Airco Installatie Anjum

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Anjum draagt bij aan een prettig binnenklimaat thuis of op kantoor. Op dit portaal verzamel je waardevolle tips en informatie over de verscheidene type systemen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Daarnaast bieden wij de gegevens van plaatselijke monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kunnen eenvoudig verplaatst worden maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnendeel en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast model in huis installeren kan je al laten doen vanaf €1.250,00.

Vind een installateur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Anjum

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomer kent toenemende temperaturen en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groeiend aantal woningbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Anjum. Slapen, wonen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Anjum voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool vind je snel & eenvoudig professionele montagebedrijven. Tip: bekijk eerst de bijgaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Check ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Lees alles over de soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-anjum-9133

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een vaste airco laten installeren? Zoek hiervoor een gespecialiseerd installatiebedrijf in Anjum (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde monteurs kunnen onder alle omstandigheden een duurzaam klimaatsysteem inregelen. Verder kun je ze benaderen voor vacumeren en onderhoud. In de tabel vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Anjum (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Engwierum, Ee, Oostrum, Jouswier, Metslawier.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Offertes van de voordeligste experts uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in een appartement / huis of werkomgeving. We onderscheiden veel verschillende soorten uitvoeringen die kunnen worden geplaatst. Hierna bieden wij praktische info over vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Mobiele Airco.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je kiest hiervoor omdat het meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Tevens is het een voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: veel “lawaai” en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Verder moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Daardoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Anjum: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze uitvoering kent twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitengedeelte. De unit buiten de woning kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenste unit kan je plaatsen waar je wil. Belangrijke pluspunten zijn een hoge koelcapaciteit, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt immers buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Het systeem verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak toegepast op de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak gebruikt bij gebouwen met meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Anjum: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een perfect koelvermogen.
 • Geluidsarm de gehele woning koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Kies dan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De keuzes tref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco’s zonder afvoer.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Eenvoudig te installeren, past bijna in elke ruimte, een voordelig systeem en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name interessant voor zolders en slaapkamers maar ook een optie voor kantoren en winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Anjum.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de wand. Het lijkt wel wat op een verwarming. Een uitkomst voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorpanden. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat zorgt voor een aangename koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1325.

Plafond airco
Wordt toegepast in grotere kantoren en de retail (winkels). Het zijn geen in het oog springende units, energiezuinig, stil, is eenvoudig te combineren en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Te installeren vanaf €1550.

VRF airco’s
Geschikt voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Vaak gebruikt in kantoorruimtes en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco februari 2024 inclusief monteren

De prijzen van een airco inclusief montage in Anjum zijn heel divers. De totale kosten variëren per type airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Ook is het gevraagde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Op het moment dat de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger in verhouding tot gevallen waarbij je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het onderstaande overzicht verstrekken wij een prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Anjum. Deze kostenindicaties zijn exclusief onderhoudsinterval, vacumeren / bijvullen en elektriciteitskosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

KoelmethodeOmschrijvingPrijsindicatie
Split-aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1220 – €1965
Vaste (Multi) Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2135 – €2955
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1195 – €2225
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €440 – €805
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€160 – €640
Schema met de kosten van airconditioning in Anjum.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Verlengde garantie.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste systemen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het klimaatsysteem kan men activeren door middel van een afstandsbediening.

Is een airco noodzakelijk?
Afgekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een hete woning in de zomerse maanden en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Neem dan snel contact op en laat zo’n airco monteren door een vakkundige installateur in Anjum. Slapen, wonen en werken kan dan stukken comfortabeler. Ook kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook verwarmen?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel niet speciaal meer. De nieuwste airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die zo met slechts beperkt stroomgebruik een huis kunnen koelen en/of verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De totale prijs wordt bepaald door verschillende posten. Om te beginnen het advies en aanschaf van de airco zelf en de plaatsingskosten. Daarbovenop komt nog onderhoud (eens per 2 jaar). Tenslotte krijg je te maken met een toenemend stroomverbruik wat resulteert in een hogere energierekening. Denk dan aan om en nabij de €95 tot €315 op jaarbasis.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco varieert per type installatie en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor een hele woning zijn veel meer stroomvreters wanneer je het vergelijkt met eenvoudige single-split systemen. De innovatieve airco’s van a-merken als Samsung werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een gemiddeld koelsysteem verbruikt bij benadering 1,55 KW stroom voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik ook zelf onderhoud aan de airco uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Experts adviseren om elke paar jaar inspectie te laten uitvoeren door een deskundig koudetechniek / airco specialist Anjum. De installateur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende behoud je de verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De monteur kijkt o.a. naar verdamper, expansieventiel, compressor, koelvloeistof.

Plaats een reactie