Airco Installatie Twenterand

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de warme dagen van 2021? Een airco kopen in Twenterand levert een prettig binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Hier verzamel je nuttige informatie over de diverse soorten systemen en een uitgebreid keuzeadvies. Ook verzamel je gegevens van – in deze gemeente actieve – montagebedrijven en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Er zijn 2 opties: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnen- en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast apparaat in huis installeren is al mogelijk vanaf €1.200,00.

Vind een betrouwbare specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Twenterand

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De warmte in de zomers neemt toe en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groot aantal Nederlanders kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Twenterand. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Twenterand voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via dit portaal vind jij binnen no-time betrouwbare vakmannen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de airco-checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Voor meer info spring naar welke airco past bij mij?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Onderzoek de mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-twenterand-7676

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Wil je een airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een bekwaam installatiebedrijf in Twenterand (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze erkende monteurs mogen in alle ruimtes een uitstekend klimaatsysteem installeren. Tevens staan ze open voor het benodigde onderhoud. In het overzicht hieronder vind jij showrooms en airco monteurs in Twenterand (gemeente Twenterand, provincie Overijssel). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Tubbergen, Wierden, Borne, Almelo, Dinkelland.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
vanderVegtLBT.nlOude Hoevenweg 667671PKVriezenveen
VOF HM KoeltechniekSchietbaanweg 187641RSWierden
Airco Magazijn TwenteScholtensoven 6F7621HABorne
Tabel met airco montagebedrijven Twenterand vergelijken

Je huis verkoelen?

Offertes van de goedkoopste vakmannen uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in de woon,- slaap- en werkomgeving. Je hebt de keuze uit diverse units die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hierna bespreken we een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Lees op deze website ook meer over: Verplaatsbare airco.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of als tijdelijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzo is het een relatief goedkope oplossing. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidsoverlast en het gebruikt relatief veel stroom. Ook moet er vaak een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg daarvan wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Systeem is snel aangesloten, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Twenterand: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het apparaat kent twee hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. De unit buiten de woning wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnen in de woning plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De meest genoemde voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, maakt weinig geluid in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit model kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Twenterand: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoog rendement.
 • Zonder veel kabaal diverse ruimtes verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan adviseren wij een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De meest populaire opties kan je in het volgende stukje bekijken. Bekijk ook meer over: Airco’s voor computerruimte.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Overal te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name effectief voor zolders en slaapkamers maar ook interessant voor kantoren of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Twenterand.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Het lijkt in de basis erg op verwarming of radiator aan de wand. Vaak wordt dit geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleine kantoorpanden. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat zorgt voor een constante gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1200.

Plafond airco
Perfect voor grote bedrijfsruimtes en eetgelegenheden / winkels. Het zijn geen in het oog springende units, tochtloos, stil is eenvoudig te combineren en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco & satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1325.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Geschikt voor onder andere utiliteitsgebouwen en datacentra.

Goedkoopste airco september 2021 incl. monteren

De onkosten van een airco inclusief montage in Twenterand laten een grote variatie zien. De kosten fluctueren sterk per type airconditioning en per leverancier (ook verhuur). In aanvulling daarop is het maximale koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Mocht het zo zijn dat de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger dan als je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de tabel hieronder geven wij een prijsaanduiding voor 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Twenterand. De getoonde prijzen zijn zonder het onderhouden van het systeem, vacumeren / bijvullen en de stroomkosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ModelToelichtingInvestering
Split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1185 – €2005
Multi Split airco’sKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2200 – €2980
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1115 – €2205
Mobiele airco’sBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €425 – €810
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €225 – €605
Tabel met de kosten van airconditioning in Twenterand.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco?
De meeste modellen bestaan uit twee delen: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem kan je eenvoudig bedienen door middel van een remote controller of WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Koele lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij ook een heet huis in de zomerperiode en zou je dit willen koelen? Laat dan snel zo’n airco installeren door een erkende installateur in Twenterand. Wonen, (thuis)werken en slapen is zo een stuk prettiger. Ook kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag eigenlijk de standaard. De bekende airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die het hele jaar door op een efficiënte manier een woning kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
Het prijskaartje wordt gebaseerd a.d.h.v. verschillende aspecten. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de montage. Als tweede heb je het standaard onderhoud. Verder heb je te dealen met een toenemend stroomverbruik en daarbij een iets hogere energienota. Houd rekening met plusminus €90 tot €310 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco wisselt per soort installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De modellen voor een hele woning verbruiken natuurlijk meer stroom wanneer je het vergelijkt met instap-modellen. De beste airco’s van populaire merken als Panasonic werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan oude modellen. Een gemiddeld koelsysteem gebruikt circa 1,45 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik thuis onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Onze tip: kies ervoor om een jaarlijkse een servicebeurt uit te laten voeren bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Twenterand. Een gecertificeerd bedrijf kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zodoende blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De vakman kijkt naar onderdelen als expansieventiel, koelvloeistof, condensor, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie