Airco Installatie Tuil

Wil jij het lekker fris houden in je woning? De juiste airco kopen in Tuil resulteert in een comfortabel binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze pagina bieden wij vakkundige informatie over de diverse soorten modellen en bieden wij een handige keuzegids. Tevens lees je de gegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn het goedkoopst in aanschaf maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (de zogenoemde split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en een buitendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast systeem in een appartement installeren gebeurt al vanaf €1.200,00.

Vind een monteur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Tuil

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groeiend aantal consumenten kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Tuil. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Interesse in een airco installeren in Tuil voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker zoek je binnen no-time gespecialiseerde installateurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de onderstaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Bekijk ook welk type airco kies ik?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Lees alles over de installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-tuil-4176

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Wil je een airco laten installeren? Laat dit doen door een erkend installatiebedrijf in Tuil (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame monteurs kunnen op elke plek een duurzaam klimaatsysteem installeren. Bovendien zijn ze te bereiken voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het bijgaande overzicht zoek jij showrooms en airco monteurs in Tuil (gemeente West Betuwe, provincie Gelderland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Haaften, Hellouw, Herwijnen, Oosterwijk, Heukelum.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Offertes van de populairste experts uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in jouw woning, winkel of kantoor. We kennen een aantal verschillende uitvoeringen die je kunt toepassen. In het gedeelte hierna bieden wij de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op onze website lees je ook meer over: Inbouw airco.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de verkoeling van kleine ruimtes, of op de persoon gericht. Je maakt de keuze hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Verder is een kostentechnisch een interessante optie. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het hoge energieverbruik. Daarnaast moet er altijd een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Zodoende trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct gebruiksklaar, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Tuil: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het split systeem heeft 2 onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. Het gedeelte aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. Het binnengedeelte hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De meest genoemde voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, slechts weinig lawaai in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit model verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak gebruikt bij de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor meerdere ruimtes koelen. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Tuil: Vast element in huis.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast de gehele woning koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het verschil zit in de binnenunit. De verschillende opties kan je in het volgende stukje bekijken. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco voor in huis.

Wandairco
Het meest gekozen koel / klimaatsysteem voor in huis. Het wordt op de muur gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Zonder problemen te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak gebruikt in de zolder of slaapkamer maar zeker ook relevant voor winkels en horeca. Verkrijgbaar vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Tuil.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt in de basis erg op radiatorverwarming. Wordt vaak aangelegd in slaap- en woonkamers of kleinschalige kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en activeert een prettige koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1100.

Plafond airco
Ideaal voor grote kantoorpanden en de retail (winkels). Het is optisch mooi weggewerkt, fluisterstil, neemt uitsluitend loze ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Te installeren vanaf €1525.

VRF airco’s
Is pas interessant bij locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Geschikt voor onder andere sportscholen en onderwijs.

Goedkoopste airco juli 2024 incl. installatie

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Tuil zijn heel divers. De tarieven zijn weer anders per soort airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is het benodigde koelvermogen bepalend voor de prijs. Mocht het zo zijn dat je de hele woning wilt koelen is de prijs en stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij een mobiele aircooler aanschaft. In het overzicht hieronder lees je een indicatie van prijzen voor 5 verschillende airco modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Tuil. De prijzen nemen de volgende zaken niet mee: jaarlijks onderhoud, reinigingskosten en energiekosten. Een voordeliger alternatief is huren.

KoelmethodeToelichtingPrijsindicatie
Split-systeemBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1190 – €2025
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2155 – €2980
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1155 – €2225
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €370 – €825
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€185 – €630
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Tuil.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste uitvoeringen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airconditioner is aan te zetten a.d.h.v. een afstandsbediening.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koude lucht kan een warme woning aangenaam maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warm appartement in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Neem dan snel contact op en laat een airconditioner monteren door een goede installateur in Tuil. Werken, leven en slapen is zo een stuk prettiger. Daarnaast kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel gewoon. De lucht-lucht airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. We spreken dan van all-electric systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op milieuvriendelijke wijze een huis kunnen verwarmen & koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De all-in prijs wordt bepaald door velerlei posten. Uiteraard de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de plaatsing. Als tweede heb je het periodieke onderhoud. Daarnaast heb je te maken met een grotere stroomvraag wat resulteert in een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Houd rekening met gemiddelde €85 tot €255 per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning is anders per soort systeem en de benodigde koelcapaciteit. De grote multi-split modellen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers dan de basis modellen (vloer of wand). De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als LG werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een gemiddeld koelsysteem gebruikt om en nabij de 1,60 KW stroom per 60 minuten.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Mag ik in huis airco onderhoud uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Experts adviseren om eens per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Tuil. Deze specialist is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo behoud je de verlengde garantie en een goede werking. Een gecertificeerd bedrijf checkt o.a. verdamper, expansieventiel, koelvloeistof, compressor.

Plaats een reactie