Airco Installatie Nieuwe Wetering

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Nieuwe Wetering draagt bij aan extra verkoeling in huis, of op je werk. Op deze website vind je nuttige tips en adviezen over de beste producten en een uitgebreid keuzeadvies. Bovendien verstrekken wij adres- en contactgegevens van geschikte monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat dat koele lucht kan blazen.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en buitenunit. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste split-airco in een appartement plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.200,00.

Vind een gecertificeerde monteur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Nieuwe Wetering

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomer kent toenemende temperaturen en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een groot aantal Nederlanders gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Nieuwe Wetering. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning heeft veel voordelen. En het werkt veel beter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Nieuwe Wetering voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl zoek je razendsnel populaire vakmensen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de bijgaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Voor meer info spring naar welk type airco kies ik?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Ontdek de soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-nieuwe-wetering-2376

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een gecertificeerd installatiebedrijf in Nieuwe Wetering (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze vakkundige installateurs kunnen in elke gewenste ruimte een efficiënt klimaatsysteem integreren. Bovendien kun je ze benaderen voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het schema hierna bekijk jij showrooms en airco monteurs in Nieuwe Wetering (gemeente Kaag en Braassem, provincie Zuid-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Rijpwetering, Oud Ade, Roelofarendsveen, Warmond, Hoogmade.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
Deurrubbers.nlGalgekade 2/A652371ELRoelofarendsveen
AircotecMachteld van Brabantplaats 22353DLLeiderdorp
Cool & CleanVan Poelgeestlaan 792352TCLeiderdorp
Tabel met airco montagebedrijven Nieuwe Wetering vergelijken

Verkoeling in huis?

Ontvang offertes van de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in huis, of op je werk. We kennen diverse modellen die men kan installeren. Hierna kan je aan de slag met nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco kopen.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of als tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Eveneens is het een relatief goedkope oplossing. De minpunten van monoblock zijn: het geluid dat het systeem produceert en het gebruikt relatief veel stroom. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Ready to go systeem, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Nieuwe Wetering: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze uitvoering bestaat uit twee units: een binnendeel en een buitendeel. Het gedeelte aan de buitenkant plaats je op het dak of aan de gevel. De unit aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hele goede koelefficiëntie, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De unit kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak gebruikt bij het koelen van meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco Nieuwe Wetering: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Duurzaam, energiezuinig en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Met een laag geluidsniveau verschillende plekken koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dezetref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Zuinigste airco’s.

Wandairco
Veruit het meest populaire koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Eenvoudig te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, relatief goedkoop en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral toegepast in zolders en slaapkamers maar ook een optie voor winkels, de horeca of kantoren. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Nieuwe Wetering.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een standaard warm-water radiator. Ideaal voor slaap- en woonkamers of kleine kantoorruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht met als gevolg een beheersbare koude luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1175.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote kantoorpanden en winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, extreem stil, is eenvoudig te combineren en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Te installeren vanaf €1400.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Typische toepassingen zijn ziekenhuizen en scholen.

Goedkoopste airco november 2022 met monteren

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Nieuwe Wetering lopen zeer uiteen. De aanschafprijzen wisselen per airconditioning product en per montagebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is het koelvermogen essentieel. Wanneer een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan wanneer jij een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de onderstaande tabel geven wij een actuele prijsschatting van 5 vaak gekozen systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Nieuwe Wetering. De tarieven houden het volgende buiten beschouwing: het onderhouden van het systeem, vullen en vacumeren en de stroomkosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

KoelmethodeToelichtingPrijsindicatie
Split airco met buitenunitVast systeem met binnen- en buitenunit.€1210 – €2040
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2200 – €2995
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1150 – €2225
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €450 – €830
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €185 – €605
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Nieuwe Wetering.

Top-10 merken november 2022

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste modellen bestaan uit 2 delen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem kan je eenvoudig bedienen door middel van een afstandsbediening.

In welke situaties kies je voor een airco?
Frisse lucht verbetert het comfort in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warm appartement in de zomerse maanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Wacht dan niet langer en laat een airconditioner monteren door een betrouwbare installateur in Nieuwe Wetering. Wonen, werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Ook kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen heel gewoon. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Het alternatief is een warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die zo op een energiezuinige manier een plek kunnen verwarmen & koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. diverse factoren. Uiteraard het advies, de aanschafprijs van de airco en de prijs van de installatie. Daarbovenop komt nog de kosten van het onderhoud. Als laatste heb je te maken met een hoger stroomverbruik wat resulteert in een hogere energierekening. Ga maar uit van plusminus €90 tot €290 per kalenderjaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van airconditioning wisselt per systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De professionele systemen gebruiken veel meer stroom in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De nieuwste airco’s van de bekende merken als Mitsubishi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan oude systemen. Een basis koelsysteem verbruikt zo’n 1,55 KW elektriciteit per uur.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik in huis onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Onze tip: kies ervoor om 2-jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Nieuwe Wetering. Deze monteur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zo behoud je de verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De monteur inspecteert o.a. verdamper, koelvloeistof, condensor, compressor.

Plaats een reactie