Airco Installatie Heerlen

Wil je het graag koel houden in de zomer? Een airco kopen in Heerlen levert een aangename temperatuur en schone lucht in huis, of op je werk. Via onze airco-vergelijker verzamel je belangrijke tips en info over de verscheidene soorten apparaten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Ook faciliteren we de gegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn voordelig maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) kennen 2 units: Een binnendeel en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste airconditioner in huis in plaatsen kan al vanaf €1.275,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Heerlen

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers wordt het steeds warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Meer en meer consumenten besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Heerlen. Wonen, slapen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Heerlen voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via dit portaal tref je probleemloos goede monteurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van de onderstaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Onderzoek de soorten systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-heerlen-6416

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een airco laten installeren in huis? Laat dit uitvoeren door een deskundig installatiebedrijf in Heerlen (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De gespecialiseerde montage experts kunnen onder alle omstandigheden een gedegen klimaatsysteem aanleggen. Tevens zijn ze verantwoordelijk voor groot onderhoud en reparatie. In de vergelijker hieronder vind je showrooms en airco monteurs in Heerlen (gemeente Heerlen, provincie Limburg). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Landgraaf, Simpelveld, Voerendaal, Beekdaelen, Valkenburg aan de Geul.

FirmaAdresPostcodePlaats
Limburgse Koelindustrie Liko B.V.Voskuilenweg 616416AHHeerlen
Donato Lunesu Warmtepompengrasbroekerweg 1416412BDHeerlen
Dodemont Koeltechniek FrVliexstraat 326369HHSimpelveld
Schema met airco montagebedrijven Heerlen vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Vergelijk de aantrekkelijkste aanbieders uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur thuis of op kantoor. Er zijn een aantal verschillende apparaten die men kan installeren. In onderstaande tekst bieden wij de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Airco zonder slang.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je kiest hiervoor omdat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzo is het een voordelige keuze. De minpunten van monoblock zijn: de geluidsproductie en de toenemende energierekening. Ook moet er altijd een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Zodoende komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Ready to go systeem, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Heerlen: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze variant bestaat uit 2 onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. De unit aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het binnengedeelte hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Het gemak zit ‘m in een uitstekend koelvermogen, slechts weinig lawaai in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een laag energieverbruik. Dit apparaat verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is perfect voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is een uitkomst voor de gehele woning. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Heerlen: Vast element in huis.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Zeer efficiënte werking en een hoog koelvermogen.
 • Geluidsarm het hele huis verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De meest populaire opties kan je hieronder vinden. Of klik door voor meer informatie over: Airco installatiebedrijven.

Wandairco
Een praktisch koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Simpel te plaatsen, past bijna in elke ruimte, relatief goedkoop en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak gebruikt in zolders en slaapkamers maar we zien het ook regelmatig terug in winkels, de horeca of kantoren. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Heerlen.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag op de muur. Het lijkt wel wat op een normale verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven met als gevolg een fijne gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1050.

Plafond airco
Een uitkomst voor grotere kantoren en horeca en retail. Het zijn geen in het oog springende units, zeer stil, het neemt geen ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1550.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Geschikt voor onder andere utiliteitsgebouwen en datacentra.

Goedkoopste airco mei 2022 incl. monteren

De kosten van een airco inclusief montage in Heerlen zijn heel divers. De kosten variëren per categorie airconditioning en per installateur (ook verhuur). Ook is het gevraagde koelvermogen bepalend voor de prijs. Op het moment dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes liggen de kosten een stuk hoger dan in het geval je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In deze tabel check jij een indicatie van prijzen voor 5 populaire soorten systemen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Heerlen. Deze prijsindicaties zijn excl. periodiek onderhoud, vacumeren / bijvullen en de stroomkosten. Een voordeliger alternatief is huren.

ModelToelichtingKosten
Split-systeemVast model met binnen- en buitengedeelte.€1240 – €1975
Multi Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2200 – €2990
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1190 – €2230
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €385 – €900
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€220 – €680
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Heerlen.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco precies?
De meeste airco’s kennen twee hoofdcomponenten: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Dit koelsysteem is aan te zetten door middel van een afstandsbediening.

Waarom kiezen voor een airco?
Koude lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Zit jij dus altijd in een heet huis in de zomerse maanden en wil je wat verkoeling? Laat dan snel zo’n airco installeren door een STEK installateur in Heerlen. Thuiswerken, slapen en leven kan dan zonder problemen. Daarnaast zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel normaal. De lucht-lucht airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn slimme systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een efficiënte manier een woning kunnen verwarmen en koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De prijs hangt af van velerlei aspecten. Om te beginnen het advies, de airco en de tarieven voor de installatie. Als tweede heb je het jaarlijkse onderhoud. Verder noemen we nog een toenemend stroomverbruik en dus een flink hogere stroomkosten. Gemiddeld betaal je plusminus €90 tot €310 per huis / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning varieert per soort systeem en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De systemen voor een hele woning zijn veel meer stroomvreters dan eenvoudige single-split systemen. De doorontwikkelde airco’s van veel verkochte merken als Panasonic zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een normaal koelsysteem rekent grofweg 1,55 KW stroom voor een uurtje.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik zelfstandig de airco onderhouden? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Onze tip: kies ervoor om elke paar jaar een inspectie in te plannen bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Heerlen. Deze monteur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest vervalt de verlengde garantie niet en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De monteur inspecteert o.a. condensor, koelvloeistof, expansieventiel, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie