Airco Installatie Bergen Limburg

Wil jij het lekker fris houden tijdens de lange warme periodes? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Bergen Limburg resulteert in een aangename temperatuur en schone lucht in een woning of kantoorpand. Via onze airco-vergelijker bekijk je praktische tips en adviezen over de beste soorten oplossingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Verder bekijk je adressen van – in deze gemeente actieve – installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Je kunt kiezen uit vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kunnen eenvoudig verplaatst worden maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) kennen 2 units: Een buiten- en binnengedeelte. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airconditioner in huis installeren kan al vanaf €1.375,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Bergen Limburg

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groeiend aantal mensen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Bergen Limburg. Wonen, slapen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Wil je een airco installeren in Bergen Limburg voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker vind je probleemloos bekwame montagebedrijven. Tip: bekijk eerst de checklist hieronder.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Lees ook mobiele of vaste airco?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Bekijk de verschillende type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-bergen-limburg-5855

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Airco laten installeren? Kies voor een gecertificeerd installatiebedrijf in Bergen Limburg (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze vakkundige installatie experts kunnen overal een efficiënt klimaatsysteem aanleggen. Voorts zijn ze te bereiken voor het benodigde onderhoud. In het onderstaande schema zoek je showrooms en airco monteurs in Bergen Limburg (gemeente Bergen Limburg, provincie Limburg). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Maasdriel, Sint Anthonis, Boxmeer, Venray, Deurne.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Brava ConsultingGildestraat 205841AKOploo
OptiCool airco systemenRomeinenstraat 22-105835DXBeugen
Mitech BedrijfskoelingJeroen Boschstraat 445831VWBoxmeer
Gegevens van airco montagebedrijven Bergen Limburg vergelijken

Je huis verkoelen?

Offertes van de populairste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er zijn meerdere units waar je uit kunt kiezen. In het gedeelte hierna tref je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op de website vind je ook meer info over: Koeltechniek.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de koeling van kleine plekken, of op de persoon gericht. Pluspunt hiervan is dat het meteen z’n werk doet. Er hoeft geen installateur te komen. Evengoed is een kostentechnisch een interessante optie. Veel genoemde nadelen van monoblock: de geluidshinder en het hoge stroomverbruik. Bovendien moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Op die manier komt er weer warme lucht de woning in.

 • Ready to go systeem, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Bergen Limburg: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Deze variant bestaat uit twee delen: een binnen- en buitenunit. De buitenunit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenunit kan je plaatsen waar je wil. De voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit type kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is geschikt voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is handig voor gebouwen met meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Bergen Limburg: Vast element in de woning.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een hoge capaciteit.
 • Zonder geluid verschillende plekken koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan adviseren wij een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De mogelijkheden staan hieronder weergegeven. Bekijk ook meer over: Kleinste airco.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Moeiteloos te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak gebruikt in zolders en slaapkamers maar ook een optie voor kantoren of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Bergen Limburg.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt in de basis erg op een normale verwarming radiator. Perfect voor slaap- en woonkamers of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat zorgt voor een beheersbare koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Te installeren vanaf €1050.

Plafond airco
Ideaal voor grote bedrijfsruimtes en winkelpanden / horeca. Bijna niet zichtbaar, heel stil, het kost geen ruimte en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco & satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1450.

VRF airco’s
Is pas interessant bij de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Typische toepassingen zijn ziekenhuizen en de horeca.

Goedkoopste airco mei 2022 incl. plaasen

De onkosten van een airco inclusief montage in Bergen Limburg zijn nogal verschillend. De prijzen fluctueren sterk per categorie airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Tevens is het maximale koelvermogen prijsbepalend. Wanneer de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder in verhouding tot gevallen waarbij je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de lijst hieronder check je een actuele prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Bergen Limburg. De prijzen nemen de volgende zaken niet mee: onderhoudsinterval, vullen en energiekosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SoortOmschrijvingPrijzen
Split-systeemVast systeem met binnen- en buitenunit.€1200 – €2050
Multi Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2165 – €2905
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1140 – €2300
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€370 – €870
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€225 – €605
Tabel met de tarieven van airconditioning in Bergen Limburg.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco?
De meeste apparaten kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het klimaatsysteem kan je eenvoudig bedienen door middel van een remote controller of WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Frisse lucht verbetert het comfort in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warm huis in de zomermaanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Neem dan snel contact op en laat zo’n airco installeren door een vakkundige installateur in Bergen Limburg. Het thuiswerken, slapen en recreëren kan dan stukken comfortabeler. Verder kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag bijna de standaard. De bekende airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die – wanneer jij het wil – op milieuvriendelijke wijze een woning kunnen verwarmen & koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De uiteindelijke prijs wordt bepaald door meerdere posten. Als eerste heb je natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de montage. Daarnaast het jaarlijkse onderhoud. Daarbij heb je te maken met een toenemend stroomverbruik wat zorgt voor een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Dit schatten we op plusminus €80 tot €285 per huis / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning wijkt af per systeem en capaciteit / koelvermogen. De professionele systemen gebruiken veel meer stroom als je het afzet tegen instap-modellen. De slimme airco’s van de bekende merken als Panasonic hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan oude systemen. Een standaard koelsysteem benodigd grofweg 1,40 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Ons advies is om eens per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Bergen Limburg. Deze monteur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier blijf je recht houden op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. Een gecertificeerd bedrijf controleert onder andere naar verdamper, compressor, expansieventiel, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie