Airco Installatie Warmond

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2023? Een airco kopen in Warmond zorgt voor een prettig binnenklimaat in huis, of op je werk. Via onze adviseurs verzamel je nuttige tips en info over de velerlei soorten systemen en een uitgebreid keuzeadvies. Tevens vind je contactgegevens van – in deze gemeente actieve – monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) kennen 2 units: Een buiten- en binnengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste airconditioner in de woning plaatsen kan al vanaf €1.350,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Warmond

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De zomers worden steeds warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Steeds meer huizenbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Warmond. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Wil je een airco installeren in Warmond voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via dit portaal tref je snel en simpel gespecialiseerde monteurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de checklist hieronder.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar verschillen tussen vast en mobiel
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Onderzoek de soorten systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-warmond-2361

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een airco laten installeren in een woning? Ga altijd in zee met een ervaren installatiebedrijf in Warmond (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige installateurs kunnen op elke plek een uitstekend klimaatsysteem installeren. Tevens regelen ze onderhoud en service. In het overzicht hieronder vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Warmond (gemeente Teylingen, provincie Zuid-Holland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Hoogmade, Kwintsheul, Wateringen, Voorburg, Leidschendam.

FirmaAdresPostcodePlaats
AircotecMachteld van Brabantplaats 22353DLLeiderdorp
Cool & CleanVan Poelgeestlaan 792352TCLeiderdorp
Indoor Climate SolutionsRaaphorst 172352KHLeiderdorp
Adresgegevens van airco montagebedrijven Warmond vergelijken

Verkoeling in huis?

Offertes van de goedkoopste leveranciers uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Je kunt kiezen uit diverse producten die je kunt kiezen. Hierna bieden wij nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Lees op deze website ook meer over: Stroomverbruik.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het direct verkoeling biedt. Er is geen monteur benodigd. Daarnaast is het qua kosten een interessante investering. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: veel “lawaai” en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Bovendien moet er vaak een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als bijgevolg komt er weer warme lucht de woning in.

 • Systeem is snel aangesloten, gelijk effect.
 • Mobiele airco Warmond: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Dit model kent 2 units: een buiten- en een binnendeel. Het buitengedeelte plaats je op het dak of aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hele goede koelefficiëntie, een lage geluidsproductie in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit apparaat dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak gekozen voor meerdere ruimtes koelen. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Warmond: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Met weinig geluid de gehele woning koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De mogelijkheden kan je hieronder vinden. Bekijk ook meer over: Airco’s vergelijken.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatsysteem voor in huis. Bevestig de unit hoog aan de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Zonder problemen te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak geadviseerd voor de zolder of slaapkamer maar ook een optie voor winkels en horeca. Te installeren vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Warmond.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de muur. Het lijkt in de basis erg op een standaard warm-water radiator. Een uitkomst voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorpanden. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en activeert een aangename koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1100.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabriekshallen en eetgelegenheden / winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, zeer stil, neemt geen functionele ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaal airco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Verkrijgbaar vanaf €1450.

VRF airco’s
Is een oplossing voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. ziekenhuizen en scholen.

Goedkoopste airco februari 2023 inclusief plaasen

De onkosten van een airco inclusief montage in Warmond laten een grote variatie zien. De totale kosten fluctueren sterk per airconditioning product en per leverancier (ook verhuur). Daarnaast is het gevraagde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In de situatie waarbij een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger dan in het geval je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de tabel hieronder check jij een prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Warmond. De getoonde prijzen zijn excl. onderhoudsinterval, reinigen en elektriciteitskosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ModelBeschrijvingPrijsindicatie
Split-aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1165 – €2030
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2150 – €2960
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1130 – €2300
Mobiele airco’sEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €430 – €800
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€220 – €680
Tabel met de kosten van airconditioning in Warmond.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste systemen bestaan uit twee delen: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem kan men activeren middels een afstandsbediening.

Waarom kiezen voor een airco?
Frisse lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij te maken met een erg hete woning in de zomer en wil je wat verkoeling? Laat dan snel een airconditioner plaatsen door een erkende installateur in Warmond. Slapen, wonen en werken kan dan stukken comfortabeler. Daarnaast kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag bijna de standaard. De lucht-lucht airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die het hele jaar door met slechts beperkt stroomgebruik een gebouw kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De uiteindelijke prijs komt tot stand door verschillende posten. Om te beginnen het adviestraject, de airconditioner en de prijs van de installatie. Daarbij komt nog het standaard onderhoud. Tevens krijg je te maken met een toenemend stroomverbruik en daarbij een hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op ongeveer €85 tot €305 bij normaal gebruik.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van een airco fluctueert per type installatie en rendement / koelvermogen. De modellen voor meerdere ruimtes zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers wanneer je het vergelijkt met instap-modellen. De doorontwikkelde airco’s van marktleiders als Midea zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan oude modellen. Een gangbaar koelsysteem gebruikt bij benadering 1,40 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik ook zelf onderhoudswerkzaamheden doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Onze tip: kies ervoor om elke paar jaar onderhoud te laten uitvoeren door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Warmond. Deze monteur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan vervalt de verlengde garantie niet en is het systeem in optimale conditie. De expert kijkt bijv. naar koelvloeistof, expansieventiel, compressor, condensor.

Plaats een reactie