Airco Installatie Waardenburg

Zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? De juiste airco kopen in Waardenburg biedt een prettig binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Op Aircorevolutie.nl verzamel je praktische tips en informatie over de diverse type apparaten en bieden wij een handige keuzegids. Tevens bekijk je adres- en contactgegevens van – in deze gemeente actieve – montagebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen 2 units: Een buiten- en een binnendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast systeem in een ruimte installeren kan al vanaf €1.375,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Waardenburg

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers wordt het steeds warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Waardenburg. Wonen, slapen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Waardenburg voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker zoek jij eenvoudig ervaren vakmannen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de checklist hieronder.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Voor meer info spring naar welk type airco kies ik?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Achterhaald de soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-waardenburg-4181

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Wil je een airco laten installeren? Laat dit doen door een ervaren installatiebedrijf in Waardenburg (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De gespecialiseerde installatie experts kunnen in elke gewenste ruimte een efficiënt klimaatsysteem samenstellen. Bovendien kun je ze benaderen voor groot onderhoud en reparatie. In de tabel vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Waardenburg (gemeente West Betuwe, provincie Gelderland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Tuil, Haaften, Hellouw, Herwijnen, Oosterwijk.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Kom in contact met de beste leveranciers uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in een woning of kantoorpand. Je hebt de keuze uit diverse soorten producten die je kunt kiezen. Hieronder bespreken we meer info over vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Bekijk ook meer info over: Wand Airco.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of op de persoon gericht. Het voordeel is dat het meteen z’n werk doet. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Ook is het een voordelige keuze. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: een hoog geluidsniveau en het gebruikt relatief veel stroom. Ook is er een raam nodig waar de afvoerslang uit kan hangen. Hierdoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, gelijk effect.
 • Mobiele airco Waardenburg: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het apparaat bestaat uit twee onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. De unit buitenshuis wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnenshuis kan je plaatsen waar je wil. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoge koelcapaciteit, een laag geluidsniveau (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De unit verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is perfect voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is ideaal voor meerdere ruimtes koelen. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Waardenburg: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoog rendement.
 • Zonder veel kabaal het hele huis verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De mogelijkheden kan je in het volgende stukje bekijken. Of klik door voor meer informatie over: Slaapkamer airco’s.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, laag geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Werkt zeer efficiënt in een slaapkamer of zolderverdieping maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Waardenburg.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de wand. Het lijkt in de basis erg op een verwarming. Perfect voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven met als gevolg een beheersbare gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1025.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote bedrijfstoepassingen en hotels, restaurants & winkels. Bijna niet zichtbaar, fluisterstil, het neemt geen ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1450.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Vaak gebruikt in kantoorruimtes en hotels.

Goedkoopste airco juli 2024 met plaatsen

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Waardenburg liggen nogal uiteen. De kosten wisselen per airconditioning methode en per leverancier (ook verhuur). Tevens is het benodigde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Als je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes ben je duurder uit dan wanneer je een mobiele aircooler aanschaft. In het onderstaande schema lees je de geschatte kosten van vijf meest gekozen modellen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Waardenburg. De kosten nemen de volgende zaken niet mee: onderhoud, vullen en stroomverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ProductOmschrijvingTarieven
Split-systeemMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1155 – €1950
Multi Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2205 – €2975
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1115 – €2245
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €425 – €840
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €180 – €645
Tabel met de tarieven van airconditioning in Waardenburg.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco?
De meeste koelsystemen kennen 2 componenten: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het klimaatsysteem is te gebruiken aan de hand van een afstandsbediening of App.

Waarom kiezen voor een airco?
Gekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij dus last van een heet appartement in de vakantieperiode en wil je wat verkoeling? Laat dan direct de airconditioner plaatsen door een STEK installateur in Waardenburg. Wonen, werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Daarbij geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag niet speciaal meer. De a-merk airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – wanneer jij het wil – op een duurzamere manier een plek kunnen verwarmen en/of koelen.

Hoe duur is een airco?
Het prijskaartje bestaat uit verschillende factoren. Om te beginnen de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de installatie. Daarnaast het periodieke onderhoud. In aanvulling daarop noemen we nog een stijgend energieverbruik met als gevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Ga maar uit van om en nabij de €90 tot €295 per huis / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning wisselt per type opstelling en koelvermogen. De grote multi-split modellen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De innovatieve airco’s van marktleiders als Mitsubishi zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan oude systemen. Een normaal koelsysteem verbruikt ongeveer 1,45 KW stroom voor een uurtje.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik thuis de airco onderhouden? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het algemeen advies is om 2-jaarlijks inspectie te laten uitvoeren via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Waardenburg. Deze expert kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest blijf je recht houden op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De installateur kijkt bijv. naar expansieventiel, koelvloeistof, verdamper, compressor.

Plaats een reactie