Airco Installatie Almelo

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de warme dagen van 2023? Een airco kopen in Almelo levert jou een aangename temperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. Op dit portaal lees je waardevolle tips en informatie over de verscheidene soorten oplossingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens verstrekken wij adres- en contactgegevens van – in de omgeving werkzame – specialisten en installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een systeem wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de zogenoemde split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een buiten- en binnenunit. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast apparaat in huis installeren wordt al gedaan vanaf €1.275,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Almelo

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers wordt het steeds warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Meer en meer woningbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Almelo. Met airconditioning leven, werken en slapen biedt ontzettend veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Almelo voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via onze website tref je snel professionele vakmensen. Wij adviseren om te beginnen met de vragen in de checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Bekijk ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Ontdek de type installaties.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-almelo-7604

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil jij graag een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een gespecialiseerd installatiebedrijf in Almelo (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame montage experts mogen in alle ruimtes een duurzaam klimaatsysteem maken. Daarnaast kun je ze benaderen voor het onderhoud en afvullen. In de bijgaande tabel zoek je showrooms en airco monteurs in Almelo (gemeente Almelo, provincie Overijssel). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Dinkelland, Losser, Oldenzaal, Hengelo, Enschede.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Ontvang offertes van de aantrekkelijkste experts uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in huis, winkel, kantoor, etc. Je hebt de keuze uit velerlei soorten modellen die men kan installeren. Hierna tref je meer info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op onze website lees je ook meer over: Kleinste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of op zeer specifieke plekken. Het voordeel is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen monteur benodigd. Evengoed is het qua kosten een interessante investering. Als grote nadelen van monoblock noemen we: ze produceren veel geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Tevens moet er vaak een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg daarvan trek je ook weer warmte naar binnen.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Almelo: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. De unit buiten de woning plaats je op het dak of aan de gevel. De binnenste unit wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijk koelrendement, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en een laag energieverbruik. Dit product kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is een uitkomst voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Almelo: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig stroom en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis koel houden.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Kies dan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De meest populaire opties kan je in het volgende stukje bekijken. Of bekijk meer informatie over: Caravan airco’s.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Probleemloos te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, een voordelig systeem en een uitstekende luchtverspreiding. Werkt zeer efficiënt in de zolder of slaapkamer maar ook geschikt voor kantoren of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Almelo.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een standaard warm-water radiator. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleinere kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat resulteert in een constante koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1125.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfstoepassingen en winkelpanden / horeca. Het is amper zichtbaar, zeer stil, het staat niet in de weg en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1300.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Typische toepassingen zijn fitnesscentra en de horeca.

Goedkoopste airco juni 2023 incl. plaatsing

De onkosten van een airco inclusief montage in Almelo kunnen flink uiteen lopen. De totale kosten variëren per airconditioning methode en per montagepartner (ook verhuur). Verder is het koelvermogen bepalend voor de prijs. Als je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk duurder dan wanneer jij een mobiele aircooler aanschaft. Hieronder in de tabel bieden wij een actuele prijsschatting van 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Almelo. Deze prijsindicaties zijn exclusief het onderhoud, vullen en vacumeren en elektriciteitskosten. Eventueel kan je ook huren.

ModelOmschrijvingKosten
Single split aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1155 – €1950
Multi Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2125 – €2995
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1195 – €2300
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €405 – €890
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€155 – €640
Tabel met de tarieven van airconditioning in Almelo.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco?
De meeste apparaten bestaan uit 2 delen: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airco kan je eenvoudig bedienen door gebruikt te maken van een mobiele app via WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Frisse lucht verbetert het comfort in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Zit jij dus altijd in een warm appartement in juni tot september en wil je wat verkoeling? Laat in die situatie een airco installeren door een goede installateur in Almelo. Het thuiswerken, slapen en recreëren gaat op deze manier een stuk prettiger. Daarbij kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig heel normaal. De meeste split airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die altijd en overal met slechts beperkt stroomgebruik elke gewenste ruimte kunnen verwarmen of koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De uiteindelijke prijs komt tot stand a.d.h.v. verschillende factoren. Natuurlijk het advies, de airco en de montagekosten. Vergeet niet onderhoud (eens per 2 jaar). In aanvulling daarop noemen we nog een toenemend elektriciteitsverbruik met als resultaat een hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op €75 tot €265 op jaarbasis.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van een airco verschilt per soort systeem en capaciteit / koelvermogen. De grote multi-split modellen verbruiken natuurlijk meer stroom in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De doorontwikkelde airco’s van veel verkochte merken als Midea hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan oude modellen. Een basis koelsysteem gebruikt circa 1,50 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in huis het onderhoud van de airco doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het landelijk advies is om 1 keer per 2 jaar een inspectie in te plannen bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Almelo. Deze vakman is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier vervalt de verlengde garantie niet en een goede werking. De monteur kijkt bijv. naar koelvloeistof, condensor, compressor, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie