Airco Installatie Vaals

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de lange warme periodes? Een goed werkende airco kopen in Vaals draagt bij aan een aangename temperatuur en schone lucht in huis, of op je werk. Via onze adviseurs verzamel je handige tips en informatie over de verschillende type toepassingen en een uitgebreid keuzeadvies. Eveneens bieden wij adres- en contactgegevens van erkende installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn voordelig maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en een buitendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airconditioner in huis installeren regel je al vanaf €1.325,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Vaals

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers wordt het steeds warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Opvallend veel Nederlanders besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Vaals. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Vaals voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker tref je eenvoudig lokale installateurs. Bekijk voor het beste advies eerst onze handige checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Check ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Achterhaald de mogelijkheden.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-vaals-6291

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een airco laten installeren in een woning? Ga op zoek naar een bekwaam installatiebedrijf in Vaals (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De vakbekwame installateurs kunnen onder alle omstandigheden een geschikt klimaatsysteem installeren. Tevens staan ze open voor vacumeren en onderhoud. Hieronder in de tabel vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Vaals (gemeente Vaals, provincie Limburg). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten, Meerssen, Maastricht, Beek.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
RVL Montage TechniekDal Bissenweg 86281NCMechelen
Freddomatic BVKruisstraat 356227RTMaastricht
Airco Techniek MaastrichtElectronstraat 96227CNMaastricht
Overzicht met airco montagebedrijven Vaals vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Kom in contact met de beste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in huis, winkel, kantoor, etc. Er bestaan meerdere units die mogelijk interessant zijn. In het gedeelte hierna check je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Airco soorten.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de verkoeling van kleine ruimtes, / plaatselijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Evenzo is het een betaalbare optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: ze produceren veel geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Negatief effect: hierdoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Vaals: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het systeemheeft 2 onderdelen: een buiten- en binnenunit. De buitenste unit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoge capaciteit, een laag geluidsniveau (de compressor hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. Dit type kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak toegepast bij meerdere ruimtes koelen. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Vaals: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Laag energieverbruik en een hoog koelvermogen.
 • Zonder geluid het hele huis koel houden.

Diverse soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dezevind je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Airco voor kleine ruimte.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Zonder problemen te monteren, werkt in alle ruimtes, een aantrekkelijk prijskaartje en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaapvertrekken en zolderkamers maar ook interessant voor kantoren en winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Vaals.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een verwarming. Wordt vaak aangelegd in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en initieert een aangename koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Aanschaf + montage vanaf €1150.

Plafond airco
Wordt toegepast in grotere kantoren en de retail (winkels). Bijna niet zichtbaar, energiezuinig, stil, is eenvoudig te combineren en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airco / kanaal airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Geïnstalleerd vanaf €1325.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn fitnesscentra en restaurants.

Goedkoopste airco mei 2022 incl. installatie

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Vaals variëren enorm. De aanschafprijzen verschillen per soort airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Ook is de capaciteit / koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Mocht het zo zijn dat je de hele woning wilt koelen is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de lijst hieronder geven wij een prijsaanduiding voor 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Vaals. De getoonde tarieven nemen de volgende zaken niet mee: jaarlijks onderhoud, reinigingskosten en energiekosten. Eventueel kan je ook huren.

ProductToelichtingPrijsindicatie
Split-systeemEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1165 – €1970
Multi Split airco’sÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2185 – €3000
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1130 – €2255
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €365 – €890
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€160 – €680
Tabel met de prijzen van airconditioning in Vaals.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste modellen bestaan uit 2 delen: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Dit koelsysteem kan men activeren aan de hand van een afstandsbediening.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koele lucht verbetert het comfort in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warme woning in de zomerperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan snel een airco plaatsen door een betrouwbare installateur in Vaals. Wonen, (thuis)werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Bovendien kan het systeem ook verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel normaal. De bekende airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn geavanceerdere systemen die het hele jaar door op een efficiënte manier een plek kunnen koelen of verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De uiteindelijke prijs komt tot stand a.d.h.v. vele factoren. Natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de prijs van de montage. Daarnaast het benodigde onderhoud. Bovendien krijg je te maken met een toenemend stroomverbruik en dus een iets hogere energienota. Dit schatten we op €90 tot €285 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van een airco verschilt per type systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De systemen voor een hele woning vragen meer stroom dan instap-modellen. De slimme airco’s van populaire merken als Panasonic zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een basis koelsysteem gebruikt om en nabij de 1,55 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Ons advies is om een jaarlijkse een inspectie in te plannen via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Vaals. De installateur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier blijf je recht houden op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De expert inspecteert o.a. condensor, koelvloeistof, expansieventiel, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie