Airco Installatie Boxmeer

Zoek je verkoeling en comfort in je woning? Een goed werkende airco kopen in Boxmeer levert jou een aangename temperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. Via onze adviseurs faciliteren we bruikbare informatie over de beste toepassingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Mede bekijk je adressen van geschikte monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn voordelig maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen- en buitenunit. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast systeem in de woning installeren wordt al gedaan vanaf €1.275,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Boxmeer

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers wordt het steeds warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Meer en meer Hollanders besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Boxmeer. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het werkt veel beter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Boxmeer voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl check jij snel en simpel ervaren vakmannen. Tip: bekijk eerst de checklist hieronder.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Bekijk de verschillende installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-boxmeer-5831

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil je een airco laten installeren? Kies voor een professioneel installatiebedrijf in Boxmeer (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze erkende monteurs kunnen op elke plek een milieuvriendelijk klimaatsysteem inregelen. Bovendien zorgen zij voor onderhoud en service. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je showrooms en airco monteurs in Boxmeer (gemeente Boxmeer, provincie Noord-Brabant). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Venray, Deurne, Laarbeek, Asten, Someren.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Doe een aanvraag bij de goedkoopste aanbieders uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in een woning of kantoorpand. Je kunt kiezen uit velerlei soorten modellen die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hieronder tref je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Je vindt op de site ook meer info over: Beste plek voor een airco.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de verkoeling van kleine ruimtes, of op de persoon gericht. Pluspunt hiervan is dat het meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Mede is het een betaalbare optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: het geluid dat het systeem produceert en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Bovendien moet er altijd een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Negatief effect: hierdoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, gelijk effect.
 • Mobiele airco Boxmeer: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze variant bestaat uit twee units: een binnen- en een buitendeel. De buitenunit plaats je op het dak of aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Belangrijkste voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, geen geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit model kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor het hele huis. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde expert

 • Split airco Boxmeer: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoog rendement.
 • Zonder geluidsoverlast meerdere ruimtes koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Kies dan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De keuzes staan hieronder weergegeven. Je leest hier ook aanvullende info over: Zuinigste airco.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor thuis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (plaats het niet bij een warmtebron). Snel te installeren, past in praktische elke plek, relatief goedkoop en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Werkt zeer efficiënt in zolders en slaapkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en de retail. Te installeren vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Boxmeer.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of op radiator hoogte. Het toont wel overeenkomsten met een een standaard warm-water radiator. Is uitermate geschikt voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en initieert een beheersbare gekoelde luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Te installeren vanaf €1275.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grotere kantoren en winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, zeer stil, het staat niet in de weg en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1325.

VRF airco’s
Is een oplossing voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitendeel worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoren en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juli 2024 met installatie

De tarieven van een airco inclusief montage in Boxmeer variëren enorm. De tarieven wisselen per airconditioning methode en per montagebedrijf (ook verhuur). Ook is het koelvermogen bepalend voor de prijs. Als er een heel huis moet worden gekoeld ben je duurder uit dan wanneer je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het onderstaande overzicht vind je de geschatte kosten van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Boxmeer. Deze prijsindicaties houden geen rekening met het onderhouden van het systeem, schoonmaakkosten en elektriciteitskosten. Eventueel kan je ook huren.

TypeToelichtingKosten
Split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1200 – €2025
Multi Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2150 – €2965
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1125 – €2220
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€450 – €830
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€155 – €605
Tabel met de tarieven van airconditioning in Boxmeer.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste airco’s bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het klimaatsysteem is gemakkelijk te bedienen a.d.h.v. een mobiele app via WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koele lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Zit jij dus altijd in een warm appartement in de zomerse maanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Neem dan snel contact op en laat zo’n airconditioner plaatsen door een goede installateur in Boxmeer. Werken, leven en slapen kan dan zonder problemen. Bovendien zorgt het voor warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig bijna de standaard. De lucht-lucht airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die – op moment dat je het nodig hebt – op een energiezuinige manier een ruimte kunnen verwarmen of koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De aanschafkosten wordt bepaald door diverse bouwstenen. Natuurlijk het advies, de airco en de kosten van de montage. Verder heb je te maken met een onderhoudscontract. Bovendien krijg je te maken met een grotere stroomvraag wat zorgt voor een hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op om en nabij de €85 tot €255 bij normaal gebruik.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van airconditioning verschilt per type opstelling en rendement / koelvermogen. De systemen voor een compleet huis zijn veel meer stroomvreters dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De slimme airco’s van marktleiders als Daikin hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een normaal koelsysteem rekent grofweg 1,50 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Mag ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Wij adviseren om elke paar jaar het systeem te laten inspecteren bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Boxmeer. De installateur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Als je dat doet kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De installateur kijkt naar onderdelen als compressor, condensor, expansieventiel, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie