Airco Installatie Landgraaf

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen van 2022? De juiste airco kopen in Landgraaf levert jou een aangename temperatuur in een woning of kantoorpand. Op Aircorevolutie.nl bekijk je nuttige tips over de diverse soorten toepassingen en een handig keuzeadvies. Eveneens check je gegevens van plaatselijke monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing dat koele lucht kan blazen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn toepasbaar op elk type ruimte maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste split-airco in een ruimte installeren is al mogelijk vanaf €1.200,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Landgraaf

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De zomermaanden worden warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Steeds meer Hollanders overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Landgraaf. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning levert je veel gemak op. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Landgraaf voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker check jij snel deskundige installatiebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de onderstaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Lees ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Lees alles over de type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-landgraaf-6372

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Wil jij graag een airco laten installeren? Kies dan een bekwaam installatiebedrijf in Landgraaf (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze erkende monteurs kunnen in elk gebouw of woning een milieuvriendelijk klimaatsysteem aanleggen. Tevens staan ze open voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het bijgaande overzicht tref jij showrooms en airco monteurs in Landgraaf (gemeente Landgraaf, provincie Limburg). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Simpelveld, Voerendaal, Beekdaelen, Valkenburg aan de Geul, Vaals.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Dodemont Koeltechniek FrVliexstraat 326369HHSimpelveld
Installatiebedrijf Nilwik B.V.Valkenburgerweg 196367GSVoerendaal
Tebben Koeltechniek B.V.Lindelaufer Gewande 30/A6367AZVoerendaal
Opsomming met airco montagebedrijven Landgraaf vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Vind de interessantste vakmannen uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in huis, of op je werk. Er zijn meerdere apparaten die geschikt kunnen zijn. Hieronder vind je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Lees op deze website ook meer over: Airco zonder buitenunit.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Pluspunt hiervan is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Ook is een kostentechnisch een interessante optie. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: ze produceren veel geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Verder heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg daarvan komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct gebruiksklaar, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Landgraaf: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Dit model bestaat uit twee units: een binnendeel en een buitendeel. De unit buiten de woning plaats je op het dak of aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Belangrijkste voordelen zijn een hoog rendement, maakt weinig geluid in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit model kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is een uitkomst voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor het koelen van meerdere ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Landgraaf: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoog rendement.
 • Met weinig geluid verschillende plekken koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan adviseren wij een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De meest populaire opties tref je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Vullen van de airco.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Het wordt op de muur gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Probleemloos te installeren, past in praktische elke plek, een voordelig systeem en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaapkamers en zolderruimtes maar ook een optie voor kantoren of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Landgraaf.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Het heeft wel iets weg van een verwarming. Perfect voor woonkamers en grotere hobby-kamers of thuiskantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat zorgt voor een fijne koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1075.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote kantoorpanden en de retail (winkels). Het is optisch mooi weggewerkt, tochtloos, stil het neemt geen ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning / kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Verkrijgbaar vanaf €1475.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn sportscholen en hotels.

Goedkoopste airco mei 2022 inclusief monteren

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Landgraaf kunnen flink uiteen lopen. De tarieven wisselen per airconditioning methode en per installatiepartner (ook verhuur). Verder is het gevraagde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Wanneer de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan in het geval je een mobiele aircooler aanschaft. In de vergelijker hieronder vind jij een actuele prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Landgraaf. De getoonde kosten houden geen rekening met het onderhoud, reinigingskosten en verbruikte stroom. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SysteemToelichtingInvestering
Split-aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1235 – €2020
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2225 – €2955
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1190 – €2250
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €385 – €900
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €240 – €670
Lijst met de kosten van airconditioning in Landgraaf.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste uitvoeringen bestaan uit 2 delen: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het klimaatsysteem kun je aan en uitzetten door middel van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Is een airco noodzakelijk?
Koude lucht verbetert het comfort in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij ook een warme woning in de zomer en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan direct de airco monteren door een betrouwbare installateur in Landgraaf. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan een stuk aangenamer. Daarbij kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig eigenlijk de standaard. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – op moment dat je het nodig hebt – op een efficiënte manier een appartement kunnen koelen en verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De uiteindelijke prijs wordt bepaald door meerdere aspecten. Ten eerste het adviestraject, de airconditioner en de kosten van de plaatsing. Daarbij komt nog het standaard onderhoud. Tevens heb je te dealen met meer elektriciteitsgebruik wat resulteert in een maandelijkse hogere energierekening. Houd rekening met om en nabij de €95 tot €250 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco varieert per soort installatie en capaciteit / koelvermogen. De geavanceerde modellen hebben meer stroom nodig vergeleken met de kleine modellen. De moderne airco’s van veel verkochte merken als De’Longhi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een doorsnee koelsysteem verbruikt zo’n 1,45 KW stroom per uur.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Mag ik thuis airco onderhoud uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Ons advies is om elke paar jaar een onderhoudsbeurt te laten doen door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Landgraaf. Deze specialist kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Dan kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De installateur checkt o.a. condensor, compressor, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie