Airco Installatie Teylingen

Op zoek naar geschikte airconditioning in je woning? Een airco kopen in Teylingen zorgt voor een aangename temperatuur en schone lucht in de woon,- slaap- en werkomgeving. Via onze airco-vergelijker faciliteren we belangrijke tips en info over de velerlei type modellen en een uitgebreid keuzeadvies. Tevens faciliteren we de gegevens van regionale installatiebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatbeheerser waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s kunnen eenvoudig verplaatst worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen en buiten deel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste split-airco in een pand plaatsen kan al vanaf €1.350,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Teylingen

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groeiend aantal woningbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Teylingen. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Teylingen voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via onze vergelijker zoek je zonder gedoe gecertificeerde vakmannen. Tip: bekijk eerst de onderstaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Lees ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Bekijk de verschillende soorten systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-teylingen-2361

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een vaste airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een gespecialiseerd installatiebedrijf in Teylingen (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze professionele montage experts kunnen overal een duurzaam klimaatsysteem inregelen. Daarnaast regelen ze onderhoud en service. In de tabel hieronder tref je showrooms en airco monteurs in Teylingen (gemeente Teylingen, provincie Zuid-Holland). Check ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Leiderdorp, Oegstgeest, Leiden, Westland, Rijswijk.

NaamAdresPostcodePlaats
AircotecMachteld van Brabantplaats 22353DLLeiderdorp
Cool & CleanVan Poelgeestlaan 792352TCLeiderdorp
Indoor Climate SolutionsRaaphorst 172352KHLeiderdorp
Lijst met airco montagebedrijven Teylingen vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Bekijk de interessantste aanbieders uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur thuis of op kantoor. Je kunt kiezen uit diverse soorten modellen die mogelijk interessant zijn. Hieronder check je praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Voordeligste airco.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Het voordeel is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Evenzeer is dit de meest goedkope oplossing. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidsproductie en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang doorheen gaat. Op die manier komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct plug & play, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Teylingen: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het split systeem bestaat uit 2 elementen: een buiten- en een binnendeel. Het buitengedeelte monteer je buiten aan de gevel. Het binnengedeelte hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Het gemak zit ‘m in een goed prestatiecoëfficiënt, een beperkte geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het energieverbruik is relatief laag. De unit kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is perfect voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is perfect voor het hele huis. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Teylingen: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Met weinig geluid het hele huis verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn verschillende type split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod kan je in het volgende stukje bekijken. Of bekijk meer informatie over: Kanaal Airco’s.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor thuis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Probleemloos te plaatsen, werkt in alle ruimtes, een voordelig systeem en een uitstekende luchtverspreiding. Met name effectief voor zolders en slaapkamers maar ook een optie voor kantoren en de retail. Te installeren vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Teylingen.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of onderaan de muur. Het lijkt wel wat op een klassieke verwarming radiator. Vaak wordt dit geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere werkruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en initieert een prettige koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Te installeren vanaf €1200.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabrieken / kantoren en eetgelegenheden / winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, fluisterstil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Wordt al geplaatst v.a. €1575.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Geschikt voor onder andere kantoorruimtes en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco november 2022 met plaatsing

De tarieven van een airco inclusief montage in Teylingen laten een grote variatie zien. De tarieven wisselen per airconditioning methode en per aanbieder (ook verhuur). Bovendien is de capaciteit / koelvermogen prijsbepalend. In de situatie waarbij je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk prijziger dan wanneer jij een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het overzicht hieronder geven we een indicatie van prijzen voor 5 verschillende airco modellen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Teylingen. De getoonde prijzen nemen de volgende zaken niet mee: periodiek onderhoud, vullen en verbruikte stroom. De optie om te huren bestaat overigens ook.

TypeToelichtingTarieven
Split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1185 – €2045
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2125 – €2905
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1115 – €2225
Mobiele airco’sEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €360 – €890
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€185 – €660
Schema met de geschatte tarieven van airconditioning in Teylingen.

Top-10 merken november 2022

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco?
De meeste uitvoeringen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Dit koelsysteem is gemakkelijk te bedienen door gebruikt te maken van de simpele handbediening of mobiele app.

Waarom kiezen voor een airco?
Gekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij te maken met een extreme heet huis in de vakantieperiode en wil je wat verkoeling? Laat dan direct zo’n airco plaatsen door een erkende installateur in Teylingen. Wonen, slapen en werken gaat op deze manier een stuk prettiger. Tevens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment heel gewoon. De bekende airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die altijd en overal met minimaal elektriciteitsgebruik een huis kunnen verwarmen of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De uiteindelijke prijs wordt bepaald door een aantal bouwstenen. Uiteraard de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de plaatsingskosten. Daarnaast het periodieke onderhoud. Als laatste krijg je te maken met een hoger stroomverbruik met als resultaat een maandelijkse hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op om en nabij de €95 tot €270 op jaarbasis.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco is anders per soort systeem en capaciteit / koelvermogen. De grote multi-split modellen verbruiken meer elektriciteit vergeleken met de basis modellen (vloer of wand). De moderne airco’s van populaire merken als De’Longhi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan oude systemen. Een gemiddeld koelsysteem vraagt rond de 1,50 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik zelfstandig het onderhoud van de airco doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Onze tip: kies ervoor om 1 keer per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Teylingen. Deze specialist verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De expert kijkt o.a. naar koelvloeistof, condensor, verdamper, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie