Airco Installatie Hardenberg

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Hardenberg levert een comfortabel binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl tref je nuttige tips over de diverse type apparaten en bieden wij een handige keuzegids. Tevens lees je de gegevens van geschikte montagebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen- en een buitendeel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast systeem bij je thuis laten plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.375,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Hardenberg

De temperaturen in Nederland veranderen flink. Zomers worden warmer en warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een toenemend aantal Nederlanders besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Hardenberg. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk comfortabeler. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Hardenberg voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Op deze pagina bekijk jij snel & eenvoudig lokale montagebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de vragen in de checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Check de diverse mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-hardenberg-7771

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Airco laten installeren? Ga altijd in zee met een professioneel installatiebedrijf in Hardenberg (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende montage experts kunnen in elke woning / kantoor een efficiënt klimaatsysteem installeren. Bovendien staan ze open voor onderhoud en service. In het bijgaande overzicht zoek je showrooms en airco monteurs in Hardenberg (gemeente Hardenberg, provincie Overijssel). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Coevorden, Ommen, Dalfsen, Twenterand, Tubbergen.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
Hemmes InstallatietechniekMonierweg 5/A7741KVCoevorden
Agro Handel Nederland BVModem 267741MJCoevorden
Koridon KoeltechniekSperwer 547731KCOmmen
Adresgegevens van airco montagebedrijven Hardenberg vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Kom in contact met de voordeligste experts uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in huis op kantoor of in een winkel. Er zijn meerdere systemen die je kunt kiezen. In onderstaande tekst vind je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Bekijk ook meer info over: Airco’s zonder buitenunit.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je kiest hiervoor omdat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen monteur benodigd. Mede is een kostentechnisch een interessante optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: ze produceren veel geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Bovendien heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als bijgevolg ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Het is direct plug & play, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Hardenberg: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze variant bestaat uit 2 elementen: een binnen- en een buitenunit. De buitenunit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het gedeelte aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. Het gemak zit ‘m in een goed prestatiecoëfficiënt, maakt weinig geluid in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De unit verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak gekozen voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is ideaal voor gebouwen met meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Hardenberg: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder geluid diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De verschillende opties vind je hieronder. Bekijk ook meer over: Airco bijvullen.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor thuis. Bevestig de unit hoog aan de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Snel te monteren, past bijna in elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name effectief voor slaapvertrekken en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren of winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Hardenberg.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt in de basis erg op een radiator. Wordt doorgaans geplaatst in slaap- en woonkamers of kleine kantoorruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat leidt tot een constante gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1275.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote bedrijfstoepassingen en winkels. Het is amper zichtbaar, extreem stil, het staat niet in de weg en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1550.

VRF airco’s
Is pas interessant bij de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Wordt vaak toegepast in kantoren en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco september 2021 met plaatsing

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Hardenberg variëren enorm. De onkosten fluctueren sterk per soort airconditioning en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is de capaciteit / koelvermogen prijsbepalend. In het geval dat je de hele woning wilt koelen is dat een stuk duurder in vergelijk met een situatie waarbij jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In het bijgesloten overzicht vind je de geschatte kosten van vijf veel geïnstalleerde producten incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Hardenberg. De getoonde tarieven houden geen rekening met periodiek onderhoud, schoonmaakkosten en energiekosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ProductBeschrijvingTarieven
Split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1230 – €2035
Multi Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2220 – €2920
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1110 – €2205
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €395 – €835
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€250 – €620
Tabel met de prijzen van airconditioning in Hardenberg.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco precies?
De meeste koelsystemen kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem is te gebruiken aan de hand van een afstandsbediening.

Waarom kiezen voor een airco?
Koele lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij te maken met een extreme heet huis in de vakantieperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Wacht dan niet langer en laat een airco monteren door een professionele installateur in Hardenberg. Slapen, wonen en werken is dan een stuk aangenamer. Daarnaast kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen wat we steeds meer zien. De populaire airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die elke dag van het jaar met slechts beperkt stroomgebruik een appartement kunnen verwarmen en koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
Het prijskaartje komt tot stand a.d.h.v. vele bouwstenen. Om te beginnen het advies, de airco en de installatiekosten. Als tweede heb je het benodigde onderhoud. Ook heb je te maken met een toenemend stroomverbruik met als gevolg een maandelijkse hogere energierekening. Gemiddeld betaal je plusminus €75 tot €255 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van een airco wisselt per systeem en de benodigde koelcapaciteit. De grotere installaties zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers dan de kleine modellen. De moderne airco’s van de bekende merken als Midea zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan oude modellen. Een doorsnee koelsysteem verbruikt om en nabij de 1,35 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan je zelf onderhoud aan de airco uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Wij adviseren om een jaarlijkse een inspectie in te plannen door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Hardenberg. De installateur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De specialist inspecteert o.a. compressor, condensor, koelvloeistof, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie