Airco Installatie Wierden

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een goed werkende airco kopen in Wierden resulteert in een aangename temperatuur in een woning of kantoorpand. Op dit portaal bieden wij handige info over de beste soorten oplossingen en bieden wij een handige keuzegids. Bovendien vind je de gegevens van plaatselijke monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn toepasbaar op elk type ruimte maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen- en een buitendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast model in de woning plaatsen is al mogelijk vanaf €1.200,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Wierden

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Meer en meer mensen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Wierden. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning levert je veel gemak op. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Wierden voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker check jij zonder gedoe goede montagebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de airco-checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Check ook welke airco past bij mij?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Ontdek de type installaties.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-wierden-7641

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een airco laten installeren in huis? Laat dit uitvoeren door een vakkundig installatiebedrijf in Wierden (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze professionele installatiepartners kunnen in elk gebouw of woning een duurzaam klimaatsysteem maken. Tevens kun je ze benaderen voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het bijgaande overzicht vergelijk je showrooms en airco monteurs in Wierden (gemeente Wierden, provincie Overijssel). Check ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Borne, Almelo, Dinkelland, Losser, Oldenzaal.

NaamAdresPostcodePlaats
VOF HM KoeltechniekSchietbaanweg 187641RSWierden
Airco Magazijn TwenteScholtensoven 6F7621HABorne
Air Technics Almelo BVTwentepoort Oost 42/17609RGAlmelo
Lijst met airco montagebedrijven Wierden vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Kom in contact met de voordeligste experts uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in een woning of kantoorpand. We kennen verscheidene units die je kunt kiezen. Hieronder kan je aan de slag met een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Bekijk ook meer info over: Airco acties.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het verkoelen van kleinere ruimtes, / plaatselijke oplossing. Positief aspect is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Evenzo is een kostentechnisch een interessante optie. De nadelen van monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Tevens moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Op die manier sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Ready to go systeem, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Wierden: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het systeembestaat uit twee onderdelen: een binnen- en buitenunit. De unit buiten de woning plaats je op het dak of aan de gevel. Het binnengedeelte plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Belangrijkste voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit apparaat kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is perfect voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is geschikt voor het hele huis. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Wierden: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluidsoverlast verschillende plekken koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan adviseren wij een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De keuzes bespreken we hieronder. Of bekijk meer informatie over: Kantoor airco’s.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor thuis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Overal te monteren, werkt in alle ruimtes, relatief goedkoop en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren en winkels. Geïnstalleerd vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Wierden.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag op de muur. Het heeft wel iets weg van een klassieke verwarming radiator. Een uitkomst voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat resulteert in een beheersbare gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1100.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grote bedrijfstoepassingen en hotels, restaurants & winkels. Grotendeels onzichtbaar, fluisterstil, neemt geen functionele ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1300.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor locaties met veel individuele ruimtes. Met slechts 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Typische toepassingen zijn fitnesscentra en de horeca.

Goedkoopste airco september 2021 inclusief plaasen

De tarieven van een airco inclusief montage in Wierden zijn nogal verschillend. De tarieven kunnen afwijken per soort airconditioning en per installateur (ook verhuur). Ook is het gevraagde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Wanneer de hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger dan als je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. Hieronder in de tabel geven we een actuele prijsschatting van 5 vaak gekozen systemen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Wierden. Deze tariefindicaties zijn excl. het onderhoud, reinigingskosten en verbruikte stroom. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

TypeBeschrijvingPrijzen
Split-systeemMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1150 – €2025
Vaste (Multi) Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2195 – €2975
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1180 – €2215
Mobiele airco’sEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €450 – €875
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€150 – €605
Schema met de geschatte tarieven van airconditioning in Wierden.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco?
De meeste modellen bestaan uit twee delen: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Dit koelsysteem kun je aan en uitzetten middels een afstandsbediening of App.

In welke situaties kies je voor een airco?
Frisse lucht verbetert het comfort in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Zit jij dus altijd in een extreme heet huis in de zomer en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Neem dan snel contact op en laat een airconditioner installeren door een professionele installateur in Wierden. Wonen, slapen en werken kan dan zonder problemen. Eveneens kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag eigenlijk de standaard. De populaire airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die altijd en overal op een energiezuinige manier een appartement kunnen koelen en/of verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De prijs wordt gebudgetteerd middels diverse aspecten. Uiteraard het adviestraject, de airconditioner en de tarieven voor de installatie. Ook belangrijk: een onderhoudscontract. Verder noemen we nog een toenemend elektriciteitsverbruik wat zorgt voor een hogere energierekening. Houd rekening met om en nabij de €75 tot €250 per 12 maanden.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wisselt per type installatie en de benodigde koelcapaciteit. De systemen voor grote ruimtes hebben meer stroom nodig dan eenvoudige wand modellen. De innovatieve airco’s van a-merken als Samsung werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een standaard koelsysteem benodigd grofweg 1,50 KW elektriciteit per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik ook zelf de airco onderhouden? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Ons advies is om een jaarlijkse een servicebeurt uit te laten voeren bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Wierden. Deze vakman kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest behoud je de verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De monteur kijkt naar onderdelen als condensor, expansieventiel, verdamper, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie