Airco Installatie Castricum

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warme dagen van 2024? Een airco kopen in Castricum levert een comfortabel binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op deze pagina verstrekken wij goede tips over de meest gebruikte soorten toepassingen en een handig keuzeadvies. Tevens vind je contactgegevens van regionale monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen kunnen in elke ruimte gezet worden maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een buiten- en binnenunit. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast systeem bij je thuis laten plaatsen gebeurt al vanaf €1.275,00.

Vind een gecertificeerde specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Castricum

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomer kent toenemende temperaturen en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een toenemend aantal Nederlanders gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Castricum. Wonen, werken en slapen met airconditioning levert je veel gemak op. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Castricum voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Op deze pagina zoek je razendsnel bekwame installateurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de onderstaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Voor meer info spring naar welke airco past bij mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Check de diverse soorten vaste systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-castricum-1906

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Ga je een airco laten installeren? Laat dit doen door een bekwaam installatiebedrijf in Castricum (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze vakkundige montage experts kunnen onder alle omstandigheden een gedegen klimaatsysteem aanbrengen. Verder zijn ze verantwoordelijk voor onderhoud en service. Hieronder in de tabel vind je showrooms en airco monteurs in Castricum (gemeente Castricum, provincie Noord-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Heiloo, Alkmaar, Texel, Den Helder, Hollands Kroon.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Ontvang offertes van de voordeligste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in huis, of op je werk. We onderscheiden meerdere systemen die je kunt kiezen. Bijgaand behandelen we meer info over vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Lees op deze website ook meer over: Airco reparatie.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van kleinere ruimtes, meestal als een tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evenzo is een kostentechnisch een interessante optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: het geluid dat het systeem produceert en het hoge stroomverbruik. Bovendien moet er altijd een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg daarvan komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Castricum: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het apparaat kent twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitengedeelte. De buitenste unit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Belangrijke pluspunten zijn een hoge capaciteit, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit apparaat verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is geschikt voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak gebruikt bij meerdere ruimtes koelen. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Castricum: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast meerdere ruimtes koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit assortiment kan je in het volgende stukje bekijken. Tip: je leest hier ook meer over: Airco kooptips.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor thuis. Bevestig de unit hoog aan de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Zonder problemen te monteren, past bijna in elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak gebruikt in zolders en slaapkamers maar ook geschikt voor kantoren en andere werkruimtes. Compleet geïnstalleerd vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Castricum.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt een beetje op verwarming of radiator aan de wand. Ideaal voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat resulteert in een beheersbare gekoelde luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Verkrijgbaar vanaf €1100.

Plafond airco
Wordt toegepast in fabriekshallen en winkelpanden / horeca. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, extreem stil, het staat niet in de weg en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Wordt al geplaatst v.a. €1500.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Geschikt voor onder andere fitnesscentra en onderwijs.

Goedkoopste airco april 2024 met installatie

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Castricum liggen nogal uiteen. De onkosten verschillen per categorie airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Tevens is het noodzakelijke koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Wanneer de hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger dan in het geval je een mobiele aircooler aanschaft. Hieronder in de tabel verstrekken wij een actuele prijsschatting van 5 vaak gekozen systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Castricum. De prijzen nemen de volgende zaken niet mee: onderhoudsinterval, vacumeren / bijvullen en de stroomkosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ModelOmschrijvingInvestering
Split-systeemEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1185 – €2040
Vaste (Multi) Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2130 – €2935
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1115 – €2300
Mobiele airco’sEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €365 – €880
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€245 – €670
Tabel met de kosten van airconditioning in Castricum.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste apparaten bestaan uit twee units: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airco is aan te zetten a.d.h.v. een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom kiezen voor een airco?
Afgekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij dus last van een erg heet huis in juni tot september en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat een airco installeren door een erkende installateur in Castricum. Wonen, werken en slapen is dan veel fijner. Daarbij kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags veel voorkomend. De bekende airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – wanneer jij het wil – op milieuvriendelijke wijze een ruimte kunnen verwarmen en koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De totale prijs kan men berekenen met diverse onderdelen. Natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de plaatsing. Ook krijg je te maken met de kosten van het onderhoud. In aanvulling daarop krijg je te maken met meer elektriciteitsgebruik wat resulteert in een duurder energiecontract. Gemiddeld betaal je om en nabij de €95 tot €295 per kalenderjaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wijkt af per systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor een compleet huis verbruiken meer elektriciteit als je het afzet tegen eenvoudige single-split systemen. De doorontwikkelde airco’s van de bekende merken als Mitsubishi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een gemiddeld koelsysteem vraagt plusminus 1,45 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het landelijk advies is om 1 keer per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Castricum. Deze specialist is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo behoud je de verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De monteur controleert onder andere naar expansieventiel, condensor, koelvloeistof, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie