Airco Installatie Beekdaelen

Wil jij het lekker fris houden in de zomer? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Beekdaelen levert een aangename temperatuur en schone lucht in jouw woning, winkel of kantoor. Hier check je uitgebreide tips over de meest gebruikte soorten oplossingen en bieden wij een handige keuzegids. Bovendien verstrekken wij contact- en adresgegevens van regionale installatiebedrijven en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser dat koele lucht kan blazen.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn toepasbaar op elk type ruimte maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen- en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste split-airco bij je thuis laten installeren gebeurt al vanaf €1.325,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Beekdaelen

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De warmte in de zomers neemt toe en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een toenemend aantal Hollanders gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Beekdaelen. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk comfortabeler. En het werkt veel beter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Beekdaelen voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl bekijk je snel ervaren vakmannen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar onze handige checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie daarvoor ook vast of mobiele airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Achterhaald de mogelijkheden.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-beekdaelen-6365

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Airco laten installeren? Laat dit doen door een professioneel installatiebedrijf in Beekdaelen (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze professionele montagepartners kunnen in elk gebouw of woning een effectief klimaatsysteem inregelen. Bovendien kun je ze benaderen voor onderhoud en service. In het volgende schema vind je showrooms en airco monteurs in Beekdaelen (gemeente Beekdaelen, provincie Limburg). Check ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Valkenburg aan de Geul, Vaals, Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten, Meerssen.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
SerCoolNutherweg 68a6365ERSchinnen
Goertz Koel-ServiceHegge 546365EESchinnen
ATS KoudetechniekKruisstraat 126333CSSchimmert
Schema met airco montagebedrijven Beekdaelen vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Vergelijk de goedkoopste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Je hebt de keuze uit diverse soorten producten die men kan installeren. Hierna bespreken we de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Vaste Airco.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor de koeling van kleine plekken, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Pluspunt hiervan is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Verder is het de meest voordelige keuze. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidshinder en de toenemende energierekening. Verder moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Beekdaelen: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Dit model kent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. De buitenunit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het gedeelte aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijke pluspunten zijn een hoog koelvermogen, maakt weinig geluid in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het energieverbruik is relatief laag. Dit model kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is geschikt voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gebruikt bij het koelen van verschillende ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Beekdaelen: Vast element in huis.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Duurzaam, energiezuinig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Met weinig geluid verschillende plekken koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit aanbod kan je in het volgende stukje bekijken. Of bekijk meer informatie over: Airco voor de Horeca.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Probleemloos te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, relatief goedkoop en een uitstekende luchtverspreiding. Met name interessant voor de zolder of slaapkamer maar ook interessant voor kantoren of winkels. Te installeren vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Beekdaelen.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de muur. Het lijkt wel wat op een normale verwarming radiator. Ideaal voor slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat resulteert in een constante gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1125.

Plafond airco
Wordt toegepast in fabriekshallen en winkels. Het zijn geen in het oog springende units, extreem stil, neemt geen functionele ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1425.

VRF airco’s
Geschikt voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Vaak gebruikt in fitnesscentra en restaurants.

Goedkoopste airco mei 2022 met plaatsing

De kosten van een airco inclusief montage in Beekdaelen laten een grote variatie zien. De prijzen fluctueren sterk per airconditioning product en per leverancier (ook verhuur). In aanvulling daarop is de capaciteit / koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. In de situatie waarbij je de hele woning wilt koelen liggen de kosten een stuk hoger dan als je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het onderstaande overzicht tref je een actuele prijsschatting van 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Beekdaelen. Deze prijsindicaties houden geen rekening met het onderhouden van het systeem, navullen en de stroomkosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

KoelmethodeToelichtingPrijzen
Split-aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1180 – €2025
Vaste (Multi) Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2185 – €2965
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1110 – €2250
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€370 – €860
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €180 – €615
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Beekdaelen.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten bestaan uit twee onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het klimaatsysteem is te gebruiken aan de hand van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij te maken met een warme woning in juni tot september en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat in die situatie zo’n airconditioner plaatsen door een goede installateur in Beekdaelen. Slapen, wonen en werken gaat op deze manier een stuk prettiger. Bovendien kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel niet speciaal meer. De nieuwste airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die altijd en overal op een efficiënte manier een woning kunnen koelen & verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
Het prijskaartje is gebaseerd op diverse posten. Om te beginnen het adviestraject, de airconditioner en de tarieven voor de montage. Daarnaast het periodieke onderhoud. In aanvulling daarop noemen we nog een hoger stroomverbruik met als resultaat een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Ga maar uit van ongeveer €75 tot €315 bij normaal gebruik.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van een airco wijkt af per soort installatie en koelvermogen. De modellen voor meerdere ruimtes verbruiken meer elektriciteit wanneer je het vergelijkt met de kleine modellen. De moderne airco’s van populaire merken als Hitachi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een basis koelsysteem rekent circa 1,40 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Mag ik in huis onderhoudswerkzaamheden doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Wij adviseren om 1 keer per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Beekdaelen. De installateur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zo heb je wellicht recht op verlengde garantie en een goede werking. De installateur kijkt bijv. naar expansieventiel, condensor, koelvloeistof, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie