Airco Installatie Maasgouw

Zoek je verkoeling en comfort in je woning? Een airco kopen in Maasgouw zorgt voor een aangenaam binnenklimaat in huis, of op je werk. Op deze website check je uitgebreide tips en adviezen over de verschillende soorten apparaten en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Ook vind je gegevens van erkende montagebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn goedkoop en werken direct maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnen- en buitenunit. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste airconditioner in de woning plaatsen gebeurt al vanaf €1.250,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Maasgouw

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De warmte in de zomers neemt toe en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Meer en meer woningbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Maasgouw. Slapen, wonen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Maasgouw voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via dit portaal vind je eenvoudig bekwame vakmannen. Tip: bekijk eerst de onderstaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Lees ook mobiele of vaste airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Lees alles over de soorten split systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-maasgouw-6019

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een airco laten installeren in huis? Laat dit uitvoeren door een ervaren installatiebedrijf in Maasgouw (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze vakkundige montagepartners kunnen overal een geschikt klimaatsysteem samenstellen. Daarnaast zijn ze te bereiken voor het benodigde onderhoud. In de tabel zoek je showrooms en airco monteurs in Maasgouw (gemeente Maasgouw, provincie Limburg). Check ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Weert, Peel en Maas, Beesel, Venlo, Horst aan de Maas.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Vind de aantrekkelijkste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mij?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in een woning of kantoorpand. Je kunt kiezen uit diverse uitvoeringen die mogelijk interessant zijn. Bijgaand bespreken we nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Bekijk ook meer info over: Stroomverbruik.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het meteen z’n werk doet. Je plaatst de unit zelfstandig. Evengoed is het qua kosten een interessante investering. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: ze maken relatief veel geluid en het toenemende energieverbruik. Bovendien moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Negatief effect: hierdoor wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Systeem is snel aangesloten, profiteer direct.
 • Mobiele airco Maasgouw: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze uitvoering kent 2 units: een buiten- en binnengedeelte. De unit buiten de woning wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnen in de woning wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De belangrijkste voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, maakt weinig geluid in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). De installatie kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is handig voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor gebouwen met meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installateur

 • Split airco Maasgouw: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder geluid het hele huis verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het verschil zit in de binnenunit. De mogelijkheden vind je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Multi split airco.

Wandairco
Een zeer geschikt klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Simpel te monteren, past in praktische elke plek, laag geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Werkt zeer efficiënt in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook geschikt voor kantoorgebouwen of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Maasgouw.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of onderaan de muur. Het doet vaak denken aan een normale verwarming radiator. Ideaal voor woonkamers en grotere hobby-kamers of thuiskantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat zorgt voor een beheersbare gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1025.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote kantoorpanden en hotels, restaurants & winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, erg stil, is eenvoudig te combineren en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1450.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn sportscholen en hotels.

Goedkoopste airco juni 2023 met installatie

De tarieven van een airco inclusief montage in Maasgouw kunnen flink uiteen lopen. De aanschafprijzen kunnen afwijken per type airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Bovendien is de capaciteit / koelvermogen prijsbepalend. Als je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de tabel geven we de geschatte kosten van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Maasgouw. Deze kostenindicaties nemen de volgende zaken niet mee: het onderhouden van het systeem, reinigen en verbruikte stroom. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ProductBeschrijvingOnkosten
Split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1235 – €1995
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2175 – €2980
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1140 – €2280
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€435 – €830
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €185 – €625
Lijst met de prijzen van airconditioning in Maasgouw.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco?
De meeste koelsystemen bestaan uit twee units: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het klimaatsysteem is gemakkelijk te bedienen via een afstandsbediening.

Waarom kiezen voor een airco?
Frisse lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een erg heet huis in de zomerperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in dat geval een airco monteren door een vakkundige installateur in Maasgouw. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan veel fijner. Bovendien kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag niet uniek meer. De meeste split airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die elke dag van het jaar op een energiezuinige manier een appartement kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De totale prijs komt tot stand door diverse onderdelen. Ten eerste een stukje advies, aanschafkosten en de installatiekosten. Ook krijg je te maken met de kosten van het onderhoud. Daarbij heb je te maken met een toenemend stroomverbruik wat zorgt voor een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Denk dan aan plusminus €90 tot €285 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco fluctueert per soort systeem en capaciteit / koelvermogen. De geavanceerde modellen verbruiken natuurlijk meer stroom in vergelijking met instap-modellen. De doorontwikkelde airco’s van marktleiders als Midea werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een gemiddeld koelsysteem moet ongeveer 1,40 KW stroom per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik in de woning onderhoud aan de airco uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Wij adviseren om 2-jaarlijks het systeem te laten inspecteren door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Maasgouw. Deze expert is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende behoud je de verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De specialist kijkt bijv. naar condensor, expansieventiel, verdamper, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie