Airco Installatie Zwolle

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warmere dagen? Een goed werkende airco kopen in Zwolle draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in huis, of op je werk. Op deze pagina verzamel je nuttige info over de diverse soorten oplossingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Verder lees je adressen van lokale monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn flexibel en direct inzetbaar maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en een binnendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airco in huis installeren regel je al vanaf €1.250,00.

Vind een betrouwbare monteur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Zwolle

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De zomer kent toenemende temperaturen en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Opvallend veel consumenten gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Zwolle. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Zwolle voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via onze website vind jij binnen no-time gecertificeerde installatiebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de vragen in de checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Bekijk ook welke airco past bij mij?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Check de diverse installatietypes.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-zwolle-8021

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een airco laten installeren in een woning? Laat dit doen door een vakbekwaam installatiebedrijf in Zwolle (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze vakkundige monteurs kunnen onder alle omstandigheden een uitstekend klimaatsysteem installeren. Ook kun je ze benaderen voor onderhoud en service. In het overzicht hieronder vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Zwolle (gemeente Zwolle, provincie Overijssel). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als De Wolden, Staphorst, Meppel, Hoogeveen, Emmen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Vergelijk de aantrekkelijkste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in huis, of op je werk. Je kunt kiezen uit verscheidene uitvoeringen die geschikt kunnen zijn. In de volgende paragraaf tref je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Bekijk ook meer info over: Kanaal Airco’s.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de koeling van kleine plekken, / plaatselijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evengoed is dit het meest goedkope systeem. Veel genoemde nadelen van monoblock: een hoog geluidsniveau en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Daarnaast is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Op die manier komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Systeem is snel aangesloten, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Zwolle: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het split systeem kent 2 componenten: een binnen- en buitengedeelte. Het gedeelte aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenunit wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijkste voordelen zijn een hoog koelvermogen, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt immers buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit type kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is geschikt voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde monteur

 • Split airco Zwolle: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge capaciteit.
 • Zonder geluid het hele huis verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dezevind je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Hoe werkt een airco?.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor thuis. Het wordt op de muur gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Zonder problemen te plaatsen, past in praktische elke plek, relatief goedkoop en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak gebruikt in zolders en slaapkamers maar zeker ook relevant voor winkels en horeca. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Zwolle.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag op de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een standaard warm-water radiator. Vaak wordt dit geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere werkruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en initieert een aangename koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1075.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote bedrijfstoepassingen en de retail (winkels). Het is optisch mooi weggewerkt, tochtloos, stil neemt uitsluitend loze ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1575.

VRF airco’s
Is pas interessant bij het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Geschikt voor onder andere utiliteitsgebouwen en scholen.

Goedkoopste airco maart 2023 met plaatsing

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Zwolle lopen zeer uiteen. De tarieven kunnen afwijken per model airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Daarnaast is het koelvermogen doorslaggevend. In de situatie waarbij de hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger dan wanneer jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de tabel tref jij een prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Zwolle. Deze tariefindicaties zijn excl. het onderhouden van het systeem, vullen en vacumeren en de stroomkosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ProductOmschrijvingOnkosten
Split-aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1240 – €1960
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2200 – €2915
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1205 – €2260
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€395 – €890
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€195 – €615
Lijst met de kosten van airconditioning in Zwolle.

Top-10 merken maart 2023

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Op welke manier werkt een airco?
De meeste systemen hebben 2 bestanddelen: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem is aan te zetten middels de simpele handbediening of mobiele app.

Is een airco noodzakelijk?
Koude lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Loop jij ook tegen het probleem aan van een extreme heet huis in de zomerperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat dan snel een airco installeren door een vakkundige installateur in Zwolle. Wonen, (thuis)werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Daarbij kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen niet uniek meer. De a-merk airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die elke dag van het jaar op een efficiënte manier een huis kunnen verwarmen & koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De totale prijs komt tot stand a.d.h.v. verschillende bouwstenen. Je begint met een stukje advies, aanschafkosten en de plaatsingskosten. Vergeet niet een onderhoudscontract. Daarbij krijg je te maken met een toenemend stroomverbruik met als gevolg een flink hogere stroomkosten. Denk dan aan om en nabij de €70 tot €310 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van een airco varieert per type systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De professionele systemen hebben meer stroom nodig dan instap-modellen. De innovatieve airco’s van kwaliteitsmerken als Toshiba hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een normaal koelsysteem rekent rond de 1,45 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan je zelf onderhoud aan de airco uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Experts adviseren om 1 of 2 jaarlijks een inspectie in te plannen door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Zwolle. Deze specialist is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Dan heb je wellicht recht op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De monteur kijkt o.a. naar verdamper, koelvloeistof, expansieventiel, compressor.

Plaats een reactie