Airco Installatie Jouswier

Op zoek naar geschikte airconditioning in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Jouswier draagt bij aan extra verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. Op Aircorevolutie.nl check je uitgebreide info over de beste producten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Ook tref je gegevens van erkende montagebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een systeem dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Er zijn 2 opties: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de populaire split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnendeel en een buitendeel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast systeem in de woning installeren kan al vanaf €1.325,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Jouswier

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomer kent toenemende temperaturen en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groeiend aantal Hollanders overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Jouswier. Met airconditioning leven, werken en slapen heeft veel voordelen. En het werkt veel beter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Jouswier voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via onze website bekijk jij binnen no-time de beste installateurs. Wij adviseren om te beginnen met de onderstaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Check ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Lees alles over de type installaties.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-jouswier-9124

Monteurs en installateurs uit de regio
Een vaste airco laten installeren? Kies voor een gecertificeerd installatiebedrijf in Jouswier (controleer certificaat F-gassen en STEK). De deskundige monteurs kunnen in elke woning / kantoor een geschikt klimaatsysteem samenstellen. Daarnaast kun je ze benaderen voor het onderhoud en afvullen. In de tabel vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Jouswier (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Check ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Metslawier, Wetsens, Aalsum, Driezum, Wâlterswâld.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Offertes van de aantrekkelijkste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in huis op kantoor of in een winkel. Je hebt de keuze uit allerlei uitvoeringen die je kunt kiezen. In het volgende overzicht kan je aan de slag met meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Je vindt op de site ook meer info over: Kleinste airco.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van een beperkte ruimte, / plaatselijke oplossing. Positief aspect is dat je het meteen kunt inzetten. Er is geen monteur benodigd. Verder is het de meest voordelige keuze. De minpunten van monoblock zijn: de geluidsproductie en het hoge stroomverbruik. Daarnaast heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Op die manier sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct gebruiksklaar, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Jouswier: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het apparaat kent 2 units: een binnen- en een buitenunit. De unit aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnen in de woning kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt immers buiten) en een laag energieverbruik. De unit dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Jouswier: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een hoge koelcapaciteit.
 • Met weinig geluid verschillende plekken koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dit assortiment tref je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Vaste airco’s.

Wandairco
Het meest gekozen koel / klimaatsysteem voor in huis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Moeiteloos te plaatsen, werkt in alle ruimtes, relatief goedkoop en een uitstekende luchtverspreiding. Vooral interessant voor zolders en slaapkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en winkels. Aanschaf + montage vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Jouswier.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de muur. Het heeft wel iets weg van verwarming of radiator aan de wand. Ideaal voor slaap- en woonkamers of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat zorgt voor een fijne koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Verkrijgbaar vanaf €1175.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote kantoorpanden en winkels. Het is amper zichtbaar, energiezuinig, stil, het staat niet in de weg en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1450.

VRF airco’s
Geschikt voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitendeel kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Vaak gebruikt in utiliteitsgebouwen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juni 2024 incl. monteren

De tarieven van een airco inclusief montage in Jouswier variëren enorm. De tarieven verschillen per type airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Tevens is het maximale koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Als er een heel huis moet worden gekoeld zijn de kosten flink hoger dan wanneer je een mobiele aircooler aanschaft. Hieronder in de tabel vind jij een prijsaanduiding voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Jouswier. De tarieven zijn zonder onderhoudsinterval, schoonmaakkosten en de stroomkosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

KoelmethodeOmschrijvingOnkosten
Split-systeemDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1210 – €2050
Multi Split airco’sÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2140 – €2910
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1180 – €2295
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €360 – €845
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€175 – €670
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Jouswier.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste uitvoeringen bestaan uit 2 elementen: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem is te gebruiken door gebruikt te maken van een remote controller of WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Frisse lucht verbetert het comfort in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij ook een warm appartement in juni tot september en wil je wat verkoeling? Laat in die situatie een airco plaatsen door een betrouwbare installateur in Jouswier. Werken, leven en slapen is dan veel fijner. Eveneens zorgt het voor warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel gewoon. De lucht-lucht airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn krachtigere modellen die altijd en overal met slechts beperkt stroomgebruik een huis kunnen koelen of verwarmen.

Hoe duur is een airco?
Het prijskaartje wordt vastgesteld door velerlei aspecten. Als eerste heb je natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de installatiekosten. Verder heb je te maken met het jaarlijkse onderhoud. Als laatste heb je te dealen met een hoger stroomverbruik en daarbij een maandelijkse hogere energierekening. Denk dan aan een €80 tot €275 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning verschilt per soort installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De grotere installaties vragen meer stroom als je het afzet tegen instap-modellen. De doorontwikkelde airco’s van marktleiders als Hitachi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan oude systemen. Een doorsnee koelsysteem rekent bij benadering 1,40 KW elektriciteit per uur.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik in de woning het onderhoud van de airco doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Ons advies is om 2-jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Jouswier. Deze monteur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zo vervalt de verlengde garantie niet en blijft het rendement hoog. De expert inspecteert o.a. condensor, verdamper, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie