Airco Installatie Staphorst

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Staphorst kan enorm helpen voor een comfortabel binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Via onze adviseurs lees je waardevolle tips en info over de verschillende type oplossingen en een handig keuzeadvies. Mede bieden wij gegevens van erkende monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een buiten- en een binnendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste split-airco bij je thuis laten installeren is al mogelijk vanaf €1.275,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Staphorst

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomer kent toenemende temperaturen en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een toenemend aantal mensen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Staphorst. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk aangenamer. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Staphorst voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via onze website bekijk jij razendsnel deskundige montagebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de vragen in de checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie ook welke airco past bij mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Achterhaald de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-staphorst-7951

Monteurs en installateurs uit de regio
Een vaste airco laten installeren? Ga altijd in zee met een deskundig installatiebedrijf in Staphorst (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende monteurs kunnen in elk gebouw of woning een duurzaam klimaatsysteem aanleggen. Verder zijn ze te bereiken voor groot onderhoud en reparatie. Hieronder in de tabel vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Staphorst (gemeente Staphorst, provincie Overijssel). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Meppel, Hoogeveen, Emmen, Hardenberg, Coevorden.

FirmaAdresPostcodePlaats
R-Vent Netherlands BVH Zwerusstraat 6/107951CZStaphorst
AV KlimaattechniekBurg. Haitsmalaan 107948AENijeveen
nieuwhoff koeltechniekKiel 57944RAMeppel
Lijst met airco montagebedrijven Staphorst vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Ontvang offertes van de populairste vakmannen uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Er bestaan meerdere apparaten die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hieronder bieden wij een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco op de wand.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van kleinere ruimtes, meestal als een tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het direct verkoeling biedt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Eveneens is dit het meest goedkope systeem. De minpunten van monoblock zijn: veel “lawaai” en het gebruikt relatief veel stroom. Daarnaast is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Op die manier komt er weer warme lucht de woning in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Staphorst: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het apparaat bestaat uit 2 delen: een binnen- en een buitendeel. Het buitengedeelte wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. Het gedeelte aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijke pluspunten zijn een goed prestatiecoëfficiënt, een lage geluidsproductie in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit product dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak gebruikt bij het koelen van meerdere ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Staphorst: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een hoog koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal meerdere ruimtes koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Een vast model is dan wat je zoekt, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod bespreken we hieronder. Bekijk ook meer over: Airco’s vacumeren.

Wandairco
Een praktisch klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Het wordt op de muur gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Snel te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Werkt zeer efficiënt in zolders en slaapkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Staphorst.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt een beetje op verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere werkruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat leidt tot een merkbare gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1050.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in fabriekshallen en winkels. Het zijn geen in het oog springende units, zeer stil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Compleet geïnstalleerd vanaf €1325.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Geschikt voor onder andere fitnesscentra en scholen.

Goedkoopste airco september 2021 incl. installatie

De tarieven van een airco inclusief montage in Staphorst lopen zeer uiteen. De totale kosten variëren per soort airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het noodzakelijke koelvermogen doorslaggevend. In het geval dat een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan in het geval je een mobiele aircooler aanschaft. In deze tabel vind jij een actuele prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen incl. installatie bij een airco bedrijf in Staphorst. Deze prijsindicaties houden het volgende buiten beschouwing: jaarlijks onderhoud, vacumeren / bijvullen en energiekosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

TypeBeschrijvingPrijsindicatie
Split-systeemEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1205 – €2040
Multi Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2150 – €2965
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1115 – €2265
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €410 – €825
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€215 – €640
Overzicht met de geschatte tarieven van airconditioning in Staphorst.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste modellen bestaan uit twee delen: een binnen en buiten deel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airconditioner kan men activeren aan de hand van een mobiele app via WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koele lucht kan een warme woning aangenaam maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een extreme heet huis in de zomer en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in dat geval zo’n airco installeren door een STEK installateur in Staphorst. Wonen, slapen en werken gaat op deze manier een stuk prettiger. Daarbij geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen eigenlijk de standaard. De populaire airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die elke dag van het jaar op een energiezuinige manier een gebouw kunnen verwarmen en koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De totale prijs wordt berekend a.d.h.v. meerdere onderdelen. Uiteraard de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de plaatsing. Vergeet niet het jaarlijkse onderhoud. Tenslotte moet je rekening houden met een toenemend elektriciteitsverbruik wat zorgt voor een hogere energierekening. Dit schatten we op plusminus €80 tot €260 per huis / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van airconditioning verschilt per type systeem en capaciteit / koelvermogen. De modellen voor meerdere ruimtes zijn veel meer stroomvreters dan de kleine modellen. De moderne airco’s van de bekende merken als Panasonic werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een basis koelsysteem moet bij benadering 1,45 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan je zelf airco onderhoud uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Ons advies is om 2-jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen via een ervaren koudetechniek / airco specialist Staphorst. De installateur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Als je dat doet behoud je de verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De installateur kijkt bijv. naar condensor, compressor, verdamper, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie