Airco Installatie Voerendaal

Wil jij het lekker fris houden in je woning? Een airco kopen in Voerendaal levert jou een prettig binnenklimaat thuis of op kantoor. Op dit portaal vind je concrete informatie over de verscheidene type apparaten en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Bovendien tref je adres- en contactgegevens van regionale monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een systeem dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn het goedkoopst in aanschaf maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een buiten- en een binnendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste split-airco in de woning installeren wordt al gedaan vanaf €1.375,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Voerendaal

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. We hebben structureel warmere zomers en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Steeds meer mensen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Voerendaal. Slapen, wonen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Voerendaal voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via onze website check je binnen no-time lokale installatiebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de checklist hieronder.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Lees ook vast of mobiele airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Ontdek de mogelijkheden.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-voerendaal-6367

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Ga je een airco laten installeren? Ga op zoek naar een bekwaam installatiebedrijf in Voerendaal (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige monteurs mogen in alle ruimtes een efficiënt klimaatsysteem aanbrengen. Ook dragen ze zorg voor vacumeren en onderhoud. In het bijgaande overzicht tref jij showrooms en airco monteurs in Voerendaal (gemeente Voerendaal, provincie Limburg). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Beekdaelen, Valkenburg aan de Geul, Vaals, Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten.

NaamAdresPostcodePlaats
Installatiebedrijf Nilwik B.V.Valkenburgerweg 196367GSVoerendaal
Tebben Koeltechniek B.V.Lindelaufer Gewande 30/A6367AZVoerendaal
SerCoolNutherweg 68a6365ERSchinnen
Schema met airco montagebedrijven Voerendaal vergelijken

Een koelere woning?

Bekijk de goedkoopste experts uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. We kennen diverse soorten systemen die je kunt toepassen. Hieronder lees je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Lees op deze website ook meer over: Split Airco.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Bovendien is een kostentechnisch een interessante optie. De minpunten van monoblock zijn: een hoog geluidsniveau en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Verder heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang doorheen gaat. Hierdoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct gebruiksklaar, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Voerendaal: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het apparaat kent 2 componenten: een buiten- en een binnendeel. De unit aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenunit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De meest genoemde voordelen zijn een hoog koelvermogen, geen geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit apparaat dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is een uitkomst voor het koelen van meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde expert

 • Split airco Voerendaal: Vast element in huis.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Weinig stroom nodig en een perfect koelvermogen.
 • Zonder geluid diverse ruimtes verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn diverse split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De mogelijkheden staan hieronder weergegeven. Bekijk ook meer over: Airco installatie.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor thuis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet te dichtbij een warmtebron). Moeiteloos te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, relatief goedkoop en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak gebruikt in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook geschikt voor kantoren en winkels. Geïnstalleerd vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Voerendaal.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het toont wel overeenkomsten met een verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers en woonkamersof kleinere kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat leidt tot een beheersbare koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1100.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grotere kantoren en de retail (winkels). Het is optisch mooi weggewerkt, fluisterstil, neemt geen functionele ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Geïnstalleerd vanaf €1425.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor locaties met veel individuele ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Typische toepassingen zijn winkels en restaurants.

Goedkoopste airco mei 2022 met plaatsing

De kosten van een airco inclusief montage in Voerendaal variëren enorm. De totale kosten wisselen per type airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Ook is de capaciteit / koelvermogen bepalend voor de prijs. Mocht het zo zijn dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk duurder dan wanneer je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het onderstaande schema geven we een actuele prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Voerendaal. De getoonde tarieven nemen de volgende zaken niet mee: onderhoud, vacumeren / bijvullen en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

ProductBeschrijvingPrijzen
Single split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1150 – €2050
Vaste (Multi) Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2150 – €2940
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1175 – €2215
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€355 – €860
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€220 – €650
Schema met de prijzen van airconditioning in Voerendaal.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten kennen 2 hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airconditioner kan men activeren a.d.h.v. een afstandsbediening.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koele lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij dus last van een warme woning in de zomermaanden en wil je wat verkoeling? Wacht dan niet langer en laat een airco plaatsen door een goede installateur in Voerendaal. Slapen, wonen en werken kan dan zonder problemen. Tevens kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag eigenlijk de standaard. De a-merk airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn geavanceerdere systemen die – wanneer jij het wil – op een energiezuinige manier een plek kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De all-in prijs wordt bepaald door diverse factoren. Je begint met het advies, de aanschafprijs van de airco en de tarieven voor de plaatsing. Daarnaast het standaard onderhoud. Verder noemen we nog een toenemend stroomverbruik wat zorgt voor een hogere energierekening. Ga maar uit van om en nabij de €70 tot €310 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van een airco verschilt per systeem en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De systemen voor een hele woning verbruiken meer elektriciteit in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De nieuwste airco’s van de bekende merken als Daikin werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een doorsnee koelsysteem moet bij benadering 1,55 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik thuis onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Onze tip: kies ervoor om 1 keer per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Voerendaal. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet behoud je de verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. Een gecertificeerd bedrijf checkt o.a. verdamper, koelvloeistof, expansieventiel, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie