Airco Installatie Machelen

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Machelen biedt een comfortabel binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op dit portaal verzamel je handige tips over de beste producten in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens check je contactgegevens van erkende installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Je kunt kiezen uit mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn toepasbaar op elk type ruimte maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een buiten- en binnengedeelte. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste split-airco in een appartement plaatsen is al mogelijk vanaf €1.200,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Machelen

De temperaturen in België veranderen flink. Zomers worden warmer en warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Meer en meer Belgen overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Machelen. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Machelen voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via dit portaal check jij snel & eenvoudig de beste montagebedrijven. Bekijk voor het beste advies eerst de onderstaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Check ook welke airco past bij mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Bekijk de verschillende mogelijkheden.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-machelen-1830

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Ga altijd in zee met een gecertificeerd installatiebedrijf in Machelen (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De vakbekwame monteurs mogen in alle ruimtes een gedegen klimaatsysteem installeren. Voorts zorgen zij voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het volgende schema vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Machelen (gemeente Machelen, provincie Vlaams Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Steenokkerzeel, Vilvoorde, Affligem, Merchtem, Wemmel.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Check de voordeligste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in een woning of kantoorpand. We onderscheiden diverse uitvoeringen die men kan installeren. In het gedeelte hieronder behandelen we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op de website vind je ook meer info over: Wat is de ideale plek voor een airco?.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de verkoeling van kleine ruimtes, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het voordeel is dat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evengoed is het een betaalbare optie. Als grote nadelen van monoblock noemen we: ze produceren veel geluid en het toenemende energieverbruik. Verder moet er altijd een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg daarvan stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Systeem is snel aangesloten, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Machelen: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze variant heeft 2 onderdelen: een binnen- en een buitendeel. Het gedeelte aan de buitenkant plaats je op het dak of aan de gevel. De binnenunit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijke pluspunten zijn een goed prestatiecoëfficiënt, een laag geluidsniveau (de compressor hangt immers buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). De unit kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is handig voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is ideaal voor het hele huis. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Machelen: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Zeer efficiënte werking en een hoog koelvermogen.
 • Met weinig geluid het hele huis verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De meest populaire opties vind je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Airco voor zolder.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Eenvoudig te monteren, past bijna in elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Met name effectief voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook een optie voor kantoorgebouwen of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1225. Een goedkoop airco systeem in Machelen.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag op de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een radiator. Ideaal voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige werkunits. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en initieert een prettige koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1350.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in fabrieken / kantoren en eetgelegenheden / winkels. Het zijn geen in het oog springende units, tochtloos, stil het kost geen ruimte en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1450.

VRF airco’s
Geschikt voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Vaak gebruikt in utiliteitsgebouwen en hotels.

Goedkoopste airco maart 2023 inclusief installatie

De kosten van een airco inclusief montage in Machelen zijn heel divers. De onkosten verschillen per airconditioning product en per montagebedrijf (ook verhuur). Tevens is het gevraagde koelvermogen bepalend voor de prijs. Op het moment dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is de prijs en stuk hoger dan wanneer je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. Hieronder in de tabel bieden wij een actuele prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Machelen. De prijzen houden het volgende buiten beschouwing: het onderhoud, vacumeren / bijvullen en energiekosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SysteemOmschrijvingKosten
Single split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1230 – €1990
Vaste (Multi) Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2205 – €3000
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1175 – €2260
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€370 – €900
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€190 – €625
Lijst met de kosten van aannemers airconditioning in Machelen.

Top-10 merken maart 2023

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe werkt een airco?
De meeste systemen in Vlaanderen kennen 2 units: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem is gemakkelijk te bedienen a.d.h.v. een mobiele app via WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koele lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Zit jij dus altijd in een warme woning in de zomer en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat dan snel zo’n airco monteren door een vakkundige installateur in Machelen. Wonen, slapen en werken kan dan zonder problemen. Eveneens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags bijna de standaard. De nieuwste airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die – wanneer jij het wil – op milieuvriendelijke wijze een gebouw kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De all-in prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. velerlei bouwstenen. Natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de tarieven voor de montage. Vergeet niet het jaarlijkse onderhoud. Tevens moet je rekening houden met een toenemend stroomverbruik wat resulteert in een maandelijkse hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op om en nabij de €80 tot €270 per kalenderjaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning is anders per type systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor een hele woning zijn veel meer stroomvreters vergeleken met eenvoudige wand modellen. De slimme airco’s van de bekende merken als Samsung werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een gangbaar koelsysteem benodigd zo’n 1,50 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in huis airco onderhoud uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Wij adviseren om 1 keer per 2 jaar een inspectie in te plannen via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Machelen. Deze expert kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Als je dat doet vervalt de verlengde garantie niet en werkt het systeem op een efficiënte manier. De expert kijkt bijv. naar verdamper, compressor, condensor, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie