buiten- en binnengedeelte. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airconditioner in een appartement installeren wordt al gedaan vanaf €1.325,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Sint Pancras

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. We hebben structureel warmere zomers en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Opvallend veel consumenten kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Sint Pancras. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning levert je veel gemak op. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Sint Pancras voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Op deze pagina vind jij snel & eenvoudig ervaren vakmannen. Wij adviseren om te beginnen met de onderstaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Bekijk ook mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Lees alles over de soorten systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-sint-pancras-1834

Monteurs en installateurs uit de regio
Wil jij graag een airco laten installeren? Kies dan een bekwaam installatiebedrijf in Sint Pancras (controleer certificaat F-gassen en STEK). De deskundige montage experts kunnen in elk gebouw of woning een duurzaam klimaatsysteem aanbrengen. Tevens regelen ze groot onderhoud en reparatie. In het schema hierna bekijk je showrooms en airco monteurs in Sint Pancras (gemeente Langedijk, provincie Noord-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Koedijk, Oudorp, Den Hoorn, De Koog, De Cocksdorp.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Doe een aanvraag bij de interessantste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mij?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in een woning of kantoorpand. We kennen een aantal verschillende uitvoeringen die mogelijk interessant zijn. In het gedeelte hierna tref je praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Energieverbruik.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de verkoeling van kleine ruimtes, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het is populair omdat het meteen z’n werk doet. Er is geen monteur benodigd. Ook is het een betaalbare optie. De minpunten van monoblock zijn: de geluidsoverlast en de toenemende energierekening. Tevens moet er altijd een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, profiteer direct.
 • Mobiele airco Sint Pancras: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het split systeem heeft 2 onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. De unit buitenshuis wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenste unit kan overal worden opgehangen. Het gemak zit ‘m in een uitstekend koelvermogen, een lage geluidsproductie in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het energieverbruik is relatief laag. Dit product dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is een uitkomst voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak gekozen voor het koelen van verschillende ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Sint Pancras: Vast element in de woning.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een hoge koelcapaciteit.
 • Met weinig geluid de gehele woning koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn diverse split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit assortiment kan je in het volgende stukje bekijken. Of bekijk meer informatie over: Airco vergelijken.

Wandairco
Het meest gekozen klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Het wordt op de muur gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Eenvoudig te installeren, past bijna in elke ruimte, een voordelig systeem en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name interessant voor slaap- en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren en de retail. Wordt al geplaatst v.a. €1350. Een goedkoop airco systeem in Sint Pancras.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het doet vaak denken aan een klassieke verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige kantoren. De lucht wordt naar boven geblazen en initieert een beheersbare koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Aanschaf + montage vanaf €1100.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote kantoorpanden en winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, heel stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Compleet geïnstalleerd vanaf €1525.

VRF airco’s
Is relevant voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn winkels en onderwijs.

Goedkoopste airco juni 2024 incl. monteren

De prijzen van een airco inclusief montage in Sint Pancras lopen zeer uiteen. De tarieven kunnen afwijken per soort airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Tevens is de capaciteit / koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Mocht het zo zijn dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is de prijs en stuk hoger dan in het geval je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In deze tabel check je een prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Sint Pancras. De tarieven houden geen rekening met onderhoud, schoonmaakkosten en energieverbruik. Eventueel kan je ook huren.

SysteemOmschrijvingPrijzen
Split airco met buitenunitEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1170 – €1995
Multi Split airco’sPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2140 – €2935
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1195 – €2235
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €425 – €900
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€230 – €650
Lijst met de prijzen van airconditioning in Sint Pancras.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste uitvoeringen bestaan uit 2 elementen: een binnen- en buitenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airco kan men activeren door gebruikt te maken van een remote controller of WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koude lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Loop jij ook tegen het probleem aan van een hete woning in de vakantieperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat in dat geval de airco monteren door een erkende installateur in Sint Pancras. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan weer een feestje. Daarbij kan je het gebruiken als verwarming in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook verwarmen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel wat we steeds meer zien. De lucht-lucht airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die altijd en overal met slechts beperkt stroomgebruik een ruimte kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De prijs komt tot stand a.d.h.v. vele posten. Uiteraard het advies, de airco en de prijs van de installatie. Vergeet niet het benodigde onderhoud. Daarnaast heb je te dealen met een grotere stroomvraag met als gevolg een flink hogere stroomkosten. Deze extra kosten begroten we op plusminus €85 tot €270 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco varieert per type opstelling en koelvermogen. De grotere installaties zijn veel meer stroomvreters wanneer je het vergelijkt met eenvoudige wand modellen. De moderne airco’s van a-merken als Daikin zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een doorsnee koelsysteem vraagt grofweg 1,35 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Ons advies is om 1 of 2 jaarlijks een inspectie in te plannen via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Sint Pancras. Deze expert is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo behoud je de verlengde garantie en een goede werking. De vakman kijkt bijv. naar expansieventiel, koelvloeistof, compressor, verdamper.

Plaats een reactie