Airco Installatie Beesel

Zoek je extra verkoeling in de zomer? Een airco kopen in Beesel resulteert in een comfortabel binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Via onze adviseurs faciliteren we nuttige tips en adviezen over de meest gebruikte soorten toepassingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Bovendien faciliteren we contact- en adresgegevens van regionale monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een product dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s kan je in elke gewenste ruimte zetten maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen- en buitengedeelte. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste airco in de woning plaatsen kan al vanaf €1.225,00.

Vind een specialist

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Beesel

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. In de zomer nemen de temperaturen toe en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Meer en meer woningbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Beesel. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning brengt je veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Beesel voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via onze website tref jij binnen no-time ervaren vakmensen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de vragen in de checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Achterhaald de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-beesel-5954

Monteurs en installateurs uit de regio
Wil je een airco laten installeren? Ga op zoek naar een bekwaam installatiebedrijf in Beesel (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze professionele monteurs kunnen onder alle omstandigheden een uitstekend klimaatsysteem aanleggen. Ook kun je ze benaderen voor vacumeren en onderhoud. In de tabel vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Beesel (gemeente Beesel, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Venlo, Horst aan de Maas, Bergen Limburg, Maasdriel, Sint Anthonis.

NaamAdresPostcodePlaats
Reinders Koel & AircotechniekWittebergstraat 505954AKBeesel
Hapox Installatietechniek B.V.Hanikerweg 225943NBLomm
Nic Pas Installatietechniek B.V.Oude Marktstraat 85931GLTegelen
Adresgegevens van airco montagebedrijven Beesel vergelijken

Verkoeling in huis?

Vergelijk de voordeligste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in een woning of kantoorpand. Je hebt de keuze uit diverse uitvoeringen die kunnen worden geplaatst. Bijgaand tref je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Je vindt op de site ook meer info over: Luchtbeheersing.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of op de persoon gericht. Het is populair omdat het meteen z’n werk doet. Je plaatst de unit zelfstandig. Daarnaast is het qua kosten een interessante investering. De minpunten van monoblock zijn: het geluid dat het systeem produceert en het toenemende energieverbruik. Daarnaast heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang uit kan hangen. Hierdoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • Het is direct gebruiksklaar, gelijk effect.
 • Mobiele airco Beesel: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het split systeem bestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitenunit. De buitenunit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit aan de binnenkant kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Belangrijkste voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, geen geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en een laag energieverbruik. Het systeem dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is perfect voor de gehele woning. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Beesel: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Weinig stroom nodig en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder geluidsoverlast de gehele woning koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Kies dan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dezevind je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Mobiele Airco.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Wordt hoog aan de muur geplaatst (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Probleemloos te plaatsen, past in praktische elke plek, een aantrekkelijk prijskaartje en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral interessant voor slaap- en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en de retail. Compleet geïnstalleerd vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Beesel.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de grond. Het doet vaak denken aan een verwarming. Perfect voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat zorgt voor een beheersbare koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1175.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grotere kantoren en eetgelegenheden / winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, heel stil, het kost geen ruimte en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1500.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Vaak gebruikt in winkels en de horeca.

Goedkoopste airco mei 2022 inclusief plaasen

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Beesel variëren enorm. De onkosten wisselen per categorie airconditioning en per installateur (ook verhuur). Bovendien is het noodzakelijke koelvermogen essentieel. Als er een heel huis moet worden gekoeld is de prijs en stuk hoger dan wanneer je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst verstrekken we een actuele prijsschatting van 5 verschillende airco modellen incl. installatie bij een airco bedrijf in Beesel. Deze prijsindicaties nemen de volgende zaken niet mee: het onderhoud, vullen en vacumeren en verbruikte stroom. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ProductBeschrijvingInvestering
Split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1180 – €2005
Multi Split airco’sPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2215 – €2980
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1160 – €2270
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €385 – €885
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €205 – €695
Lijst met de tarieven van airconditioning in Beesel.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste uitvoeringen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Dit koelsysteem is aan te zetten a.d.h.v. een slimme mobiele applicatie of knoppen.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij te maken met een erg heet huis in juni tot september en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan snel een airco plaatsen door een vakkundige installateur in Beesel. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan weer een feestje. Daarbij kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment bijna de standaard. De nieuwste airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn slimme systemen die het hele jaar door op een energiezuinige manier een gebouw kunnen koelen & verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
Het prijskaartje wordt bepaald door meerdere bouwstenen. Ten eerste het advies, de airco en de prijs van de installatie. Als tweede heb je het benodigde onderhoud. Tevens heb je te dealen met een toenemend elektriciteitsverbruik en daarbij een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Ga maar uit van om en nabij de €95 tot €295 per 12 maanden.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van airconditioning is anders per type systeem en koelvermogen. De professionele modellen vragen meer stroom dan de basis modellen (vloer of wand). De nieuwste airco’s van marktleiders als Hitachi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan oude modellen. Een gemiddeld koelsysteem benodigd ongeveer 1,50 KW stroom per uur.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Mag ik thuis de airco onderhouden? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Experts adviseren om 1 of 2 jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Beesel. Deze vakman is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De installateur inspecteert o.a. verdamper, condensor, koelvloeistof, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie