Airco Installatie Asten

Zoek je extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Asten resulteert in een aangename temperatuur en schone lucht in een appartement / huis of werkomgeving. Hier verstrekken wij vakkundige tips over de velerlei type toepassingen en een uitgebreid keuzeadvies. Tevens check je de gegevens van erkende installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen kunnen in elke ruimte gezet worden echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (de veel toegepaste split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en buitenunit. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast apparaat in een ruimte plaatsen regel je al vanaf €1.325,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Asten

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomermaanden worden warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Steeds meer consumenten gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Asten. Wonen, slapen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Asten voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool vind jij eenvoudig goede montagebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de vragen in de checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Check ook mobiele of vaste airco?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Bekijk de verschillende soorten split systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-asten-5721

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil je een airco laten installeren? Kies dan een gespecialiseerd installatiebedrijf in Asten (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze vakkundige installateurs kunnen op elke plek een duurzaam klimaatsysteem inregelen. Verder kun je ze benaderen voor onderhoud en service. In het overzicht hieronder vind je showrooms en airco monteurs in Asten (gemeente Asten, provincie Noord-Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Someren, Helmond, Son en Breugel, Oirschot, Best.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
EVS TechniekJasmijnstraat 145721ZRAsten
AircocentraleRavelweg 4a5712RWSomeren
Triki Koeltechniek & Airco BVBurgemeester Krollaan 235707BAHelmond
Overzicht met airco montagebedrijven Asten vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Vergelijk de beste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in huis, of op je werk. Er zijn velerlei soorten units die je kunt kiezen. In het volgende overzicht bespreken we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Hoe werkt een airco?.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het verkoelen van een beperkte ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat je het meteen kunt inzetten. Je kunt alles zelf installeren. Evenzo is dit het meest goedkope systeem. Belangrijkste nadelen van een monoblock: veel “lawaai” en het hoge energieverbruik. Tevens moet je een raam open laten waar de afvoerslang uit kan hangen. Op die manier komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct gebruiksklaar, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Asten: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het apparaat bestaat uit 2 delen: een binnendeel en een buitendeel. De buitenunit monteer je buiten aan de gevel. De binnenste unit kan overal worden opgehangen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog rendement, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt immers buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit apparaat kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is handig voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is ideaal voor het koelen van meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Asten: Vast element in huis.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoge capaciteit.
 • Zonder veel kabaal de gehele woning koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn diverse split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dezekan je hieronder vinden. Of bekijk meer informatie over: Airco vergelijken.

Wandairco
Een handig koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Het wordt op de muur gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Probleemloos te monteren, past in praktische elke plek, is een aantrekkelijke investering en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral interessant voor slaap- en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en de retail. Wordt al geplaatst v.a. €1325. Een goedkoop airco systeem in Asten.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een normale verwarming radiator. Wordt vaak geplaatst in slaap- en woonkamers of kleinschalige kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat zorgt voor een fijne koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1100.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grotere kantoren en winkels. Bijna niet zichtbaar, energiezuinig, stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Te installeren vanaf €1550.

VRF airco’s
Is pas interessant bij gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Vaak gebruikt in utiliteitsgebouwen en restaurants.

Goedkoopste airco juni 2021 incl. installatie

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Asten kunnen flink uiteen lopen. De tarieven verschillen per type airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Bovendien is het maximale koelvermogen doorslaggevend. Wanneer je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt zijn de kosten flink hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele aircooler aanschaft. In de vergelijker hieronder verstrekken wij een actuele prijsschatting van vijf meest gekozen modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Asten. De kosten houden het volgende buiten beschouwing: het onderhoud, vullen en vacumeren en de stroomkosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SoortToelichtingTarieven
Split-aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1205 – €1970
Multi Split airco’sEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2160 – €2990
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1170 – €2210
Mobiele airco’sEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €450 – €810
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€155 – €605
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Asten.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Verlengde garantie.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste modellen bestaan uit 2 delen: een binnen en buiten deel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het klimaatsysteem kan men activeren door gebruikt te maken van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom kiezen voor een airco?
Gekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Zit jij dus altijd in een erg hete woning in juni tot september en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan snel de airco monteren door een betrouwbare installateur in Asten. Slapen, wonen en werken kan dan stukken comfortabeler. Bovendien kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags veel voorkomend. De a-merk airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn handige installaties die het hele jaar door met minimaal elektriciteitsgebruik een ruimte kunnen verwarmen of koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De all-in prijs komt tot stand a.d.h.v. meerdere onderdelen. Natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de plaatsing. Ook belangrijk: het jaarlijkse onderhoud. Bovendien noemen we nog een toenemend stroomverbruik en dus een maandelijkse hogere energierekening. Denk dan aan om en nabij de €75 tot €270 per woning / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van airconditioning verschilt per soort systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De zware modellen zijn veel meer stroomvreters als je het afzet tegen eenvoudige single-split systemen. De moderne airco’s van a-merken als Carrier zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een standaard koelsysteem moet plusminus 1,60 KW elektriciteit voor een uurtje.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik in huis onderhoud plegen aan mijn airco? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Experts adviseren om 1 of 2 jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren door een ervaren koudetechniek / airco specialist Asten. Een gecertificeerd bedrijf kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Als je dat doet behoud je de verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De expert inspecteert o.a. expansieventiel, condensor, compressor, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie